Przepraszam, zielony jestem ale OK, już uciekam stąd, nie będę wiecej tu pisałByłbym, jednak, bardzo wdzięczny, gdybyś podpowiedział, jaki jest optymalny sposób na moje problemy
![]()
Przepraszam, zielony jestem ale OK, już uciekam stąd, nie będę wiecej tu pisałByłbym, jednak, bardzo wdzięczny, gdybyś podpowiedział, jaki jest optymalny sposób na moje problemy
![]()
Choćby i u mnie, lub u innego forumowicza z programem AlfaOBD/FES w pełnej, płatnej wersji.
http://www.forum.alfaholicy.org/zach...tml#post579168
Witam. mój kluczyk scyzoryk nie działa, tzn nie otwiera i nie zamyka z pilota, dziś zauważyłem ze gdy jest w stacyjce to wszytsko jest w porzadku, w czym leży problem ? Bateria wymieniona. pozdrawiam
U mnie dopiero jest czarna magia. Alfa gt z 2005r. Pilot zawsze otwiera mi drzwi i bagażnik. Problem pojawia siie kiedy przejade jakis odcinek, np 10km do pracy, gasze silnik i nie da sie zamknac z pilota. No to wsadzam kluczyk do stacyjki, daje zeby zaswiecic kontrolki, wylaczam i wszystko ponownie dziala. Najlepsze jest to ze w cieple dni problemu nie ma a w zimie za kazdym razem.
Wyglada jak by cos gubilo kod tylko pytanie co? Centralka?
Sent from my iPad using Tapatalk
Bardzo częsty przypadek w autach z dużą ilością elektroniki - ludzie użytkują je na ledwo zipiących akumulatorach a póżniej piszą że alfa , fiat czy coś tam jeszcze to złe auto bo ciągle jakieś problemy ze światłami , zamkami i kontrolkami.Tymczasem najczęściej wystarczy wymienić akumulator na sprawny i wszystko "się naprawia".No chyba że zbyt mały prąd zdążył już coś uszkodzić.
Również miałem problem z kluczykiem a nawet dwoma. Pilot nie działał,tzn nie otwierał/zamykał ani drzwi ani bagażnika. Wymiana baterii nic nie dala,ponieważ pilot nie wysyłał sygnału. Znalazłem gościa który dorabia klucze te bardziej skomplikowane, tzn z pełna elektroniką a nie zwykłe klucze do domu. Gość zna się na temacie, mówił,że częstym problemem w alfach starszych (ja mam 2002) jest to,że luty w kluczyku wietrzeją/przestają przewodzić. Doprowadzenie kluczyka do stanu fabrycznego,żeby wysyłał sygnał to koszt u niego 140 zł. Na to jest gwarancja,że wszystko jest OK. Szpec mieści się w Rzeszowie, ale można również wysyłać kluczyki.
Gdyby ktoś miał taki problem - polecam! Mój ożył i jest na prawde super. Teraz łapie z 30 metrów lekko![]()
Ale to chodzi o te wciski bo moj tez nie dziala musze zrobic oddac na lutowanie bo powypadaly mi te przyciski na plytce cale.
Cin to tego jest kwestia ?
Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka