Ponawiam pytanie. I mam jeszcze jedno czy orientujecie sie czy w przypadku zalozenia zwyklego amora do tylu i sprezyny sportpack. mocowanie moze zostac od nivomata czy jest inne do zwylkych amorów?
Ponawiam pytanie. I mam jeszcze jedno czy orientujecie sie czy w przypadku zalozenia zwyklego amora do tylu i sprezyny sportpack. mocowanie moze zostac od nivomata czy jest inne do zwylkych amorów?
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 28-06-2010 o 22:49
przeczytaj temat raz jeszcze
witam,
Panowie mam takie szybkie pytanie, bo mam do zmiany tylne amorki w 147 i trafiają mi się 2szt. w dobrej cenie właśnie te nivomaty i się tylko zastanawiam czy z seryjną sprężyną i łożyskiem amorka będzie to pasować ? czy nie będzie tył siedział lub jakoś dziwnie wył do góry ? na przodzie mam seryjne zawieszenie
Kupujesz nowe? Jeśli tak to cała kolumna jest kompletna, a wtedy na pewno tył będzie niżej.
Alfa Romeo 166 V6 3.2 Ti
Alfa Romeo 166 2.4 JTDm 20V
Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTDm 20V 228KM 460Nm - wspomnienie
używane, same amortyzatory i chce do nich założyć swoje seryjne sprężyny, nowe osłony z odbojami i swoje łożysko górne
Kolego, do nivomatów powinieneś kupić cały komplet, czyli poduszka dedykowana do nivomatów plus sprężyna, która jest bodajże 1 zwój krótsza niż w standardowym zawieszeniu
P.S co do tych Twoich nivomatów to jesteś pewien, że są sprawne? bo osobiście uważam, że 99% używek nivomatów jest już do niczego. Samemu mi wyszło na nich po 70 parę % sprawności a po załadowaniu już 4 osobami dobija niemiłosiernie i już się tył tak nie podnosi jak powinien;/ Także dobrze i spokojnie się jeszcze zastanów, pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez don camillo ; 21-04-2014 o 20:18