Ja u siebie rozebrałem ogranicznik, dotoczyłem nowy trzpień i od czerwca mam spokój.
Przy okazji gdzieś czytałem, że boczek może pozostać na swoim miejscu a do ogranicznika można się dostać przez odkręcenie głośnika - tak jest w 156
Tak rzeczywiście jest w 156.
W 147 już niestety nie bo maskownica głośnika jest integralną częścią boczku drzwiowego.
ja już mam ten problem za sobą powodem trzasków są albo poluzowane sróby ogranicznika albo jak w moim przypadku wyrobiony taki mały bolec niby sworzeń. Ja rozebrałem drzwi odkręciłem ogranicznik i przy uzyciu młotka i śruby wybiłem bolczyk potem chwyciłem za wiertarke i rozwierciłem większy otwór, to samo wiertło wbiłem w te otwory obcinam wystające konce wiertła bedzie dobre bo twarde poteem spawarką tylko kapke zeby bolec nie wyleciał, montujemy i jest pięknie bez zadnych wydatków i trzasków spróbujcie i wy
Na tej aukcji jest ogranicznik http://allegro.pl/ogranicznik-drzwi-...996261744.html jednak nie jest podane czy do drzwi lewych czy prawych. Czy to ma jkies znaczenie w 147 3d? Potrzebuje do drzwi od kierowcy.