Strona 4 z 28 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 277

Temat: Co sądzicie o tych metodach wstawiania Ksenonów w miejsce zwykłych świateł?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Witam- wiecie dobrze że zakładanie pseudo ksenonów to wbrew prawu. A jednak zakładacie i świadomie naruszacie PRD. Mnie nie raz mijał pojazd z psedo ksenonami - i tragedia, starsznie daje po oczach. Miejcie litośc z tą chińszczyzną. Jak montować ksenony to tylko z odpowiednią kulturą techniczną a jak Was nie stac to jeździjcie dalej na H-7. Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar R.Y.D.Z.U
    Mieszka w
    Brzeszcze / Wieliczka / Bieruń
    Auto
    MiTo - dzikie 78KM :)

Domyślnie

Popieram. U mnie w bloku koleś ma golfa z takim wynalazkiem - ch...j niech go strzeli z takimi światłami. Razi po oczach jak diabli. A jeszcze psychol ma zwyczaj włączać wszystko co mu świeci - halogeny i daremne dzienne z allegro.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Klejek
    Mieszka w
    Białobrzegi/Mińsk Mazowiecki
    Auto
    alfa romeo 159 1,9 JTDM 16V

Domyślnie

panowie tu nie jest kwestia czy stac bo jakby nie bylo mnie stac to nie jezdziłbym samochodem za 50tys (a sam nie wiem jak to sie stało ze kupiłem bez ksenonów) tylko szukania jakis alternatyw...bo ja nie pisze ze zamontuje sobie ala-ksenon za 100pln tylko szukam jakiegos rozwiazania i to nie koniecznie musi byc odrazu to najdrozsze.Bo podejrzewam ze taki zestaw ala Well done za 800pln nie koniecznie musi ustepowac orginalnym lampom, totez mysle ze warto sie popytac a nie odrazy wyrzucac na lapy po 1000zl .za sztuke a o poziomowaniu i spryskiwaczach tez jak najbardziej mysle bo jak cos robioc to robic to porzadnie....mnie tez denerwuje chinszczyzna co monotowana jest w wielu samochodach w polsce...szczegolnie świecace na niebiesko albo fioletowo dlatego chce zaczerpnac rady zeby nie byc jednym z nich....

kkrzysiek
    Gość

Domyślnie

może ktoś testował taki układ http://allegro.pl/hid-xenon-auto-poz...383191394.html

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    lubań
    Auto
    AR 159 1,9 jtdm 175 km

Domyślnie

Ja miałem zamontowane hid w poprzedniej 159. Elektroniczne przetwornice żeby nie było błędów przykręcone od spodu lampy jak oryginał. Spryskiwacze po jednym oryginalnym 2x 85zł na lampę do tego trójnik z alupexa 16-10zł i poppka od vv-70 zł. przewód igielitowy 10 zł ksenony 250 zł niczym się nie różnią od tych za 800 zł.Zbiornik ma gotowe miejsce pod pompkę i dodatkowo czujnik płynu 85 zł.Wszystko działało super i nikogo nie raziło. Największy problem to montaż spryskiwaczy bo trzeba wyciąć równiutkie otworki i przykleić od spodu. teraz mam oryginalne ale dokładane i nie mam samo poziomowania ( brak czujników) świecą gorzej niż te hid.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

A skąd niby Wiesz że nikogo nie raziło !?

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    lubań
    Auto
    AR 159 1,9 jtdm 175 km

Domyślnie

Bo moja żona nią jeździła, a ja jadąc z naprzeciwka obserwowałem. Wyraźne odcięcie sprawiało że nie było żadnej różnicy od oryginałów. Światła o ryflowanym szkle powodują rozczepianie się strumienia i razi wtedy, a golf jest tego najlepszym przykładem. Nigdy nikt nie mrugał z naprzeciwka.Na staji diagnostycznej sprawdzali i było ok.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Różne Alfy... i nie tylko :)

Domyślnie

Cytat Napisał R.Y.D.Z.U Zobacz post
    Popieram. U mnie w bloku koleś ma golfa z takim wynalazkiem - ch...j niech go strzeli z takimi światłami. Razi po oczach jak diabli. A jeszcze psychol ma zwyczaj włączać wszystko co mu świeci - halogeny i daremne dzienne z allegro.
    Panowie, porównywanie HIDów w zwykłych reflektorach, a w soczewkach to ogólnie nieporozumienie... ponieważ w 159 są soczewki zarówno w zwykłych lampach jak i w ksenonach, to tak jak już było pisane można teoretycznie zamontować HIDy w miejsce zwykłych H7 i nie będzie to oznaczało oślepiania innych...

ponieważ ja założyłem ten temat, a teraz problem u siebie mam już rozwiązany, powiem tak - ponieważ mimo tego co wyżej napisałem sam nie miałem zaufania do tego typu rozwiązań, kupiłem jednak oryginalne ksenony i zamontowałem w miejsce zwykłych reflektorów. Zapłaciłem za nie mniej niż za zestaw WellDone, ale fakt faktem była to jednorazowa okazja. Tak czy inaczej jak się dobrze poszuka to można dostać zestaw dwóch lamp za 1000-1200pln, czasem mniej. Fakt faktem trzeba doliczyć układ samopoziomowania i spryskiwacze, ale o ile w przypadku HIDów można teoretycznie pominąć automatyczne poziomowanie i sterować reflektorami ręcznie (pomijam temat przejścia badania techniczego), to spryski trzeba liczyć tu i tu.

Podsumowując IMHO lepiej dobrze poszukać i dołożyć troszkę więcej (powiedzmy 200pln) i kupić kompletne oryginalne reflektory niż montować WellDone, czy jakieś jeszcze inne zastępcze rozwiązania...

Co do tego układu samopoziomowania z allegro, to teoretycznie OK, ale ja bym tego nie kupił i nie założył u siebie. Nie mówię, że nie będzie działać, ale ja nie mam zaufania do czegoś takiego.
    Pozdrawiam Camil

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Sendii
    To trzeba było tak od razu pisać że żony nie raziło, a nie nikogo
    Taka próba nie jest miarodajna

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    lubań
    Auto
    AR 159 1,9 jtdm 175 km

Domyślnie

Ale to żona prowadziła alfę a ja jechałem z naprzeciwka. Jeżeli masz źle ustawione lampy to od razu ci mrugają no nie? a diagnostyka też kłamie? a 155 też miałem hid i nigdy żadnych problemów, nikt się nie skarżył .Tam też są soczewki i działa tak samo.