Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Temat: Panzerwagen Killer 252Km/487Nm

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał alfonso Zobacz post
    Na GTB 2056 Garett przy 219Km miałem 1,6 bara,więcej nie dusiłem bo i tak niespełniała ona moich oczekiwań.Na reilu bylo 1650 bar(siedzi umnie motor 140Km ,a więc standard 1500 bar a nie 1600 jak w przypadku 150Km).W tej chwili na gt2260 jest tylko 1,7 bara.To poto by auto ładnie sie ułożyło,a i chcę poobserwować jak sie będzie zachowywało,niedługo będzie ładniejszy soft.
    Dlaczego uwazasz, ze 1.7 bara z 2260 jest lepsze niz 1.7 bara z np 2056? Cisnienie to cisnienie...

Owszem, to ja pytalem na alfaowner. Zerkne tam i zobacze jak rozwiazany jest dolot. Zastanawiam sie tez, jakie realne przyrosty daje dolot w tym silniku, nie chcialbym grzebac przy dolocie dla 3 KM wicej...
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

alfonso
    Gość

Domyślnie

Chyba troszke się nie zrozumieliśmy.Ja nie uważam ,że 1,7 jest gorsze na gtb2056 od 1,7 na 2260.GTB2056 spróbowałem na 1,8bara i przyrost był niesatysfakcjonujący(wyszło zaledwie 238Km),a ja już planowałem suszarke na mocniejszą moc ,a nie na maximum już w tej chwili,pozatym chciałem mieć większą moc przy mniejszym cisnieniu(nie w granicach 1,9-2 bary) dla bezpieczeństwa jednostki.Większe cisnienie owszem będzie ,ale po zakuciu motorowni.

Dobrze zrobiony dolot zmniejszy ci turbodziurę(chyba że przesadzimy ze średnicą) i poprawi stabilność mocy i momentu(oczywiście przy dobrze napisanym sofcie) w wyższych partiach obrotów,no i krzywe będą korzystniejsze. 3 konie-nie przesadzajmy,ciężko mi powiedzieć ile wyjdzie mocy więcej po samej zmianie dolotu ,ale napewno ,jeśli wszystko będzie ładnie rozwiązane i optymalnie,przyrost będzie większy i bankowo odczuwalny.

Jednak dobrze cię kojażę.Gratulacje mocnej GT.
    Ostatnio edytowane przez alfonso ; 14-03-2010 o 12:07

Użytkownik Romeo Avatar Krajcok
    Mieszka w
    Oberschlesien

Domyślnie

Cytat Napisał alfonso Zobacz post
    Chyba troszke się nie zrozumieliśmy.Ja nie uważam ,że 1,7 jest gorsze na gtb2056 od 1,7 na 2260.GTB2056 spróbowałem na 1,8bara i przyrost był niesatysfakcjonujący(wyszło zaledwie 238Km),a ja już planowałem suszarke na mocniejszą moc ,a nie na maximum już w tej chwili,pozatym chciałem mieć większą moc przy mniejszym cisnieniu(nie w granicach 1,9-2 bary) dla bezpieczeństwa jednostki.Większe cisnienie owszem będzie ,ale po zakuciu motorowni.

Nie rozumiem dlaczego przy 1.8 miales 238 KM, a przy obecnych 252 masz 1.7b ?? Jesli oczywiscie mowimy o ciaglym cisnieniu, nie peaku.
    Krajcok
    GT JTD Q2 Rosso Scuderia 205 PS (historia)
    XKR 4.0 V8 kompressor

alfonso
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Krajcok Zobacz post
    Nie rozumiem dlaczego przy 1.8 miales 238 KM, a przy obecnych 252 masz 1.7b ?? Jesli oczywiscie mowimy o ciaglym cisnieniu, nie peaku.
    252Km dokładnie przy 1,73b

Po pierwsze ,jak okazało sie później(przy sofcie 248Km) ,gdy auto było logowane, że podlewały wtryski.Po drugie ,nie porównujmy charakterystyki gt 2260 z 2056 garett zwłaszcza w wyższych pariach obrotów.Po trzecie 252km uzyskane na innym układzie wtryskowym i innej pompie czyt.wieksza płynność i inny opór dozowania paliwa przyb podobnym cisnieniu.Po czwarte,przed finalnym hamowaniem,inaczej skonfigurowalismy dolot i całkowicie"uwolnilismy" wydech.

aw69
    Gość

Domyślnie

470 Nm przy 2000 obr. na gt2260V sorry ale przesadziłeś troche z tym paintem hahahaha

alfonso
    Gość

Domyślnie

Niedość ,że bezczelnie hamski to i jeszcze ślepy.

Gdzie widzisz wartość 470Nm przy 2000 obr??Bo ja widzę niecałe 400Nm .Ale dobrze ,że się odzywasz,bo zaraz inni użytkownicy będą mogli zobaczyć co według ciebie jest dynometem i jaki z ciebie mega spec od hamowni i wykresów.

Zresztą powklejam parę zdjeć,co prawda z października ale i mam 2 aktualne.I może zamilkniesz wreszcie wielki znawco.Ludzie w Białym śmieją się z tych twoich dywagacji.

Ps do innych uzytkowników: zdjęcie hamowania było robione po finalnym sofcie.
    Ps2.ostatnie zdjęcie robione w okolicach września na letnich kapciach,2 przedostatnie zdjęcia to powód mojej wizyty w lakierni ,niskie zawieszenie nie daje rady w PL zwłaszcza w zimę,ale przynjamniej ta usterka przekonała mnie do wszystkich poprawek lakierniczych.Acha ubiegam twoje zdanie i oczywiście to nie moje auto conie??bo niechce pokazać rejestracji.

Pozdrawiam wszystkich ,a ty koleś ogarnij się troche zanim kogoś oskarżasz,ale i tak masz umnie szacunek za swoje auto i tylko za to.
    Ostatnio edytowane przez alfonso ; 14-03-2010 o 17:53

aw69
    Gość

Domyślnie

sam chyba jesteś ślepy !!!!!! Czytaj dobrze wykres bo ja dalej widze tam 470 Nm przy 2 tys obr. przy 1800 obr rowniutko jak w morde strzelił 400 Nm.... Mało tego...piszesz ze masz fmic z saaba a ja tu widze zwykłego chinola !!!! Mało tego na seryjnym ukladzie wtryskowym w 140KM JTD robi sie 220 KM max !!! ty piszesz o jakich abstrakcyjnych 250 KM ! Chłopie zejdź na ziemie ! Jak ja miałem w swoim golfie 255 KM z 1,9 tdi to ty gówno miałeś pojęcia o dieslach....ten twój wykres jest tak wiarygodny jak twoje 470 Nm przy 2 tys obr.
    Ostatnio edytowane przez aw69 ; 14-03-2010 o 17:59

alfonso
    Gość

Domyślnie

Już chyba bardziej łopatologicznie nie darady pokazać,tobie chyba mylą się wartości przy przecinkach.Chinola???to ty chyba chinola nie widziałeś na żywca.

220Km max przy 1,9 140Km na ori układzie wtryskowym?? Bull schit .Teraz to żeś błysnoł wiedzą.
    Ostatnio edytowane przez alfonso ; 14-03-2010 o 18:13

aw69
    Gość

Domyślnie

faktycznie wykres jest słabej jakości i wyskalowanie jest lipne....aczkolwiek uważasz ze ponad 400 Nm przy 2 tys obr. na gt2260V jest wartością do osiągnięcia ? bo moim i nie tylko moim zdaniem niema takiej opcji !!!! Co do intercooler'a zwykly chiński intercooler uniwersalny jakich pełno w sklepach internetowych....chyba niechcesz powiedziec ze taki montowali w saabach fabrycznie ?
    http://www.re5pect.pl/index.php?prod...ct&prod_id=332

Dobra niema co sie spierać...daj znać kiedy te ustawki pod auchan w Białymstoku z super extra furami, przyjade ocenimy te twoje 250 KM oraz ten RS4 480 KM i jeszcze inne cuda na kiju o których wspominałeś
    Ostatnio edytowane przez aw69 ; 14-03-2010 o 18:30

alfonso
    Gość

Domyślnie

No widzisz, jak chcesz to potrafisz,tylko jakim prawem zrobiłeś zemnie ofiare na Sr.ja się pytam??Bo normalne ,że użytkownicy tamtejsi uwierzą prędzej tobie staremu wyjadaczowi,aniżeli nowemu.Dam znać ,o to się nie bój.Szykuj fure. Po świętach będzie spotkanko i zobaczysz jak to jest być nowym wśród wyjadaczy.Skrzykne, specjalnie dla ciebie, RS4 i cls 6,3 amg.Twoja mina będzie dla mnie bezcenna.

IC zakupiłem z saaba 9-3 2,2d sprzedawanego na części.Wątpie ,żeby właściciel robił tam inny IC niż jest standard.Zgodzę się ,że jest on bardzo podobny do chinola.

Dokładnie 397Nm przy 2050 obr.Tak ,uważam że na Gt2260 jest ten wynik do osiągnięcia po modernizacji turbiny.

PISS

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia