Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Temat: Polska zima ...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Qki
    Mieszka w
    Zamość, Lublin
    Auto
    AR 156 2.4 JTD 20V

Domyślnie

Cytat Napisał Irokez Zobacz post
    A ja tankuje na Auchan, -20 dziś i spokojnie odpalił. Ale grzał świeczki straasznie długo.
    Co do świeczek, Qki, gdzie masz świeczki za 20zł/szt?
    http://allegro.pl/item875363008_swie...6_156_166.html

Do mojej niestety tylko BERU pasują..

Użytkownik Maniak resoraków Avatar danloo23
    Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.

Domyślnie

Witam ponownie koledzy!
    Dzisiaj u mnie bylo -25 stopni i autko odpalilo za pierwszym razem (swieczki strasznie dlugo sie grzaly) ale...!Jak juz pisalem wczesniej Bella odpalila,silnik pochodzil jakies pol minuty i zgasl!Po przekreceniu kluczyka slychac dziwne buczenie w baku,to chyba pompa paliwowa i auto nie chce zapalic!Dopiero gdy uderze kilka razy reka w bak autko zapala (nie slychac juz takiego dziwnego buczenia)!Czy to wina paliwa,zawsze tankuje Verve,wczoraj zatankowalem Shell v-pover diesel i dodalem jakis uszlachetniacz i nic nie pomoglo?Moze to wina filtra paliwa ktory dosc dawno juz nie byl wymieniony ale czy wtedy slychac bylo by to dziwne buczenie pompy?

Irokez
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Qki Zobacz post
    http://allegro.pl/item875363008_swie...6_156_166.html

Do mojej niestety tylko BERU pasują..
    Do mojej te też nie pasuą. Mam kabelki wciskane a nie nakręcane.

alienek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SEBA-SB Zobacz post
    Zgodzę się z kolegą iż raczej innego sposobu nie ma niż wprowadzenie auta do ciepłego garażu.
    Garaż da rade

kasbak
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał danloo23 Zobacz post
    Witam ponownie koledzy!
    Dzisiaj u mnie bylo -25 stopni i autko odpalilo za pierwszym razem (swieczki strasznie dlugo sie grzaly) ale...!Jak juz pisalem wczesniej Bella odpalila,silnik pochodzil jakies pol minuty i zgasl!Po przekreceniu kluczyka slychac dziwne buczenie w baku,to chyba pompa paliwowa i auto nie chce zapalic!Dopiero gdy uderze kilka razy reka w bak autko zapala (nie slychac juz takiego dziwnego buczenia)!Czy to wina paliwa,zawsze tankuje Verve,wczoraj zatankowalem Shell v-pover diesel i dodalem jakis uszlachetniacz i nic nie pomoglo?Moze to wina filtra paliwa ktory dosc dawno juz nie byl wymieniony ale czy wtedy slychac bylo by to dziwne buczenie pompy?
    To buczenie to pompka paliwa w baku zasysa maź i nie może przepchnąć przez filtr.Masz paliwo ze zbyt wysoką temp. np. -15st.c i poprostu robi się gęsta przy-20.Druga sprawa to filtr może być zasyfiony już ,lub tutaj też powodem może być gęste paliwo.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

filtr paliwa najlepiej wymienia się przed nadejsciem zimy. W okresie jesiennym.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar danloo23
    Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.

Domyślnie

Dzieki Koledzy!W poniedzialem zabieram sie za wymiane filtra paliwa bo podejzewam ze to jest przyczyna!Od samego poczatku kiedy mam autko (czyli juz prawie 2 lata:-))leje tylko i wylacznie Verve (okazyjnie V-Pover) najczesciej z jednej stacji wiec raczej paliwo odpada ale kto to wiem,przeciez to Polska i kazdy probuje zarobic:-)!Pozdrowionka!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Bielik
    Mieszka w
    Siedlce
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał danloo23 Zobacz post
    Dzieki Koledzy!W poniedzialem zabieram sie za wymiane filtra paliwa bo podejzewam ze to jest przyczyna!Od samego poczatku kiedy mam autko (czyli juz prawie 2 lata:-))leje tylko i wylacznie Verve (okazyjnie V-Pover) najczesciej z jednej stacji wiec raczej paliwo odpada ale kto to wiem,przeciez to Polska i kazdy probuje zarobic:-)!Pozdrowionka!
    Ja też leję Vervę i TYLKO Vervę, i miałem problem z odpaleniem jak były mrozy ponad -20. Pluję sobie w twarz, bo jakoś nie mogłem zabrać się za wymianę filtra paliwa w tym roku no i myślę, że to jest przyczyną.
    "Przyczajony coupe, ukryty sedan - Alfa Romeo 156 1,9 JTD"

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał Irokez Zobacz post
    Do mojej te też nie pasuą. Mam kabelki wciskane a nie nakręcane.
    Ja to samo, kupiłem w przeciągu 2 miesiecy 2 komplety świeczek, które wg. katalogów powinny pasować (były z gwintem na jońcu i małą śrubką), a jednak podpasowały jedynie te wciskane.

Cytat Napisał Bielik Zobacz post
    Ja też leję Vervę i TYLKO Vervę, i miałem problem z odpaleniem jak były mrozy ponad -20. Pluję sobie w twarz, bo jakoś nie mogłem zabrać się za wymianę filtra paliwa w tym roku no i myślę, że to jest przyczyną.
    Ja tez tankuje ON ULTIMATE, czyli ten lepszy, a miałem problemy z odpaleniem. Chyba wymiana filtra paliwa pomoże, mnie pomogła wymiana filtra oraz świeczek

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

ja tankuje zwykłą rope na Shelu i żadnych problemów teraz nie miałem.