Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Temat: Kilka żali,problemów, moje ciekawe 2 miesiace... I co z sobotą12czerwca...???

Hanys Romeo Avatar Adam$72
    Mieszka w
    SI
    Auto
    sztrucel 156 2.4TDI , FZS 600

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    No nie do końca
    Do końca.Tojest własnośc prywatna,może robić co zechce.

jeżdżąc Alfą reprezentujesz całą grupę posiadaczy tych aut
    reprezentuje przede wszystkim siebie

Zacznie po Polsce więcej takich Alf jeździć i sami się zdziwicie.
    To sie przerzucimy sie na auta chińskie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

No więc nikt się nie powinien burzyć, że dla połowy Europejczyków Polacy to brudasy i złodzieje, przecież każdy może robić, co chce i reprezentuje tylko siebie...
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Może chodziło o drugą wymianę . Zazwyczaj zaleca się co 60 tys. dla pewności.
    Z tego co mi wiadomo,to w Polsce zaleca się wymianę w v6 nie później niż co 90 tyś.km.
    W tej bardziej ucywilizowanej drogowo części naszego kontynentu 120 tyś.km.

Użytkownik Romeo Avatar GrzesiuŻar
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    156 SW 2.5 V6 2002/03 192KM

Domyślnie

Oj koledzy... przeczytałem cały temat i powiem Wam szczerze, że czasem każdy powinien odpuścić... I właśnie to świadczy o naszym poziomie.

Jeżeli kolega włożył x zł w body, y zł w różową tapicerkę, r zł w chromowane kołpaki to możecie to komentować w dziale, który jest do tego przeznaczony... I tam jest to dozwolone oczywiście w granicach dobrego smaku!

Z tego co czytam, kolega założył temat aby opisać swoją nieciekawą sytuację i wyjaśnić, dlaczego go nie było na spocie w Bielsku-B. choć miał być. Był inny temat do komentowania wyglądu i samej 156 V6.

[Swoją drogą mod powinien wystawić co najmniej dwa warn'y dla Was chłopaki, bo przesadziliście. Można wypowiadać swoje zdanie i bolączki do kogoś na PW, nie koniecznie na forum.]

A co do samego tematu:
    Masz chłopie serce i kasiore (albo dobry kredyt w banku ), bo niejeden by z nerwów prędzej zezłomował aniżeli napirawiał i dalej cieszył się jazdą.
    Tak więc życzę Ci, żeby wszystko już Ci sprawnie funkcjonowało, od podświetlenia zapalniczki przez przepustnicę, rozrząd aż po zawieszenie.

Jak się uda, to będę w sobotę, choć z czasem u mnie bardzo kiepsko ostatnio.

I tak na podumowanie: pomyślcie, czy uważacie się za prawdziwych Alfisti? Oczywiście nie kieruję tego do nikogo konkretnie, kogo ukłuje przyzwoitość ten będzie wiedział , że to do niego!

Pozdrawiam i życzę wszystkim pięknego weekendu, bo zapowiada się pogoda super,
    GrzesiuŻar
    AR 146ti 2.0 16v '96
    AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
    AR 155 2.0 16v '95
    AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
    AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG

Miss Alfaholicy 2011 Znawca Avatar aniucha05
    Mieszka w
    Mysłowice, Poland
    Auto
    Alfa 147 1.6 16V & 159 2.2 JTS

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiuŻar Zobacz post
    od podświetlenia zapalniczki
    Grzesiu?? coś sugerujesz??
    I'd rather push my ALFA than drive a BMW... (or AUDI)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał michal87tg Zobacz post
    a co jeśli nie zrobił by tego tuningu i by się silnik zepsuł to co powiedzielibyście? Że księżyc jest nie w tej fazie i sie zdupcyło? To się robi nudne po prostu poprzedni właściciel nie dbał o auto i tyle teraz to wychodzi i dajcie spokój z teoriami typu że auto się mści bo je przerobił

---------- Post dodany o godzinie 04:30 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 04:13 ----------

Blefer27 bardzo cię szanuję bo znasz się na alfach jak mało kto wiele razy mi pomogły twoje posty ale kolega nie pyta tutaj o to jak wygląda jego auto tylko o co innego i dajcie mu żyć bo widać że o co się nie zapyta to będą głupie docinki zrobił co chciał jego auto jego sprawa jego życie nie wtrącajcie się do tego co ktoś robi.... Wiecie tak samo mogło by być z laską jaką byście mu pokazali i powiedziałby że żadna jak noc a wam by się podobał więc według mnie ten temat nie ma sensu
    W którym momencie ja mu docinałem? Od początku mi chodzi o przeinwestowanie w złe obszary samochodu i skutki tego wszystkiego.

---------- Post dodany o godzinie 16:59 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:50 ----------

Cytat Napisał Przemoc13 Zobacz post
    "chyba nie był wymieniany" tak napisałem ale wtedy kiedy pękł!!!
    bo autko w tym momencie miało 182000 tys. km... wymiana następuje po 100000 tys. km z tego co wiem...
    z dużo przeżyłem, zobaczyłem, przeczytałem, przejechałem żebyś mnie mógł pouczać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    moja bella nie jest na pokaz!!!!!a tym bardziej do lansu...!!!!!!
    chyba nigdy tego nie zrozumiesz... szkoda
    W kwestii AR będziesz mógł powiedzieć, że dużo widziałeś i wiesz jeśli zrobisz nimi choć połowę kilometrów, które ja zrobiłem i przejdziesz taką "szkołę życia", której ja doznałem na początku mojej przygody z tą marką a było to ponad 10 lat temu... Natomiast pisząc o zmianie paska co 100tyś tylko dajesz dowód na Twoją znikomą znajomość tematu. Jest tutaj kilku takich co myśleli podobnie i między innymi mnie posądzali o paranoję jeśli mówiłem o zmianie co 50-60 tyś a potem szukali tanich zaworów i tym podobnych części potrzebnych do remontu silnika po awarii paska rozrządu. Rozsądnie jest zmienić pasek po zakupie auta jeśli nie masz pewności o jej zmianie przez poprzedniego właściciela a takiej pewności nie miałeś co można przeczytać w jednym z Twoich postów i na konsekwencje nie czekałeś długo.

Odnośnie lansu, to niech mi ktoś wytłumaczy po co komuś takie mocno rzucające się w oczy zderzaki i inne dodatki jeśli nie na pokaz? Przecież to nie ma innego uzasadnienia.
    Ostatnio edytowane przez Belfer ; 11-06-2010 o 16:03

Hanys Romeo Avatar Adam$72
    Mieszka w
    SI
    Auto
    sztrucel 156 2.4TDI , FZS 600

Domyślnie

No więc nikt się nie powinien burzyć, że dla połowy Europejczyków Polacy to brudasy i złodzieje, przecież każdy może robić, co chce i reprezentuje tylko siebie...
    To co miałem odpisać,pomyślałem tylko.Przynajmiej nie mam bana.

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Natomiast pisząc o zmianie paska co 100tyś tylko dajesz dowód na Twoją znikomą znajomość tematu.
    Teraz kolega Przemoc13 poszerzył znajomość tematu.Kolejny pasek założy po 60 tys km.
    Nauka na błędach jest najbardziej skuteczna.

Odnośnie lansu, to niech mi ktoś wytłumaczy po co komuś takie mocno rzucające się w oczy zderzaki i inne dodatki jeśli nie na pokaz? Przecież to nie ma innego uzasadnienia.
    No to wytłumacze:kolega Przemoc zanim wsiądzie do auta,lub jak już z niego wyjdzie,stanie obok niego,popatrzy,powie:podoba mi sie,takie auto własnie chciałem mieć.Jest tylko moja.Przecież pisał już to nie raz.To właśnie jest uzasadnienie.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Ma inne uzasadnienie - bo jemu się takie podoba
    ( gdyby miało być na pokaz to by raczej robili takie które się innym podobają )

END

Miss Alfaholicy 2011 Ogier Avatar Katka
    Mieszka w
    Siemianowice
    Auto
    Alfa156

Domyślnie

Proste ,jeden sobie kupi dżinsy oryginalne za 600 a drugi za 40 zł ,BO TEMU SIĘ PODOBAJĄ TAKIE A INNEMU TAKIE albo inny założy jedną skarpetkę białą a drugą czarną bo tak mu się podoba

ViP Maniak resoraków Avatar Rufik
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    wigry 3/AR166 1,4 tdi

Domyślnie szkot

kurcze napiszcie cos o mojej szkocie plisssssss

---------- Post dodany o godzinie 23:58 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:57 ----------

mam riposte na cd ?

zdradze wam ostatnią litere
    jest to litera?????
    J .
    [IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym