Jak wygląda sytuacja wycięcia kata w 2.4 jtd. Chodzi mi o to czy wywala błąd na kompie, tłumik jest głośniejszy, zmienia się zapach spalin, zmienia się moc silnika?
Jak wygląda sytuacja wycięcia kata w 2.4 jtd. Chodzi mi o to czy wywala błąd na kompie, tłumik jest głośniejszy, zmienia się zapach spalin, zmienia się moc silnika?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Witam.
Ja tez nie wiem co mam robić, co zamontować.(strumiennica odpada)
1)Katalizator JMJ dedykowany "plug and play" na allegro 300zł (kicha)?????
2)W intercars Bosal "plug nad play" za 750 zł
3)Uniwesalny do wspawania????
Ale tu mam wątpliwości, mianowicie, zwiedziłem kilka punktów tłumikarskich i w jednych chcą mi wstawiać kata do pojemności 2.0 w innych do pojemości 5.0 bo na silnik 1.8 ma duzo mocy (KM)
Teraz siedze szukam i główkuje....zeby nie zniszczyć charakterystyki wydechu.
ps.jeden kat, i sonda przed katem.
A może mi ktoś powie czy jtd 115 km , są jakieś problemy po wycięciu katalizatora??
Wycięcie katalizatora w używanym JTD może wykończyć turbinę. Lepiej go wymintowac, wysypac popiół i zamontowac
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Sorry za odgrzanie kotleta ale mam pytanie w związku z moim katalizatorem. Nadal jeździ u mnie pod autem, ale po wnikliwszej analizie (popartej eperem) okazuje się, że ja mam w jednej puszcze tłumik i katalizator. dodatkowo zamontowałem jeszcze końcowy tłumik ragazzon'a i dźwięk mam teraz super, którego generalnie nie chciałbym zmieniać. Myślę nad wybiciem wkładu z kata i zostawienie puszki na miejscu ale pewnie wtedy wydech nie będzie działał prawidłowo (rezonans). wycięcie i zastąpienie rurą też nie wchodzi w grę gdyż na samym końcowym będzie za głośno. A może jakiś uniwersalny tłumik? Tylko jaki? co proponujecie aby było dobrze i w miarę tanio. Nie zależy mi na super sportowych właściwościach wydechu a na normalnej pracy i fajnym dźwięku..
Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę
Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.
polecam ci cos w tym stylu:
http://allegro.pl/alfa-romeo-kataliz...713114047.html
ale lepiej by bylo zeby zamiast strumienicy byl tlumik , bo jak wiesz to strumienica to taki pic na wode dla naiwnych.
Mozesz tez kupic jakis przelotowy na allegro i tu masz np jakies kryzy na linku
http://allegro.pl/listing.php/search...us_id=11666820
Co do wywalenia kata to spotkalem sie z tekstami na forum ze moze byc problem z przegladem.
Od siebie moge dodac ze bylem wiele razy na przegladach roznymi autami i niespotkalem sie jeszcze z czyms takim zeby diagnoste interesowalo czy jest kat w srodku. Jezeli sie ktos tego obawia to na allegro sa hcyba takie tlumiki w obudowie katalizatora. W tym modelu alfy moze nawet na tym odcinku daloby sie upchac jesli sie zmiescza dwa tlumiki, jeden zwykly a drugi w obudowie katalizatora
Generalnie nie zależy mi na opinii diagnosty. Zależy mi na wywaleniu katalizatora, gdyż jak wiadomo TS bierze olej (mój nawet chyba trochę więcej niż normalnie ponieważ osiąganie 6-7tys obr kilka razy dziennie nie jest u mnie abstrakcją). Jak wiadomo po 160 tys km i litrach oleju przepalonych przez ten czas pewnie niewiele z kata zostało. Dlatego chce zastąpić zestaw katalizator+tłumik (w jednej puszcze, PN to chyba 60667304 - wg eper) na tłumik, który podobnie tłumiłby hałas aby ogólna głośność nie wzrosła. Zastanawiam się jeszcze nad przespawaniem tłumika z TS po 2000 roku gdyż tam występował osobno od kata ale miał tą samą średnicę rur (ich długość nie jest problemem). I tu nasuwa mi się pytanie gdyż zastanawiałem się też nad przelotem ale nie wiem jaka jest średnica rur w TS (zewnętrzna).
Jak ktoś wie to proszę podać średnicę tej rury.
A co do przelotu to przypadkiem nie będzie za głośno. proszę o wypowiedź jeśli ktoś miał z tym do czynienia (przelot plus sportowy końcowy)
Alfa Romeo 156 2.0TS '99 MOMO Nero 601- była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 manual '01 Blue Odyssey - była
Lancia Phedra 2.0 JTD '05 Automatic - była
Alfa Romeo 166 3.0 V6 automatic '02 nero vulcano - jest
plus dwa jakieś wozidełka do szurania na ropę
Była jeszcze masa innych, mało znaczących samochodów.
ogolnie tlumik przelelowy to dosc prosta sprawa. masz w srodku rurke z dziurkami i material wygluszajcy. podejrzewam ze tlumienie tez zalezy od tych dziurek (ilosc, srednica itp) i maerialu wygluszajacego. dobre przelotowe i w miare ciche tlumiki podobno el-tec robi. jest jeszcze jedno rozwiazanie jezeli chodzi o cichy tlumik przelotowy. sa koncowe tlumiki tzw twinloop. wpisz sobie na allegro. polega to na tym ze masz jakby kocowy tlumik przelotowy podwojny. druga rura do okola zakreca i jeszcze raz przechodzi przez puche.
na tego typu rozwiazaniu dzwiek jest ponoc zblizony do serii. W AR156 mialem wydech caly wydech przelotowy. Robilem go takiego goscia w krakowie ktory sie tym zajmuje.
w srodku bylo wzglednie ale na zewnatrz robil dosc duzy halas (pierdzial) , wiec zalozylem po kilku miesiacach spowrotem jako koncowy seryjny. jest cichutko ale odnioslem wrazenie jakby go zmulilo. dodam jeszcze ze na tym przelocie jakis czas tez jezdzilem bez zwezki w dolocie + vpipa.