Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Temat: Calrkson o alfie

Użytkownik Znawca Avatar andrzej1980
    Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    Auto jest warte 30 milionów dolarów - dziwisz się?
    Drogi panie Ferrari 250 GTO w tej chwili nie wiadomo ile jest warte. Te samochody nie są już wystawiane na żadnej aukcji . Co do naszych dziennikarzy motoryzacyjnych. Niejaki pan Prokop Wielki znawca motoryzacji he he mówił że jak miał Fiata Uno Turbo to znał go na wylot . Bardzo ciekawe sam go naprawiał itd. a biedak w programie milionerzy nie wiedział co to kalamitka. Taki sam jest redaktor Kornacki. Nie ma bladego pojęcia o mechanice a udaje znawcę jak nie wiem co. I to jest żałosne . Clarkson i inni ludzie z Angielskich programów nawet nie udają że coś tam sami naprawiali . Opowiadają o samochodach z prawdziwą pasją i emocjami. U nas ludzie co prowadzą programy motoryzacyjne o przekazaniu emocji z jazdy ciekawymi autami nie mają bladego pojęcia. Dlatego jak oglądam zakup kontrolowany to chce mi się płakać. Jedyny program jaki u nas oglądam to Legendy Prl i czasami auto maniaka bo Jarosława Maznasa i Patryka Mikiciuka można jeszcze posłuchać.

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Cytat Napisał andrzej1980 Zobacz post
    Drogi panie Ferrari 250 GTO w tej chwili nie wiadomo ile jest warte. Te samochody nie są już wystawiane na żadnej aukcji .
    Ostatnio chyba 2 lata temu właśnie za tyle, fakt który przytaczasz jedynie zwiększa cenę ubezpieczenia, więc nie wiem skąd sarkazm.
    Niejaki pan Prokop Wielki znawca motoryzacji he he mówił że jak miał Fiata Uno Turbo to znał go na wylot . Bardzo ciekawe sam go naprawiał itd. a biedak w programie milionerzy nie wiedział co to kalamitka.
    Nie twierdzę że Prokop coś wie o motoryzacji, ale nie wiem kiedy to niby on sam tak stwierdził, a poza tym w Uno Turbo kalamitek nie było.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar nebeu
    Mieszka w
    Radom, Poland
    Auto
    Była: AR 146 TI '97 Zender | Jest: AR 166 3.0 V6

Domyślnie

No ale wróćmy do Clarksona i TG. Oczywiście to mój ulubiony program (i nie przeszkadza mi oglądanie już znanych mi odcinków). Oczywiście poprę kolegów, że odcinek Alfa za 1000 Ł jest the best. Pokazali jaka jest naprawdę Alfa i jak wielka jest to miłość i pasja. A przypomnijcie sobie odcinek z 8C, pamiętacie? Może przekręcę ale " dzieło sztuki jest niepraktyczne a to jest cztero metrowe dzieło sztuki"

Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    Ostatnio chyba 2 lata temu właśnie za tyle, fakt który przytaczasz jedynie zwiększa cenę ubezpieczenia, więc nie wiem skąd sarkazm. Nie twierdzę że Prokop coś wie o motoryzacji, ale nie wiem kiedy to niby on sam tak stwierdził, a poza tym w Uno Turbo kalamitek nie było.
    Jeżeli gdzieś masz oficjalne dane za ile poszło w ostatnich latach 250 GTO to chętnie się dowiem. Co do Prokopa to w jednym z odcinków Auto maniaka mówił coś o zaawansowaniu technicznym samochodów i że bez laptopa nic nie można zrobić a w jego Uno wystarczył mu komplet kluczy i tyle. Kalamitka była w milionerach gdzie występował. W jakimś programie na tvn mówił coś o remoncie za młodu jakiegoś malucha i według mnie powinien o takim czymś jak kalamitka wiedzieć jeżeli faktycznie remontował taki pocisk.

---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:43 ----------

Tak odcinek z 8C był świetny. Teraz mam zaległości jeżeli chodzi o Top Gear . Muszę obejrzeć odcinek z Ferrari 458 Italia.

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Mieszka w
    Nałęczów
    Auto
    Alfa 155 1.8

Domyślnie

Dzięki . Nick Maison w latach 70 tych kupił GTO bodaj za 40 tysięcy dolców. Teraz ma niezłą przebitkę.

jameshunt
    Gość

Domyślnie

Ogółem fenomen przecież Top Gear i prowadzących ten nowy format TG polega na tym żeby nie pokazywać motoryzacji jako blachy, 4 kół i kilku cyfr, ale bardziej to że motoryzacja sprawia że faceci są dużymi dziećmi, że chodzi o emocje, nie o spalanie, prędkość etc. Bardzo mi się to podoba, w innych programach zbytnio tego nie widać (z TVN Turbo to chyba tylko Mikiciuk i Kornacki odwołują się do czegoś więcej). Po prostu Top Gear jest jak Alfa Romeo, nie chodzi o dane, chodzi o wrażenia. Często widać że JC czuje się w samochodzie jak dzieciak w zabawkowym, w dodatku to własnie dzięki niemu tylko i wyłącznie kupiłem Alfę, nie żałuję, czuję się jak dzieciak w zabawkowym, o to chodziło, dzięki JC.

Cytat który kocham bezgranicznie: " For real car enthusiast Maseratti is very nice, but Alfa Romeo... that's it, this is the genesis"

epion
    Gość

Domyślnie

jameshunt z czego to jest cytat?

jameshunt
    Gość

Domyślnie

Thriller (solowy film JC w którym poszukuje najbardziej emocjonującego wozu), gorąco polecam

Użytkownik Rowerzysta Avatar jose156
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    była AR 156 1.9 16v JTD M-jet 2003, obecnie 307SW 2008

Domyślnie

Niekoniecznie o Alfie ale też warto przeczytać:
    http://www.autokrata.pl/artykul/madr...larksona-10692