Mam pytanie czy lepiej kupić Boscha używanego z gwarancją ( 14 dni ) czy nowego zamiennika np:
http://www.allegro.pl/item270076646_...lfa_lanci.html
?????
Mam pytanie czy lepiej kupić Boscha używanego z gwarancją ( 14 dni ) czy nowego zamiennika np:
http://www.allegro.pl/item270076646_...lfa_lanci.html
?????
A nie lepiej nie pizdować (jak cię nie stać to trzeba było nie kupować alfy tylko zostać przy maluchu) i kupic nowego oryginalnego boscha - spokój jest bezcenny, a w ASO ta przepływka kosztuje 800-900zł
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Heheheh wiesz moja alfa kosztowała kilkanascie tysiecy nie jak twoja kilkadziesiat :-)Napisał Maciek-156
Niemniej kocham swoj samochód :-)
Mąndlala jesteś bo pewnie zarabiasz kilka - kilkanascie koła na miesiąć i nie wiesz co to "klasa robotnicza "!! :mrgreen:
cezkrk, przyznam się, że też nie lubie topić kasy od tak na najdroższe rzeczyi nawet jak bym miał kupe kasy to tak bym nie robił, ale to część która wymaga dobrego stanu technicznego. Przepływomierz musi być dobrze dobrany ze względu na dokładność parametrów i lepiej żeby był nowy - różnica w cenie to powiedzmy 200zł, ale nie wiadomo ile pochodzi taki uzywany i chociaż przez te kilka tygodni popracuje dobrze to może okazać się, że znów będziesz musiał kupić następny i znów dylemat czy tańszy czy nowy. Wiem że przepływka może się zabrudzić i po wyczyszczeniu działa dalej dobrze (gdzieś na forum jest jak to zrobić) - może osoba sprzedająca za 150zł zrobiła podobnie i tak własnie przez kilka tygodni będzi ok, a po już nie wiadomo
Gdzie się da przyoszczędzić to można, ale z głową
![]()
Twoja też kosztowała kilkadziesiąt jak była nowa - bo to auto klasy średniej - myslisz że koszty utrzymania auta klasy średniej maleją z wiekiem? Jak chcesz oszczędzać to właśnie kup oryginał, bo za jakiś czas znowu będziesz kupował przepływomierz "oryginalny inaczej" z allegro. Poczytaj tutaj o takich co oszczędzali, albo tak im się wydawało:Napisał cezkrk
http://www.forum147.com/viewtopic.ph...mierz&&start=0
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Nie bedę się z tobą sprzeczał Maciek-156 ale nie widzę sensu aby placić za cos 900zł jak moge mieć to za 150 !!
Jest to moj 11 - ty samochód i piersza alfa! max samochód mam 1,5roku!!
Narazie pomimo wad alfa mi pasuje ale i tak już planuje zmiane na 147 :mrgreen:
Faktem jest, że w alfie wymienia sie części 2 x częściej niż w innych markach ale nie przeszkadza mi to gdyz są wmiare tanie zamienniki!!
Fakt nie są moze tak dobre jak orginały ale tym powinien sie już martwić nastepny wlasciciel mojej 156 bo i tak dostanie samochód w stanie o wiele lepszym niż było na początku!! 8)
Ja jednak po ogladnięciu wykresów zamieszczonych w poscie z 10 litopada przez kolegę bubu 321 zdecydowałem się na kupienie oryginału Boscha za 285 zł - i nie żałuję. Być może niektóre tańsze zamienniki po 150 zł też się sprawdzają w alfach, a kolega bubu 321 trafił wyjątkowo źle, ale wolałem nie ryzykować.
Natomiast nadal sprawą otwartą jest, jaka przepływka pasuje do konkretnego samochodu, bo co źródło to inne dane. Ale dla mnie to już praktycznie bez znaczenia, bo nr 0280218019 spisuje się na razie dobrze.
Mało zarabia by oszczędzac 150 zł na przepływce. Tylko oryginalny BOSCH jest w pełni zgodny z AR. W innej opcji będą kłopoty jak nie zaraz to za chwilkę.Napisał cezkrk
PS. To tak dla braku spięć![]()
Jesteś naprawde żałośny jezeli cię to bawi ;//Napisał voivod
Nie podejmę dalej tematu bo nie chcę się zniżyc do twojego poziomu intelektualnego " krawaciarzu "DD
Nie chcę się powtarzać ale tylko oryginalny BOSCH jest jedyna słuszna opcją.