ta linka idzie od klamki(tak jak na fotkach) do zamka drzwi, czyli chodzi o podpięcie do zamka?
ta linka idzie od klamki(tak jak na fotkach) do zamka drzwi, czyli chodzi o podpięcie do zamka?
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Właśnie chodzi o podpięcie do zamka. mam coś podobnego: http://allegro.pl/alfa-romeo-155-zam...581485895.html
Ten kabelek podłączony jest do samej klamki, ale do tego zamka nie i za nic w swiecie nie wiem jak to podłączyć, tj tam na końcu jest taki drucik pod kątem 90 stopni.
No to będziesz musiał rozebrać drugie drzwi żeby podejrzeć jak to jest zamontowane, ja tam nie zaglądałem
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
oj.... A może ktoś wie?
Skoro raz Ci się udało ruszyć szybę to pewnie nie bezpiecznik. Nie mniej od tego bym zaczął. Może coś w nim nie styka, jest żle włożony. Zamień go z innym nawet jeśli nie jest przepalony, może coś znim nie tak. Miałem kiedyś taki przypadek.
Może coś nie styka na przejściu kabli z drzwi do auta?
tadziq
z tego co znalazlem na eperze z prawej strony jest sterowanie przez przekaznik radzilbym sprawdzic wszystkie przewody sterowania szybami od przelacznika z lewej i prawej strony drzwi i to nie jest szukania na 5 minut dobry miernik i lecisz przewody po kolorach od jednego przelacznika do drugiego bo zaloze sie ze sa polaczone w tandem jeden bez drugiego nie bedzie dzialal jesli chcesz to podaj mi maila na priwie przesle ci schemat z opisem kostek ( schemat nie bedzie za bardzo czytelny ale opisy kostek i kolorow przewodow sa najwazniejsze) alfa pod wzgledem jakosci elektryki lezy
---------- Post added 18-05-2011 at 00:18 ---------- Previous post was 17-05-2011 at 23:53 ----------
a co do linki zamka to sam wymienialem ostatnio na zamku jest wyswtajacy kawalek plastiku okraglego z nasunietum pierscieniem metalowym ( jakby rurka nacieta ) sciagasz ten pierscien srubowkrentem albo delikatnie plaskoszczypami musisz tez rozpiac linke przy klamce zeby miec luz na niej inaczej nie wlozysz. Nakladasz na linke pierscien, precik pod katem 90 stopni z linka wkladasz przez te naciecie w tulejce koncowka od siebie tzn elemet wygiety w kierunku drzwi i najgorsze to musisz nacelowac w otwor ciegla od zamka w srodku jesli ci sie uda to wciskasz pancerz w ta tulejke i zaciszkasz pierscieniem. na poczatku wyciagnelem caly zamek ale godzine mi samo wyciaganie zajelo przeszkadza strasznie rama od szyby, jesli ci to nie pomoze daj znac to zdjecie ci zrobie co prawda lewych drzwi ale to bez znaczenia bo to jak lustrzane odbicie ( w lewych drzwiach ma polowe kolkow i szybciej idzie zdemontowac)
Ja miałem uszkodzony bezpiecznik w dodatkowej skrzynce. Właśnie tylko drzwi pasażera nie działały, poza tym wszystko wydawało się być w porządku. A czy masz podświetlenie przycisku? Jeśli nie, to raczej brak jest napięcia na tę stronę drzwi. Ja wymieniłem ten bezpiecznik i od razu podświetlenie wróciło i szyba się zaczęła ruszać. Uwaga, podczas pomiaru na kostce przycisku napięcia pomimo tego że bezpiecznik spalony się jakieś pojawiają, co może zmylać!
Winą jest przekaźnik znajdujący się przy silniku - on sprawia problemy...