Przy zawieszeniu ti również brak problemów na tym rozmiarze, a nawet jest lepiej, bo przestałem obcierać podłogą na byle jakiej dziurce.
z drugiej strony mam 16 "55 i nie wyglądają tragicznie
Jutro mogę coś pstryknąć bo dziś już trochę ciemnoTeż się o to obawiałem, że będzie baloniasto ale nie wygląda to źle festynu nie zrobisz
![]()
ja mam 150 km jtdm, nie wiem jakie zawieszenie, ale wiem że niska o czym się już przekonałem zwłaszcza przy większych prędkościach i wyskakujących poprzecznych nierównościach,wrażenia niezapomniane( iskry spod spodu)
Obiecane fotki
![]()
Witam!
Słuchajcie...niby temat wałkowany od dawna ale nie znalazłem 100% odpowiedzi na moje pytanie...Właśnie stoje przed kupnem letnich bucików do Alfy...z racji tego że mam 17 i tak zostaje wybór padł na Vredestein Ultrac Sessanta...Opony wcześniej sprawdzone na innych autkach i wyglą obłędny...ale do rzeczy... 225/45/17 czy 225/50/17 czy też może z racji mocy ponad 200 koni w dieslu 235/45/17... wiem że katalog mówio wysokości opony na 50 ale przez to i wybór o wiele mniejszy i cena +400 zł do kompletu...
Z góry dzięki za odpowiedź![]()
Było już...:-P słabo Szukałeś :-D poszukaj wątku kolegi Ebola, on miał założone 225/45/17 i była duża przerwa między nadkolem a oponą. Słabo to wyglądało.
Jeśli już chcesz to 225/50/17. Na seryjnym zawiasie to najlepszy kompromis.
200 kunia dooopy nie urywa w 159, przez masę, więc trakcja na 225 będzie;-)
Pozdrawiam
Opony wymienisz raz na parę lat, nie widzę sensu kombinować z wielkościami tym bardziej, że te które znalazłeś do najdroższych nie należą.
Po przeczytaniu jeszcze kilku informacji wybór padł na 235/45/17. Także z mojej strony dzięki![]()