Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Temat: Coś dla zainteresowanych "anglikami"

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Uważam, że trzeba być skrajnie nieodpowiedzialnym (cisną się na język mocniejsze określenia) by na stałe jeździć anglikiem po Polsce. Uważam jednak, że powinna być możliwość rejestracji auta "kolekcjonerskiego" (np. wspomniany Skyline).

Skrzynka wódki dla tego, który udowodni, że Vauxhall Vectra jest autem kolekcjonerskim

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    nie filozofuj bo widze ze jestes wszechwiedzacy.
    Dlaczego? Dla tego, że ośmieliłem się wyrazić odmienne niż Ty zdanie na dany temat, przy czym poprałem argumentami z życia wziętymi? Nie trzeba być doktorem, by zauważyć wymienione przeze mnie zagrożenia.
    i wiem duzo wiecej na temat jazdy nimi tutaj
    to który z nas jest wszech wiedzący? Ja czy Ty, a może obaj?
    Myjki ktore jezdza po drodze tak samo z niej korzystaja kiedy jada na miejsce pracy
    Tiaaa... dojeżdżają na miejsce pracy 50 km w jedną stronę... Zazwyczaj myjki mają tylko miasta i myjki nie wyprzedzają, chyba że rowerzystów To chyba różnica, prawda?
    i kogut nie ma tu nic do rzeczy...
    w takim razie po co ten kogut? Żeby pomrugać jak się święta zbliżają?
    Jakbys uwaznie czytal co pisalem to skyline byl przykladem ale do osob ktore maja klapki na oczach w swoich przekonaniach to nie dotrze...
    tak jak nie dotarło do Ciebie, że w zapytaniu o Nissana był uśmiech wskazujący na żart.
    Ty rowniez nie jestes osoba do dyskusji w tym temacie wiec zycze szerokiej drogi.
    Ja Tobie również szerokiej, a przede wszystkim autostradowej.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kynium
    Mieszka w
    Żary/Grabik
    Auto
    Alfa 166 3.0 '02 AT + Toyota Corolla Verso '04 na ropa + jakiś tam kombiaczek (Focus 1.6TDCI '05)

Domyślnie

Jestem przeciwnikiem rejestrowania angoli (poza wyjątkami, które mają wartość np. kolekcjonerską), ponieważ nie jesteśmy na to gotowi ani mentalnie ani infrastrukturalnie. Dodatkowo system szkolenia naszych "asów" drogi pozostawia wiele do życzenia. Oby zwolennikom nigdy "angol" nie stworzył podbramkowej sytuacji (o wypadkach nawet strach mysleć). Zawsze jest tak, że jesli można uratować choć jedno żywoto to warto zrobić wszystko. Mam nadzieję, że nie zostanie wprowadzone zezwolenie na rejestrację. A jeśli już to mam nadzieję, że zrobią to tak, aby tylko fanatykom się to opłacało, bo wiadomo, że polak jest taki, że zrobi wszystko, żeby było taniej. Nie zawsze myśląc o bezpieczeństwie.
    Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
    Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
    plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę

Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.

konrad1501
    Gość

Domyślnie

znam mase ludzi ktorzy jezdza po polskich drogach autami zarejestrowanymi w UK i wiem duzo wiecej na temat jazdy nimi tutaj wiec nie filozofuj bo widze ze jestes wszechwiedzacy. Myjki ktore jezdza po drodze tak samo z niej korzystaja kiedy jada na miejsce pracy i kogut nie ma tu nic do rzeczy... Jakbys uwaznie czytal co pisalem to skyline byl przykladem ale do osob ktore maja klapki na oczach w swoich przekonaniach to nie dotrze... wzajemnie Ty rowniez nie jestes osoba do dyskusji w tym temacie wiec zycze szerokiej drogi.

Proponuje zamknac temat bo tego typu dyskusje na tym forum do niczego nie prowadza...

temat fajny czuc hmm zawisc ??tak zawisc ludzi bo anglik moze byc tanszy, czy jest niebezpiecznie?? tak , aletakie samo zagrozenie stwarza ambitny mlody czlowiek ktory mysli ze autem z zilnikiem 2,0 i z filtrem storzkowym jest najlepszym kierowca na drodze.
    czesto swoim autem jestem w polsce , nie mam problemow z jazda. co do wyprzedzania TIR-ow to pytam a gdzie sie je tak bezpiecznie wyprzedza?? tak jak ktos napisal w polsce jest zla infrastruktura, wiec czemu wyprzedzamy TIR-y skoro one poza miastem moga jechac tyle co inni czyli 90 km/h a autostrad jak na lekarstwo, a jak sa to sie bezpiecznie wyprzedza.

w ruchu ulicznym lewostronnym poruszam sie 5 lat i w ciagu tych pieciu latdwa razy ktos wjechal mi w tyl auta , hmmm zgadnijcie kto?? tak polacy.

to nie kwestia zlej strony po ktorej jest ta kierownica tylko kultura jazdy

przez te piec lat ,jak juz pisalem bywalem czesto w polsce, za kazdym razem po europie prawo stronnej przejezdrzalem okolo 4000-6000km i jakos w nikogo nie wjechalem ani stresu nie mialem.

jestem za rejestracja takich aut w polsce bo ludzie na te auta pracuja ciezko , i uprzedze was pracuja na zmywakach, sa kierowcami zawodowymi, kasjerami itp . zarabiaja pracuja i maja powinni miec prawo i mozliwos poruszania sie tymi autami w kraju..

motocyklom sie manetki przeklada,, i wsteczny biegnidzie w do dolu
    Ostatnio edytowane przez konrad1501 ; 05-10-2010 o 17:16

Użytkownik Romeo Avatar sikor155
    Mieszka w
    łódz(Śródmieście)
    Auto
    AR 155 V6,156 1,8 16v

Domyślnie

sprowadzają auta bo okazyjnie kupią (paduchy),a co do czego przychodzi ,to brakuje kasy na przekładke albo za drogo wyniesie ich
    Aktualnie AR 166
    3,0 24v 99
    3,0 24v 04

Były AR 155 1,8 8V 97R
    AR 155 1,8 FORMULA 94
    AR 155 1,8 16V 98R
    AR 155 2,5 TD 97R
    AR 155 2,0 8V
    AR 146 1,4 16V 98R
    AR 146 1,4 BOXER 96R
    AR 156 1,8 16V
    AR 155 2,0 8V

konrad1501
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał sikor155 Zobacz post
    sprowadzają auta bo okazyjnie kupią (paduchy),a co do czego przychodzi ,to brakuje kasy na przekładke albo za drogo wyniesie ich

no ale po co przekladac?? jest bezpieczniej?? taniej napewno
    bo koszt kupna auta i przerobienia to wciaz wiele taniej niz kupno auta w polsce
    jak pisalem wczesniej dla mnie przekladka to takie cos jak kiedys skladaki w warsztacie klepali klepali klepali iiiii zawsze przystanek autobusowy wychodzil, albo cztery slady za autem zostawaly,, orginal zawsze lepszy i z cala pewnoscia bezpieczniejszy

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar rodik
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Alfa Romeo 166 2,4jtd 2003r.

Domyślnie

Osobiście anglikiem mógłbym jeździć(tylko pytanie po co?), ale tu gdzie mieszkam(woj. małopolskie) dużo krętych dróg gdzie tylko czasami jest kawałeczek aby kogoś wyprzedzić takie coś odpada. Jeżdżę AR, lubię dynamiczną jazdę, i nie jeździłbym anglikiem tylko dlatego że taniej kupie super samochód. Bo albo bym musiał jak już ktoś tutaj wspomniałmieć lusterko albo kamerke aby móc wyprzedzać, albo czasami wlec się za kimś bez możliwości wyprzedzenia(no chyba że się tak dużo wychyle i może mi się uda albo zaufam pasażerowi ) Oczywiście całkowicie inaczej wygląda sprawa jak ktoś bedzie sobie jeździł na autostradach to tam sobie można pojeździć i w niczym szczególnym to nie będzie przeszkadzało. Ale tak nie miałbym przyjemności z jazdy ;p

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Cytat Napisał sikor155 Zobacz post

kto sprowadza? z tego co sie orientuje nie mozna juz robic przerobek, a % aut sprowadzonych z wysp do aut sprowadzonych z niemiec jak to nazwales paduchy ma sie nijak bo jest znikomy. osobiscie nie spotkalem nikogo kto sprowadzal starego syfa zeby go przerobic itd, oplacalo sie to przy drogich pojazdach a te tansze szly na czesci tak jak do tej pory... Admin zamkniesz temat czy nie???????????
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Użytkownik Rowerzysta Avatar Mikelos
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    75 2.5 V6 + Delta 1.4TB + Laguna3 2.0 DCI

Domyślnie

Gwoli ścisłości to Skyline'y akurat przekładają na lewą stronę. Deska (magiel chyba też) pasuje praktycznie plug'n'play od jakiegoś innego nissana, światła idzie przerobić (inna sprawa, że tracą wtedy homologację) i są nawet stacje diagnostyczne, które zrobią temu autu przegląd (inna sprawa to legalność takiego działania). Jeśli ktoś był w ostatni weekend września na torze kartingowym w Lublinie to powinien widzieć auto o którym piszę.
    Reasumując. Jeśli komuś bardzo zależy aby jakieś nietypowe auto "dopuścić" do ruchu w PL to da sobie radę. Moim skromnym zdaniem dopuszczanie możliwości legalnej rejestracji vauxhalla z kierą po prawej stronie, gdzie bez problemu możemy kupić takiego samego opla z kierownicą po lewej to kuszenie losu. Co innego, jeśli chodzi o np. triumpha z lat 60'tych ale te auta w PL można policzyć na palcach jednej ręki i zapalony kolekcjoner dostanie zgodę od ministra transportu (infrastruktury, czy jak tam on się zwie).

konrad1501
    Gość

Domyślnie

ja bym tematu nie zamykal
    jestem za mozliwoscia rejestracji sprawnych aut
    wieksze ubezpieczenie i owszem na wyspach jest omo wyzsze o 20 procent
    przeglad techniczny to kwestia swiatel
    pozostaje jedynie zdrowy rozsadek kierowcow
    ale i jadac autem z kierownica po lewej stronie , ale bez wyobrazni mozna sie rozbic ,przyklad..... pan Zientarski znawca motoryzacji ,pasjonat predkosci, kierownica po wlasciwej stronie , wariat za kierownica

jestesmy w uni tak chcielismy tego ,zgodzilismy sie na
    chcielismy europy bez granic dostalismy
    wiec respektujmy tamte normy

co do aut z niemiec to wtedy tylko masz pewnosc co kupujesz gdy sam z niemcem podpiszesz umowe i widzisz auto, auto z niemiec kupione w polsce to inna historia