Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Temat: 255% normy 1.9JTD 8V EDC15C6

Użytkownik Świeżak Avatar Erni1985
    Mieszka w
    Szczebrzeszyn
    Auto
    AR 156 2001r 1.9 jtd 110ps

Domyślnie

bez kitu podziwiam takich ludzi co robia takie rzeczy... porofesja od a do z.
    glupie pytanie: jaki jest totalny koszt takiej zabawki na dzien dzisiejszy??

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

ktos pisal ze od tego projektu zbiera zeby, ja poki co sam siebie pozbierac musze za ten wklad, cierpliwosc ( miejsce ) i przede wszystkim maksymalnie opanowana wiedze w temacie wloskich klekotow to aplauz wielki sie nalezy konktetnie z glowa zrobiona robota .... max
    ..... powered by www.cinsoft.pl

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Erni1985 Zobacz post
    bez kitu podziwiam takich ludzi co robia takie rzeczy... porofesja od a do z.
    glupie pytanie: jaki jest totalny koszt takiej zabawki na dzien dzisiejszy??

Dorośli chłopcy o pieniądzach nie rozmawiają
    www.cinsoft.pl; http://www.facebook.com/CINSOFT
    CHIPTUNING, MECHANIKA, MODYFIKACJE
    USUWANIE DPF, EGR, KLAP WIROWYCH
    HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA 4x4 MAHA LPS 3000

Użytkownik Świeżak Avatar Erni1985
    Mieszka w
    Szczebrzeszyn
    Auto
    AR 156 2001r 1.9 jtd 110ps

Domyślnie

ehh no tak
    jeszcze raz wielkie gratulacje.

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Puntko z tym przerobionym zderzakiem wygląda bandycko .

Pięknie to wszystko wygląda pod maską ,dosłownie jak by to wyszło dopiero co z fabryki i to pod względem ergonomicznym jak i wizualnym.Ciekawie rozwiązałeś dolot,ale widać ,że ciasnota niemiłosierna i innego wyjścia nie było.Cooler poraża wielkością.Chłodniczka wyglada ok,tylko czy nie boisz się tego mocowania ?? No chyba ,że to tak na zdjęciu tylko wygląda.Ogólnie bardzo profesjonalne wykonanie,klasa sama dla siebie i oby tak estetycznie wykonanych projektów wyszło więcej spod twojej ręki.Zegary bardzo fajnie wkomponowane i myśle ,że podczas jazdy wcale nie będą takie rażące.

Odnośnie turbo-jestem pod ogromnym wrażeniem ,że niby tak zniesławione kkk potrafi mieć taki spool i to na 8V !! Do tego dobrze trzyma boost jak przystało na bigturbo.Ogromnie jestem ciekaw jak by to było przy garrecie.Można spodziewać sie dołu na poziomie starego dobrego PD na gt1749 ( czyli okolic 380Nm przy 2000obr !! ) o górze już wcale nie mówiąc,bo może się potwierdzić moja wcześniejsza teoria o okolicach 400Nm przy 4000obr,a może i lepiej.Widać ,że to turbo jest wprost stworzone do jednostek 1,9 choć 1,9 bar to troszke niebezpieczna okolica jakby nie było.Po wymianie wtrysków i turbo na garetta podejrzewam ( oczywiście teoretyzuje),że spokojnie można liczyć na wyniki +220KM/+450NM.

W tej chwili jest już kozak,a po dalszym koksie to będzie pierwszoplanowy pocisk na arenie 1/4 w klasie street diesel.

Szkoda,że trzeba jeszcze troche poczekać na pierwsze onabordy i porównania.

Zawitasz na ropoczęciu SSS w Wawie ?? To by bylo dopiero wejście smoka hehe.Mam tylko nadzieję ,że wygląd autka będzie jak najbardziej zbliżony do serii ( choć zderzak i cooler dodają mu mega pazura,dobry kocur z tej kropki się robi).

PS.Myślałeś o BMC ??
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 07-01-2011 o 01:20

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Aż musze się napić, naprawde świetnie zrobiona robota

Gratuluje Cinek i życze dalszej miłej i udanej zabawy

To właśnie pokazuje, komu warto i bez żadnych obaw oddać auto w razie problemów
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Auto zewnętrznie ma wyglądac maksymalnie seryjnie. Jedyne co się wyróżnia to koło, duży hamulec który muszę założyc i cooler jeśli wprawne oko zobaczy. Z racji chłodnicy oliwy trochę inaczej będzie wyglądał również zderzak. Chłodnica jest założona na gumowych dystansach, przewody są elastyczne niwelujące drgania motorwni. Garrett zapewne będzie chodził lepiej, to się okaże. Góry niutony z dołu (o ile będzie się dało) i tak nie chce - w takim aucie będą to tylko problemy z trakcją. Dlaczego twierdzisz, że 1.9 to niebezpieczny boost? Akurat 70kkm testu na 1,85 przeszło takie turbo bez problemu w silnik 4garowym. Przy tym aucie powietrze nie jest problemem akurat, czego nie można powiedziec o paliwie.

Czy zawitam na zawody tego nie wiem, nie mam na to ciśnienia aczkowliek nie mówię kategorycznie nie. Muszę najpierw zobaczyc jak będzie z trakcją itd; onboardy najwcześniej pewnie za 2-3 miesiące.

Ad BMC - może spróbuję niemniej miejsce... oil catch chcę jeszcze założyc jak wykombinuję gdzie...

Pozdro

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

1,9 to wydaje mi się sporo jak na seryjny dół,ale uspokoiłeś mnie.

Mam pytanie odnośnie przegubów i półosi: dadzą radę?? I kożystając z okazji podpytam o te podzespoły w 156 JTD.Czy w 1,9 16v robionej grubo ,powyższe elementy nie poukręcają się jak zapałki przy ostrzejszym starcie ?? 156 2,4 20v kolegi kecaja ma seryjne półośki i przeguby? To samo siedzi w 1,9 16v ??

Fajnie,że chłodniczka mocowana " elastycznie" ,a nie na stałe ,albo na trytyki .
    Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 08-01-2011 o 04:05

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

uprzedziles mnie, tez mialem zapytac o przeniesienie mocy przez polosie/krzyzaki i przeguby - czy seria ogarnia przyrost mocy
    ..... powered by www.cinsoft.pl

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    sląsk
    Auto
    JTD

Domyślnie

Przy kierowcy z głową półosie i przeguby nie będą problemem.
    Półosie w 2.4 i 1.9 są inne a elementy składowe trzeba sprawdzic w eperze.
    W tamtej 2.4 20v wszystko prócz sprzęgła i dwumasu jest seryjne.

Pozdro

---------- Post dodany o godzinie 15:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 15:15 ----------

Cytat Napisał kenobi Zobacz post
    uprzedziles mnie, tez mialem zapytac o przeniesienie mocy przez polosie/krzyzaki i przeguby - czy seria ogarnia przyrost mocy

Półosie w moim aucie nie są stockowe. Z powodu zmiany skrzyni na getraga są założone fabrycznie nowe półosie (cały komplet) pasujące pod tą skrzynię. Krzyżaki są takie same jak np w stilo 115jtd a to znosi 400nm (przetestowane )

Pozdro