Kojarzy ktoś, czy szyba jest też specjalna pod sensor deszczu? U mnie ma mieć sensor ale jakoś nie mogę tego uruchomić. Wiem, że kiedyś ktoś wymieniał przednią szybę. Może nie podłączył sensora?
Kojarzy ktoś, czy szyba jest też specjalna pod sensor deszczu? U mnie ma mieć sensor ale jakoś nie mogę tego uruchomić. Wiem, że kiedyś ktoś wymieniał przednią szybę. Może nie podłączył sensora?
Szyby z sensorem deszczu są inne od zwykłych właśnie ze strefą pod czujnik.
Najczęściej z S3 mini
Dotyczy AR 147
1) Witam kolegów, zwracam się z pytaniem odnośnie czujnika deszczu, mianowicie kupiłem sensor i podłączyłem, kupiłem manetki długo szukane o nr 735293309 które obsługują czujnik deszczu zrobione proxy i nic nie ruszy, już mi się pomysły wyczerpały i nie wiem aha bo w czujnik widać jakieś jakby diody w około czy coś takiego to ma świecić czy co ?, koledzy jak to uruchomić.
2) następna sprawa to czujnik zaparowania szyby tez nie pracuje podłączony zrobione proxy załączony przez mes i cały cas jest błąd # czujnik mgłowy# wykasuje go i po paru po 5 sekundach powraca, proszę kolegów o pomoc i jakieś sensowne rady.
Witam
Ja podepnę się pod temat, mam czujnik wszystko jest O.K. Ale jest jedno ale, Podczas pracy w ustawieniu automatycznym wycieraczki nie zawsze lecz coraz częściej zatrzymują się w nie odpowiednim położeniu tzn. w różnych pozycjach na szybie , bez ingerencji w inne położenie dźwigni ani drgną. I tu moja prośba może ktoś przerabiał temat co jest przyczyną; przekaźnik jeśli tak to jaki i gdzie go szukać, być może silnik wycieraczek. Dzięki za wskazówki.
Hej
u mnie czujnik niby działa, ale kiedy odbierałem auto nie zauważyłem, że klapka pod czujnikiem była otwarta. W sumie moze być otwarta lub zamknięta. Jak zamknę to czujnik jest jakby czulszy. Może dlatego, że domykając klapkę dociskam czujnik do szyby. Niestety ta klapka nie posiada żadnego zatrzasku/zamknięcie i trzyma się na słowo. Jak to powinno wyglądać?
Witam. Też mam problem z sensorem deszczu w 156. Po przełączeniu w pozycje 1 wycieraczki włączają sie i juz pracująjak czasówki (na suchej szybie też). Po odpięciu tego czujnika nic się nie zmienia. Ciekawe czy to wina sensora czy jakaś przerwa w instalacji? Może ktoś sie orientuje jakie napięcie powinno być na wtyczce do czujnia? Jak sprawdzić sam czujnik?
Jak kupiłem swoją to też chodziły bez przerwy. Okazało się że jakis geniusz założył na odwrót ramiona wycieraczek i prawa (po stronie pasażera) po prostu nie łapala czujnika. Wiec włącz je i spójrz czy go łapie
Nie, wycieraczki nowe, co prawda przed zmianą wycieraczek był taki problem, że chodziły jak chciały ale teraz to coś innego. Stawiam na sensor, ale wolałbym go jeszcze sprawdzić zanim kupię nowy, dlatego zastanawiam się jak go sprawdzić?
Kupiłem drugi sensor (niby Fiat, Peugeot ale wyglada identycznie), podłączyłem i jest to samo, czyli musze przyczyny szukać dalej.
Ostatnio edytowane przez sawikjunior ; 04-04-2016 o 17:58
Problem czujnika deszczu rozwiązany. Po ostatnich ulewach zaczęły mi szwankować wycieraczki. Rano po odpaleniu chciałem przetrzeć szybę a tu zonk, nie działają. włączyły się dopiero po kilkudziesięciu sekundach, a z dnia na dzień było gorzej. Poszperałem w necie i znalazłem temat na forum lancii gdzie ktoś miał to samo i też nie działał mu sensor deszczu. Wymiana modułu wycieraczek pomogła, wszystko wróciło do normy, sensor działa, aż miło. Wrzucam link jakby ktoś chciał poczytać. Z góry przepraszam za dwa posty z rzędu ale nie mogłem edytować poprzedniego. forum.lanciapolska.org/viewtopic.php?f=99&t=59320 Pozdrawiam.