kolego wiązka która idzie do drzwi kierowcy,uważnie sprawdź jest tam jeden prawie cały niebieski ale ma cieniutki pasek biały przewody które cię interesują to biały i niebieski powinny być cieńsze od pozostałych.
kolego wiązka która idzie do drzwi kierowcy,uważnie sprawdź jest tam jeden prawie cały niebieski ale ma cieniutki pasek biały przewody które cię interesują to biały i niebieski powinny być cieńsze od pozostałych.
musisz odsunąć dywn i wygłuszenie, jęsli nie robisz tego w garażu(ciepłym) to przy tych temp. możesz mieć problem wszystko staje się twarde, i zdjąć z zaczepów tą wiązkę( tak jest na zaczepach plastikowych)-przynajmniej u mnie jeszvze była
tak właśnie robie w cieplutkim garazy z tym ze te grube wyglusznie idzie az pod deske i nie mam jak go odgiac kurcze dzis juz musze to skonczyc a nie ma weny.
E:
Znalazłem w progu sterowanei zamkiem biały i niebieski oraz krancowketeraz pozostaje zasilanie centralki i syrena z komory silnika hmm.
Kurcze nie macie innej wizji dostania sie z komory do kabiny od strony kierowcy bo tam od filtra to masakra rozkopalem i znalazłem filter wentylator ale nie ma opcji w kabinie puszczania kabla az pod kierownice od pasażera.
jak zdejmniesz wycieraczki, podszybie to od strony kierowcy będziesz miał gumową zaślepkę przez ten otwór dostaniesz się do gniazda bezpieczników i bez problemu do aku, miłej zabawy.
delikatnie zdjąć zaślepki odkręcić i delikatnie nimi poruszać góra dół, przyciśnij na końcu krótkiego 1-ego ramienia w dół i całóść do góry i tak kilka razy.
z plastikami delikatnie przy tych temp.
Pozwodzenia, ja jutro idę kończyć alarm u siebie i zrobić to jak to bocian nazwał falow me![]()
Witam
Powracając do mojego kochanego alarmu jestem po wymianie centralki vulcan II ale problem nadal istnieje czyli mam cos takiego podpięte mam tylko sterowanie zamkiem krańcówkę zasilanie i masę diodę, nie podpinałem odcinki syreny wstrząsów-ki na centralce czy mam czas 0,5sek czy 3,5sek objawy są że zamknę drzwi z pilota minie parę sekund i zaczynają migać kierunkowskazy objawy jakby alarmował.
Ktoś się spotkał z czymś takim ?
Pozdrawiam
Podłącz syrene będziesz na 100% wiedział czy alarm wyje czy nie. Zawsze możesz ją wyłączyć kluczkiem jesli syrena w takowy jest wyposażona. Nie znam tej centralki, którą zainstalowałeś, ale musi mieć cos takiego jak odczyt pamięci alarmu. Zobacz z czego się włącza.
Podłącze dziś na próbę syrenę ale to raczej nie zmieni faktu że po za zbrojeniu pojawia się migotanie kierunków, w alarmie jest opcja zapamiętania z tym że pisze w instrukcji jak miało miejsce alarmowanie to po rozbrojeniu będzie informował czterokrotnym sygnałem syreny.
wiedzmaak widzę że blisko mnie jesteś
pozdrawiam