Dla fiata istnieje oprogramowanie eco:driving.
W nowym Bravo chyba jest ten sam silnik co i u nas. Czy mając system Blue&Me w Alfie, będę w stanie korzystać z tego programu? Czy ktoś próbował to odpalić w Alfie?
Dla fiata istnieje oprogramowanie eco:driving.
W nowym Bravo chyba jest ten sam silnik co i u nas. Czy mając system Blue&Me w Alfie, będę w stanie korzystać z tego programu? Czy ktoś próbował to odpalić w Alfie?
Średnie spalanie w mieście 6,5l/100km.A4-ka przy 130km i ustawionym tempomacie-5,5l/100km.Mój rekordzik na jednym zbiorniku to 1300km;-).
pewnie i tak, ale tylko w wypadku jazdy jazdy na tempomacie po prostej drodze bez wzniesień.
Przy jeździe bez tempomatu szóstka jak dla mnie ma sens powyżej 130-140 km/h i to minimum dla zachowania dynamiki.
A w odpowiedzi na pytanie główne z tematu- kilka dni temu jechałem na A4, musiałem ustawić temp na 140 bo niebiescy jeździli, i właśnie na szóstce było jakieś 6,0 - 6,5. Chwila zapomnienia była i pokazywało jakieś 8,5-9 przy 200.
---------- Post dodany o godzinie 09:52 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:47 ----------
nieźle 6,5 w miescie- tylko gdzie? korki , krótkie dystanse masz? autko 8 czy 16v?
ja mam krotkie dystanse po 2-10 km , z racji chipa lubie przycisnac gdzie moge, i w takich warunkach mysle ze kolo 9 ( w miescie)
ps. chyba najbardziej wymownym wskaźnikiem mojej jazdy po mieście jest średnia prędkość pokazywana w tripie - 25km/h.. a i tak nie musze stac w korkach w godzinach szczytu..
Ostatnio edytowane przez multiply ; 06-11-2010 o 10:05
eee tam.... 100km/h, 6bieg.... i muskanie gazu jakby zamiast stopy się piórko miało.... trasa prosta i do zrobienia
Tylko co to za jazda???????
Ale jak kto lubi
Ja jak zrobiłem sobie kiedyś właśnie takie "dziadkowanie" to mi wyszło na trasie średnie spalanie 5,3. Nigdy niżej.
A przy normalnej 6,5 - 6,7 i powiedziałem sobie, że "dziadkowanie" nie ma sensu![]()
A dobrze by bylo napisac przy jakim ogumieniu![]()
No wlasnie ja jezdze na zimowych 225/50R17![]()
Zbiornik od TIRA;-).Trasa na której padł mój rekord to; Bielsko-Biała-Kętrzyn-Bielsko-Biała.W jedną stronę przez Łódź-Olsztyn, w drugą przez Szczytno-Warszawę.Prędkość średnia wyszła coś koło 90km.
205/55/R16 (letnie-Yokohama Adrive, zimowe-Nokian WR G2).
Tego się spodziewałem, że "za mało" że "dziadkowanie" itp.;-).Pytanie brzmiało ile spala.To zależy od wielu czynników.Oczywiście spali też więcej jak sobie nie pożałuje i mocniej cisnę w podłogę.Wiadomo, że różne czynniki na to wpływają.Rekorda walnąłem we wrześniu.Moja bestia ma 136 koników (belgijka).
Ostatnio edytowane przez Lukasz78 ; 06-11-2010 o 12:30