Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 95

Temat: Nie otwiera bagażnika z pilota i przycisku

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Jeżeli otwieram z pilota a z deski nie mogę to będzie to wina bezpiecznika w końcu czy coś na tej desce padło?

Głupia pierdoła a wkurza zleksza

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

W Twoim wypadku pewnie sam przycisk na desce szwankuje, ale dlaczego... To już wie tylko Twoja Bella.
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

RONI
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    Jeżeli otwieram z pilota a z deski nie mogę to będzie to wina bezpiecznika w końcu czy coś na tej desce padło?
    Głupia pierdoła a wkurza zleksza
    W tym przypadku "na pocieszenie" można powiedzieć, że lokalizacja usterki ogranicza się do samego przycisku i tu należy szukać przyczyny. Bezpiecznik (gdziekolwiek on jest) na pewno OK.
    Centralny dostaje sygnał z pilota i zwalnia zamek. Brak 'jedynie' kontaktu przycisku z centralką i tu kwestia lokalizacji przerwy. Zacząłbym od początku, czyli demontażu panelu i sprawdzenia przycisku i wiązki wewnątrz.

Ps. O ile sprawa niby mniej kłopotliwa (w końcu możesz otworzyć z pilota - ja musiałem zygać kluczem za każdym razem ) i nie tak zagadkowa jak w moim przypadku, wierzę że wkurza. W końcu jak coś jest, to ma działać. Mam nadzieję, że choć Ty znajdziesz przyczynę usterki

Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Czyli muszę tą deskę rozkręcić i tam szukać, a jak za rozkręcanie jej się zabrać?
    No po to producent wyposażył mnie w to aby sprawowało się i ułatwiało a tak za każdym razem trzeba klucz wyciągać ze stacyjki i naciskać

Użytkownik Rowerzysta Avatar fiejtekt
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    147 1.9 JTD 2002r

Domyślnie

Pooglądaj ale wydaje mi się że przyciski są nierozbieralne ręki nie dam sobie uciąć
    http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...meo_147_a.html
    Pozdro

RONI
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    No po to producent wyposażył mnie w to aby sprawowało się i ułatwiało a tak za każdym razem trzeba klucz wyciągać ze stacyjki i naciskać
    Co racja to fakt. Chociaż nie często otwiera się bagażnik podczas jazdy, a co za tym idzie nie jest to aż takie uciążliwe jak w przypadku, gdy w ogóle nie działa, ani przycisk ani pilot...tylko kierunkowskazy. I za każdym razem ten znaczek w górę...i tym kluczem

A co do konsoli - od wewnątrz osobiście nie widziałem, więc nie będę mędrkował, ale w akcie desperacji bym rozebrał i sprawdził wszystkie połączenia. Być może to chwilowy zanik styku jak w moim przypadku.

W ostateczności możesz przelecieć tą samą trasą co ja, kładąc do pieca ile fabryka przewidziała. Co jak co, ale mojej belli pomogło

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa Guilietta 2.0 JTDm

Domyślnie

Moim zadaniem zanim zaczniesz grzebać w konsoli , posłuchaj czy jak przyciśniesz przycisk na konsoli posłuchaj czy nie słychać cichego stycznika ( u mnie tak było). Wyglądało to tak z pilota wszystko mi działało a jak chciałem otworzyć przyciskiem z konsoli to było słychać ze załącza się przekaźnik w skrzynce bezpieczników (przy lewym kolanie kierowcy) ale pyzatym nic się nie działo. Po tym teście będziesz miał pewność ze to przycisk na konsoli albo coś innego. Tak jak wczesnej pisałem jak miałem zrobiony mostek (poprzedni właściciel), byłem z tym w ASO ale powiedzieli ze jak wszystko działa to po co zmieniać i przez rok to działało aż później zmieniłem bezpiecznik i wywaliłem mostek. Jak znajdę baterie do aparatu to zrobię zdjęcia i pokaże jak to wyglądało.

Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

No i dzisiaj zdurniałem nagle na stacji nie chciał mi otworzyć z pilota tylko mrugał światłami, po ponad godzinie znów próbuje i o nagle otwarło.. No co jak co ale żeby humorami mi tu świecić to nie bardzo
    A notabene próbowałem otworzyć z kluczyka to przekręca się ale nie otwiera.. Ech już dzisiaj przez siedzenia dostawałem się do bagażnika
    Cytat Napisał RONI Zobacz post
    W ostateczności możesz przelecieć tą samą trasą co ja, kładąc do pieca ile fabryka przewidziała. Co jak co, ale mojej belli pomogło
    Robiłem to dzisiaj na A4 i nic nie dało
    Cytat Napisał emilkr Zobacz post
    Moim zadaniem zanim zaczniesz grzebać w konsoli , posłuchaj czy jak przyciśniesz przycisk na konsoli posłuchaj czy nie słychać cichego stycznika ( u mnie tak było).
    Kompletna cisza
    Wyglądało to tak z pilota wszystko mi działało a jak chciałem otworzyć przyciskiem z konsoli to było słychać ze załącza się przekaźnik w skrzynce bezpieczników (przy lewym kolanie kierowcy) ale pyzatym nic się nie działo.
    tylko który to bezpiecznik jest bo tego według instrukcji nie umie się doszukać
    Jak znajdę baterie do aparatu to zrobię zdjęcia i pokaże jak to wyglądało.
    Fajnie by było jak byś wrzucił jakieś zdjęcia

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebott
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    Była: Alfa Romeo 147 1.6 TS 105KM 2001

Domyślnie

Wczoraj Alfa sama się naprawiła i mi również otwieranie bagażnika zaczęło działać. Ot tak.
    „Własnością człowieka jest zniknąć, śpieszmy się śmiać ze wszystkiego.”

Blaise Cendrars

Użytkownik Rowerzysta Avatar khropek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała SB....
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0JTDm 170KM 07/2009

Domyślnie

Mi pomogło odłączenie aku na 10min i otwieranie powróciło.