Ja w Julce mam czarny pastel (jest bardzo miękki) - są już dwie białe rysy na masce i tylnej klapie. Jutro pobawię się w woskowanie. Strach pomyśleć co będzie dalej autko ma tylko 3000 tysiące przejechane, garażowane.
Ja w Julce mam czarny pastel (jest bardzo miękki) - są już dwie białe rysy na masce i tylnej klapie. Jutro pobawię się w woskowanie. Strach pomyśleć co będzie dalej autko ma tylko 3000 tysiące przejechane, garażowane.
niestety lakiery pastelowe są tragiczne trwałość tej powłoki jest tak niska że aż się dziwie że jeszcze nic nie robią w tym kierunku jak bym je wycofał z gamy kolorów dostępnych to bardzo psuje opinie , jedyną pociechą jest to że wszystkie marki które stosują te lakiery mają takie pooblemy
ja przy zamawianiu Julii zasiegnalem jezyka i wybralem czarny metalic ze wzgledu na to o czym piszecie, szczerze to wolałbym właśnie czarny pastel, ale cóż....
Zrobilem to samo, mimo tego iz bardzo mi bialy pastel podoba wybralem jednak metalic.
Chciałem dzisiaj pastelowy kolorek przywoskować - przyszedł wiaterek ala "huragan cyryl" i świeżo umyty samochód oblepił się jak lizak wrzucony do piaskownicy... Podłość losu nie zna granic.
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
w mito jest dokładnie tak samo..
koledzy nie narzekać
kupić dobre środki nabłyszczające,polerujące lakier co kto woli
czteropak dowolnego piwa2 godz wolnego i do roboty,
auto będzie błyszczeć jak psu jajca![]()
Pozdr
no i poszło moje do malowania dzisiaj akurat ogladałem ile bede miał malowane, ponieważ akutat satała biała Mito na dokładnie to samo co ja. Malowany calutki tylny błotnik wraz z szybą po sam dach w przód konczy sie gdzieś na połowie drzwi
Załącznik 22866Załącznik 22867
Ostatnio edytowane przez jamrozw ; 30-03-2011 o 06:43