Załącznik 9781
Załącznik 9782
Załącznik 9784
Załącznik 9783
W tej chwili posiadam kilka alf 75, 3 z nich są w świetnym stanie tecnicznym i blacharskim- w każdej chwili można siadać i jechać.
Jedna z nich to 1.8turbo. Posiadam ja 2 lata. Kupilem ja od faceta z Krakowa, ktory nie bardzo sobie z nia radzil. Poprawilem co-nie-co i teraz spisuje sie bardzo dobrze. Naprawialem w niej skrzynie, bo byl problem w wlaczaniem biegow i kilka drobiazgow w zawieszenie- reszta byla ok. Jest to slynna czarna alfa, ktora kilka lat temu jakis facet z warszawy kompletnie wyremontowal, pozniej wlascicielem byl gosc z krakowa a teraz mam ją ja- kazdy kto siedzi w 75 raczej zna historie tego samochodu.
Druga Alfa 75 3.0QV ostatnie wydanie z 1992roku. Posiadaczem jestem od 1,5 roku. Alfe przywiozlem z holandii, byla w bardzo dobrym stanie technicznym. Problemem byla blacharka- progi, bagażnik, tylne nadkola- standradowy problem 75. Wszystkie te elementy zostaly wspawane na nowo i Alfka otrzymala caly nowy lakier z brokatem i teraz prezentuje sie rewelacyjnie.
Trzeciej Alfy nie ma na zdjeciu, poniewaz jestem w holandii a zdjecia mam na komputerze stacjonarmnym w Polsce. Posiadam ja od 7 lat. Kupilem ta Alfe, ponieważ byla w idealnym stanie blacharskim- bez sladow rdzy. Byla to wersja 1.6 na gaznikach i przerobilem ja na wersje 3.0V6. Przerabialem cale zawieszenie, bo w 1.6 wszystko jest inne. Na dobra sprawe z 1.6 zostala tylko karoseria, reszta to wresja 3.0. Alfa ta ma siedzenia Recaro z limitowanej wersji i climatronic, ktory raczej żadko wystepuje w 75.
Interesują Was jeszcze jakies informacje? Proszę śmiało pytać.