Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Temat: oferta ar 156 2.4jtd

metrim
    Gość

Domyślnie

Zawsze myślałem, że diesel jest blleeee. Teraz już od 2 lat śmigam moją bellą i jestem zauroczony dynamiką, dźwiekiem i spalaniem. Pod moją nogą octavia 1,9 pali więcej niż Alfa.
    Ze względu na wagę silnika pono częściej wymienia się zawieszenie z przodu i poduszki pod silnikiem.
    Dodam że moja ma 185tyś km, i regenerowaną turbinkę.

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

i czy ktoś oglądał ta czarna kappę w zielonej górze ???? mam zamiar podjechać i zobaczy co w trawie piszczy. z tego co pisał koleś to cieknie wspomaganie trochę niby bezwypadkowy

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

[quote="Zomeba"]Nom też zauważyłem, że ten błotnik jest jakby źle spasowany. Hmm ciężka sprawa mam do dyspozycji 16 tys, nie chcę innego samochodu niż 156. Do tej pory jeżdżę golfem 3, ale wstydzę się za każdym razem jak do niego wsiadam heh. Myślicie, że za te pieniądze kupię jakąś, która będzie nadawała się do jazdy?

Znalazłem tez coś takiego:

alfa

koles od auta tak mi odpisał:

ramka jest oryginalna - nie została odcięta.szybu elektr x2,nie ma tempomatu.nie ma dokumentacji przebiegu.zawieszenie super,silnik chodzi jak dzwon.delikatne ubytki płynu wspomagania.cena ostateczna 15.000tys.sprzęt grający demontuje - czyli radio dvd

szukam dokładnie takiej choć wolałbym zdecydowanie srebrną i te koła jakieś małe się wydają

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

znalazłem cos takiego jeszcze - d jednej strony przetarta lekko dołem drzwi - nie widac na foto

alfa z leszna

o co chodzi z tym tuningiem - czy koleś nie ściemnia ???
    tak mi odpisał na maila :

witam

do zdrobienia jest tylni zderzak ( wynik wjechania rowerzysty ), ogólnie autko posiada kilka zarysowań ( ten bok który widać na zdjęciu )gdyż jest sprowadzone z Włoch, jeśłi chodzi o stan tech to jest bez zarzutu i nic nie było robione. Wymiana rozrządu i osprzętu paska wielorowkowego były dokonywane w profesjonalnym warsztacie co można potwierdzić a nie w serwisie gdyż tam jest drożej.

Po przyjechaniu autkiem z Włoch auto zostało poddane gruntownemu przeglądowi technicznemu aby potwierdzić stan tech pojazdu. Autko jest w ciągłej eksploatacji silnik i zawieszenie funkcjonyje bez usterkowo. Co najważniejsze autko jest bezwypadkowe. Ja jestem bardzo zadowolony z alfy ale chce zmienić ją na nowszy model po liftingi z tym silnikiem.

Jeśłi chodzi o wersje sport pack to autko jest po tuningu przeprowadzonym w profesjonalnej włoskie firmie CM RACING zajmującej sie rzeczami tego typu. Wskazuje na to oznaczenie na aucie i sprawdziłem to na internecie.

co Wy na to ???

Dzis sprzedałem swoja Kappe i pilnie szukam Alfy

grzelutek
    Gość

Domyślnie

Misie coś ten przebieg nie widuje ;// 2.4 ropa z Włochów i tylko tyle na cyferblacie :?:

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

ja też zbytnio w ten przebieg nie wierzę ;//

ViP Rowerzysta Avatar piotr_alex
    Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto
    Crosswagon 2005r & 159 1.9JTD 16V 2008r

Domyślnie

Diesel i 100tys przez 9lat ? to daje niecałe 10tys rocznie, ktoś mało jeździł i jeszcze tuningował? coś ta Alfa chyba brzydko pachnie, może licznik tuningowano? z 220tys na 100tys?

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

oglądałem dziś tą alfe w lesznie i powiem tak : w środku troszkę podniszczona, klima tak sobie działa , z zewnątrz to tak jak na fotkach - w sumie można powiedzieć ok - co do silnika to mam mieszane uczucia :// w niedziele testowałem 1.9jtd a dzis 2m4 jtd i nie odczułem duzej róznicy w mocy i jakoś nie odczuwam tej turbiny powyżej 2000 obr - nie było kopnięcia - ale to może moje odczucia bo przy 3.0 V6 kappy to wszystko może być słabsze

w sumie z do tej pory ogladanych aut bardzej podchodzi mi te we wrocku 1,9 choc do rejestracji, poprawek lakierniczych i wymian rozrzadu itp ...

wyjdzie mi na gotowo jakies 20 tys zł - czy warto interesować się takim autem czy może cena troszkę za duża ????? jest to silnik 1,9 81KW 2001 rok skóra szyberdach sport pack