Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Temat: Artykuł w "Auto Świat" dla zainteresowanych kupnem

Użytkownik Rowerzysta Avatar taif
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    156

Domyślnie

Ale przecież w tym artykule wcale nie zjechali naszych aut. Wydaje mi się, że autor podszedł do sprawy uczciwie przedstawiając zalety i wady marki.
    Takie jest przynajmniej moje zdanie.

Administrator ds. społecznych Fachowiec Avatar Majkel
    Mieszka w
    Koszalin, Gdynia
    Auto
    Ducati Hypermotard 796

Domyślnie

Po przeczytaniu takiego artykułu zwykły człowiek to odrazu sobie odpuści.
    Ponadto dziwne wydało mi się sformułowanie:
    "Mimo podobnej ceny i osiągów starsze Alfy nigdy nie będą sensowną alternatywą dla Golfa GTI, Astr GSI czy BMW serii 3"
    Poźniej było dopowiedzienie "Niemiecką konkurencję można naprawić na każdym rogu....."
    Wyżej wspomniane sformułowanie swoją składnią podświadomie można zrozumieć "Niemieckie samochody są szybsze, lepsze i można je wszedzie naprawiać"

Dla mnie to nastawienie artykułu jest w kierunku oczywistego biadolenia.

Alfa Romeo Brera 3.2 V6 JTS Q4
    Wcześniej:
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8V 160KM
    Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 110CV
    Alfa Romeo 147 2.0 16V Selespeed
    Alfa Romeo Spider 916 1.8 16V
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo 147 1.9 8V JTD
    Lancia Delta 1.8 8V
    Alfa Romeo 156 SW 1.8 16V M1.5.5
    Alfa Romeo 164 2.5 TD VM
    Alfa Romeo 146 1.6 Boxer
    Lancia Dedra Kombi 1996 1,6 MPI
    Alfa Romeo 155 2.5 V6
    Alfa Romeo 33 1.7 Boxer

Emenems
    Gość

Domyślnie

Ja to raczej zrozumiałem tak że Nie można porównywać VW i Alfy bo są to całkiem inne samochody i pierwszy lepszy mechanik nie naprawi.
    Czyli Autorzy (ja to tak zrozumiałem) zakwalifikowali VW, BMW itd jako auta dla laików

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

http://www.roadlook.pl/wrazenia-z-ja...c-220-cdi.html

jeszcze dodam od siebie cos :roll:
    alfa wypadla nie najgorzej jednak ja mysle ze do BMW niema co porownywac(pomijajac serje BMWiesdres)-e36)bo takie cos z silnikiem 2.0lyka alfa 1.6 :mrgreen:
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Uszatek
    Gość

Domyślnie

Dla mnie wystarczające jest stwierdzenie, które znajduje się w większości artykułów o AR:

ALFA ROMEO jest marką dla indywidualistów. koniec kropka.

Żaden drech nie jest indywidualnością, więc i autko wybiera odpowiednie ( TANIE w zakupie i w naprawie)

Cieszmy się bracia i siostry z posiadanych autek. Kupowaliście je sercem i niechaj tak zostanie. Wali mnie to czy jakiś redaktorek pomykający skodą fabia kocha Alfy czy też nie. Kto kocha motoryzację przez "M", na pewno nie dokopie AR jako marce z takimi tradycjami, używająć takich głupawych argumentów. Po prostu.......

P.S proponuję przeczytać ostatni Auto Moto Sport.......normalnie wysyp włochów :mrgreen: Alfa 159, Linea, Bravo. Opisanych w nad wyraz pozytywnym kontekście.

pzdr :uszy:

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Ja nie odebralem tego artykulu jako krzywdzacego. Jedynie to stwierdzenie ze Alfa to nie alternatywa dla Golfa troche mnie zdenerwowalo Znam wielu uzytkownikow Golfa III, zwyklego, zadnego GTI i jakos im utrzymanie wychodzi drozej niz w moim 140 konnym hatchbacku ze zmiennymi fazami rozrzadow i podwojnym zaplonem...

Fajnie, ze wymienili nasz adres.

PS
    Zwrociliscie uwage na zdjecie wariata? Nie widzialem wariatow z TSow od 75, ale na nowszego wariata to na pewno nie wyglada

ʇɧɹqoq Romeo Avatar bobryt
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    OPC

Domyślnie

panowie, co by nie napisali to i tak my znamy całą PRAWDĘ o AR

a niech nas besztają, dzieki temu czuję się jako elita świata motoryzacji. Alfy są dla tych co kierują się sercem, a później rozsądkiem
    1997 Alfa Romeo 155 2.0 16v
    2000 Subaru Forester S-Turbo

2002 Opel Zafira OPC

1999 Volvo V70

jesse_w
    Gość

Domyślnie

Zgodzic się moge z nimi w kliku sprawach. Alfy nie mozna naprawiac u "kowala", przechodzilem przez takich co na mój koszt by pol silnika wymienili, zawieszenie siada ale jak w kazdym aucie z nowoczesnym zawieszeniem, takie mamy drogi :cry: Jakość wykonania jest może mniej precyzyjna niż w Audi czy VW. Ceny czesci zamiennych w cale nie sa drozsze niz do innych aut tej klasy. No i jedna podstawowa sprawa z kupnem Alfy jak i kazdym innym autem, wszystko zalezy jak trafisz.

Wogule wydaje mi sie że AŚ jakoś tak często "spuszcza sie" z zachwytu nad Passatami, Audi, Fabią czy ostatnio Kia Cee'd ;// Widzieliscie zeby kiedys w ich testach w szranki z innymi stawały Alfy?? bo ja nie zazwyczaj daja, jakiegos VW, Skodzinke, Seacika Honde lub Toyotke.

A tak wogule to AŚ nie jest przedrukiem z niemieckiego "Bilda"??

adasco
    Gość

Domyślnie

jest.

Thomas
    Gość

Domyślnie

W końcu znalazłem czas na moje zdanie na temat tego co tam napisali na temat ,,alfy " . Chociaż mam w domu masę różnych gazet motoryzacyjnych od auto-świata po niemieckie wydania ,,auto moto und sport " właśnie ,,Auto świat " pokazuje najwyraźniej że ich dziennikarze kompletnie nie mają pojęcia o motoryzacji . Opluto markę w całej rozciągłości a przecież jak spytam właściciela Alfy jak sie samochód sprawuje odpowiedź jest zazwyczaj pozytywna . Podsumowując ten artykuł ,,Co trzeba wiedzieć o Alfie " to jakieś bzdury parodie i paranoje .