Bez zluzowania koła wariatora i koła wałka wydechowego w TS [mimo że wydechowy wałek ma klin to i tak należy zluzować to koło] raz że nie trafisz z fazą wałka ssącego, dwa że możesz nie skasować przy napinaniu należycie luzu paska na górze między kołami i potem po paru tysiącach kilometrów kaplica, przeskoczyć potrafi.
Wczoraj składałem pewną AR156 1.8TS rozrząd chłopakowi przeskoczył 3tys po zakupie auta, okazało się po rozebraniu że robiony był na znaki markerem i blokowane koła przed zdjęciem starego paska chyba ściskami stolarskimi, koła nie luzowane, jeszcze przed zdjęciem rozrządu po założeniu blokad na wałku wszystko było OK,, napinacz ustawiony jak należy itp, ale jak napisałem wcześniej pasek na górze między kołami rozrządu latał luźno.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Tez własnie nie moge pojąc calej tej wymiany rozrzadu w TS zgodnie z wszystkimi wytycznymi z forum. Chyba jak sam sie za to nie wezme i nie zobacze z czym to sie je to nie zrozumie![]()
Lesio, koniec z przegadywaniem, lepiej zapodaj fotke blokady i pilnika, doczekac sie nie moge...
Ostatnio edytowane przez george11 ; 17-10-2010 o 10:45
GrzsiekkK dobrze piszę.
Jak nikt nie zluzuje koła od wałka ssącego,wtedy napinacz przy naciąganiu ciągnie tylko do tego "sztywno zamocowanego" koła (wałka ssącego) i zostaje luz między kołami jaki jest po nałożeniu paska. Po to są cholera śledzie by je używać!
Jeszcze niech ktoś napiszę, że za taką partaninę płaci...
Tak, bo wałki stoja sztywno na blokadach. Teraz to chwyciłem, tylko jak ktos zrobi rozrzad bez blokada to naciagnie pasek przestawiajac tym samym którys z wałków.
no i taki z Ciebie madrala??, tylko stukac w klawiature potrafisz i obrazac innych a jak Cie przycisnac to udajesz ze nic sie nie stało i wszystko jest ok, na przeprosiny to odwagi juz brak,ale czemu sie dziwic, tak to juz jest jak sie ma zamiast kregosłupa nac z ziemniaka.