Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 91

Temat: XENONY Pożegnanie

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    prawie Żywiec;)
    Auto
    D4D,HDI,Ecotec

Domyślnie

Cytat Napisał Bedboys Zobacz post
    Jeszcze jedna sprawa odnośnie xenonów, nie dalej jak w końcówce roku czytałem dość obszerny artykuł na necie o tym jak gościowi odmówili wypłaty odszkodowania przez nieoryginalne xenony.
    W Polsce, tym popapranym kraju za niedługo odmówią wypłaty odszkodowania bo opony były chińskie w aucie.Paranoja.

obserwator737
    Gość

Domyślnie

i bardzo dobrze - niech odmawiają odszkodowań za HID , chińskie oponki itp

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

Cytat Napisał Bedboys Zobacz post
    Jeszcze jedna sprawa odnośnie xenonów, nie dalej jak w końcówce roku czytałem dość obszerny artykuł na necie o tym jak gościowi odmówili wypłaty odszkodowania przez nieoryginalne xenony.
    No i bardzo dobrze, mam nadzieję, że jak jak doszło by do kolizji przez zjechanie na sąsiedni pas (pod auto z 'kśienioniami' made by bieda) to że odpowiedzialność również poniesie oślepiający delikwent

Swoją drogą dziwi Mnie podejście tych co to montują - mówią że lepiej widzą.. ale czy na pewno o to chodzi?? - Wydaje mi się, że raczej o szpan pod remizą!.
    Gdyby chodziło o poprawę widoczności, to jeździli by na światłach drogowych - też oślepiają, też ich używanie w mieście nie jest zgodne z przepisami - a przynajmniej nie grozi utrata dowodu, lecz tylko mandat

My normalnie myslący i dbający nie tylko o własny tyłek kierowcy powinniśmy na widok oślepiających biednych ksenonów włączać długie trzeba by taką ogólnopolską akcję zorganizować byłby rozgłos, to i policja wzieła by się za to jeszcze porządniej...

diesel power http://je.pl/qeuy

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    Cytat Napisał obserwator737 Zobacz post
    Wszystko OK ale....jak zwykle wszystko od dupy strony... Zanim zacznie sie odmawiać odszkodowań, zabierać dowody i nie przepuszczać na przeglądach powinno sie zacząć od niedopuszczania produktów bez homologacji i badań do sprzedaży.

Jeśli ktoś na rynku polskim sprzedaje czy dopuszcza do obrotu opony czy inne produkty które mają podstawowy wpływ na bezpieczeństwo to w świetle prawa powinien popełniać w tej chwili przestępstwo...

Żeby było jasne ze nie popieram Chińskiego syfu na Naszym rynku i mowa tu o produktach bez jakichkolwiek badań, homologacji....

Pzdr
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

mcrace
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    jeździli by na światłach drogowych - też oślepiają, też ich używanie w mieście nie jest zgodne z przepisami - a przynajmniej nie grozi utrata dowodu, lecz tylko mandat
    tutaj Cię zaskoczę. kolega, który nie dalej jak pół roku temu zdawał prawko mówił że przepisy się zmieniły i można w terenie zabudowanym używać świateł drogowych.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    prawie Żywiec;)
    Auto
    D4D,HDI,Ecotec

Domyślnie

Cytat Napisał RogerIZ28 Zobacz post
    Swoją drogą dziwi Mnie podejście tych co to montują - mówią że lepiej widzą.. ale czy na pewno o to chodzi?? - Wydaje mi się, że raczej o szpan pod remizą!.
    Hehe.No proszę Cię!Ja wzrok mam jeszcze dobry ale jak po przesiadce z Alfy do Passata B5 którego ostatnio zwoziłem z Niemców to sprawdzałem czy napewno mam światła włączone.Dramat.Ale oczywiście montaż HID-ów do np.Golfa II czy Nexii to przesada.

Użytkownik Świeżak Avatar Zet
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    AR 159 ti tbi

Domyślnie

A ja myślałem czy by sobie w długie nie włożyć HID-ów, a krótkie zostawić seryjne. Taki potencjalny delikwent z przeciwka na HIDach raczej nie odważyłby się odmrugać, a w normalnym użytkowaniu nikomu z przeciwka by to nie przeszkadzało, i tak trzeba przecież zmienić na krótkie jak coś nadjeżdża.
    159 tbi Ti
    Giulietta 1.4 MA TCT
    Były Alfa 146 ti, 156 2,4 jtdm 20V

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Trzeba walczyć o swoje prawa do bezpieczeństwa i Hidy czy tam ksenony w soczewce czy ledy powinni zalegalizować, auta które maja montowane fabrycznie ksenony są lepsze czy swiecą inaczej jak hidy ? myslę że świecą tak samo

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

thing
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    Trzeba walczyć o swoje prawa do bezpieczeństwa i Hidy czy tam ksenony w soczewce czy ledy powinni zalegalizować, auta które maja montowane fabrycznie ksenony są lepsze czy swiecą inaczej jak hidy ? myslę że świecą tak samo
    też jestem tego zdania. Ale sęk w tym że takie auto nie ma tego systemu autopoziomowania, co i tak g...no daje na polskich drogach.

A na zachodzie hidy nie są przypadkiem legalne?

obserwator737
    Gość

Domyślnie

przypadkiem nie , w krajach cywilizowanych homologacja reflektora określa konkretne źródła światła które mogą się w nim znaleźć