ktos komentowal ze 159 bez TI ze wzgledu na zawieszenie. Jezdzilem obiema i zdementuje. 159 TI ma wg mnie fenomenalnie zestrojone zawieszenie i nie ma porownania. Z tego co wiem TI ma inny amor i sprezyny, ale nie jest jakos przesadnie twardo nawet na 19 w lecie. Jest paradokslanie bardziej komfortowo niz w zwyklej 159 na 18, takze nie ma sie co kierowac kryterium zawieszenia - pytanie tez gdzie ktos bedzie tym jezdzil.
W TI masz kupe dodatkow i m.in. biale zegary wiec raczej nie powinno sie kojarzyc z AUDI.
A co do wyboru - zdecydowanie Alfa bo to serce! Jednak kup to co do ciebie przemawia, co bedziesz czul po przejazdzce jednym i drugim autem. Ja przed zakupem jezdzilem roznymi samochodami (wczesniej posiadajac 2 alfy) zastanawialem sie nad BMW E92, E93 itp, ale ilekroc wsiadlem do tego samochodu to bylem zawiedziony - nie tym jak jezdzi itp ale zawsze czegos mi w nim brakowalo lub cos bylo nie tak w stosunku do alfy - summa summarum stwierdzilem ze jesli mam wydac grubo wiecej potem byc niezadowolony, wole kupic alfe, mimo ze ten samochod potrafi Ciebie czasem wkurzyc, ale jak wsiadziesz i przejedziesz sie nim, w 5 sek wszystko mu wybaczysz.