Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Temat: Ar 166 2.4 jtd

Użytkownik Świeżak Avatar herbig
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    166 2.4 20v, CLS 350 CDI, JEEP Grand 5.2, Q7

Domyślnie

Jest problem, na oględziny auta umówiłęm sie na sobote, w pt dla pewności miałem zadzwonić do właściciela czy aby zdąży wrocić zza granicy. Jednak nie dał rady, napisał że wróci dopiero w pon, czyli dzisiaj. Niestety ogłoszenia już nie ma - chyba sprzedał.

Mam prośbę do Was, jeśli macie dobre ofert w necie, to przesyłajcie. Najlepiej poza granicamy, w PL ciężko będzie znaleźć podobny egzemplarz.

Dawid_Zielu
    "Teraz kupując takie auto wiedział bym na co zwrócić uwagę, choć i tak się cieszę że nie wpadłem w gorsze g..... "
    Możesz powiedzieć co konkretnie miałęś na myśli?

Alfista:
    Dzwoniłem kilka razy, ale nie odbiera telefonu. Jednak będę dalej próbował, jak do 2,3 dni się z nim nie skontaktuje to trudno.
    Ostatnio edytowane przez herbig ; 05-04-2011 o 16:42

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

jak to chyba? to trudno zadzwonic i sie zapytac??

Użytkownik Znawca Avatar Dawid_Zielu
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTD 20V Sportronic '03

Domyślnie

Nic szczególnego ponad to co wszyscy radzą:
    - podłączenie auta pod kompa, sprawdzenie błędów oraz czy jest poprawne ładowanie na aku, miałem słabe ładowanie;
    - sprawdzenie zawiechy (najlepiej na szarpakach itp);
    - osobista przejażdżka (i to taka poza miastem , której nie zrobiłem), wyszła prawa półoś do wymiany, biła po przekroczeniu 70km/h;
    - sprawdzenie świateł czy wszystkie działają (też tego nie zrobiłem), w prawym ksenonie klapka się nie otwierała, uszkodzony lewy przeciwmgielny;
    - sprawdzenie czy bagażnik się otwiera (nie z pilota tylko włożenie klucza w zamek), u mnie nie działa, potem miałem problem z wymianą aku;
    - przysłuchać się pracy silnika (podczas ostrego dodawania gazu), mi "szumi" turbina przy schodzeniu z górnych zakresów obrotowych, zebrał się nagar;
    - przyjrzeć się powierzchniom lakierniczym czy gdzieś nie odpryskuje, zwłaszcza w okolicach klapy bagażnika i silnika;

to chyba wszystko, przede wszystkim podejść do sprawdzenia auta na chłodno, ja jak zobaczyłem swoją to się zakochałem w niej i przeoczyłem te parę pkt. (tak jak napisałem), widziałem że pali się kontrolka awarii żarówek ale pomyślałem że to błachostka.
    Teraz Alfa śmiga zdrowa
    Ostatnio edytowane przez Dawid_Zielu ; 05-04-2011 o 08:32
    Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Dzwoniłem wczoraj i dzisiaj po kilka razy, ale nie odbiera telefonu. Spróbuje jeszcze jutro, jak to nic nie da, trudno się mówi. Pewnie sprzedał komuś innego, albo sie rozmyślił

MichałGdy
    Gość

Domyślnie

Moja Alfa jest uważam w bdb stanie. Jeśli będę ją sprzedaał to nie wystawie jej za 33 tys, bo bede chciał ją sprzedać a nie sprzedaać rok. Auto nie spełniło moich oczekiwań. W zasadzie to bedzie jedyny powód sprzedaży. Ja zawsze wsadze w auto kupe kasy i sprzedaje za grosze uważam, że z tego powodu warto kupić moje auto W zasadzie masz racje, że auta z podejrzanie niską ceną mogą budzić podejrzenia i spekulacje. Ja jestem zdania, że zanim kupię auto to należy je prześwietlić z każdej możliwej strony Miłego wieczoru koledzy EOT

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Dzisiaj przegladając oferty sprzedaży natrafiłem na parę nowych ogłoszen. Oto jedno z nich. Standardowe pytanie - Co o nim sadzicie?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-2-4...C14462685.html

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Wizualnie ladna. Stoi juz chwile... Jak juz chcesz wydac 35 tys to moim zdaniem jedyna opcja to alfateam lub superalfa. Na dzis dzien widze ze w alfateam nie ma 166 a superalfa ma jedna:

http://www.superalfa.pl/index.php?Co...t=Alfa%20Romeo

moze jest brzydszy kolor, starsza i troche drozsza ale przynajmniej masz pewnosc ze nie jest to jakis sztrucel skladany z 3 zeby tylko jezdzil. Jesli nastawiles sie na polifta to poczekaj bo sezon sie zaczyna i na bank jakies fajne diesle sie pojawia u ww. handlarzy. Pewne jest jednak ze nie beda tanie.

P.S. Znow pojawilo sie auto o ktorym pisales w pierwszym poscie.
    Ostatnio edytowane przez abezus ; 12-04-2011 o 06:26

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

W alfateamie jakiś czas temu stała piękna 166 z deską rozdzielczą obszytą czarną skórą - naprawdę zacna wersja. Ktoś z was pamięta może cenę? Bo nie wiem czy mieć do siebie żal z powodu przegapienia nietuzinkowej wersji

Co do auta z pierwszego postu to już się nim nie interesuje. Za długo nie mogłem się skontaktować z właścicielem w celu obejrzenia samochodu.
    Ostatnio edytowane przez herbig ; 13-04-2011 o 22:13

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Peugeot 407SW, EW10A

Domyślnie

Cena 166 z alfateam 38900. Rowniez ja zapamietalem bo chyba najladniejsza poliftowa 166 jaka w zyciu widzialem...

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Pojawiło się nowe ogłoszenie.
    Sprowadzony ze Szwajcarii, czarny, skóra wersja TI - jednak coś mi nie gra.
    Znaczki TI te przy bocznych - dziwna trzcionka na progach powiniene byc napis TI, tutaj nie ma. Pamieć fotela kierowcy, dziwne umiejscowienie sterownika.
    To tyle co zauważyłem.
    oto link: http://otomoto.pl/alfa-romeo-166-C18529369.html

Uprawnienia