i co wraca problem? ja wymieniłem czujnik na nowy i to samo...
i co wraca problem? ja wymieniłem czujnik na nowy i to samo...
trochę się zapomniałem. błąd na razie nie wraca.
czyściłem wtykę jakimś sprayem do elektroniki i czyszczenia styków i nie pomogło. Proszę napisz jak tylko (oby nie) wystąpi u Ciebie znowu check.
Pozdrawiam!
mi też zapaliła się kontrolka i pokazuje błąd P2081 . Podobno można przeczyścić kostkę od czujnika ale nie wiem jak ... Ktoś zna temat ?
Odkopię temat...
Na zimnym silniku pojawia się u mnie błąd P2085 i wtedy temperatura filtra cząstek stałych wynosi 999 stopni, po przejechaniu kilku km błąd można skasować i temperatura utrzymuje się w okolicach 200 stopni. Czyszczenie wtyczki nie wchodzi w grę bo jej już tam nie ma, poprzedni właściciel zlutował kable i usunął wtyczkę. Chciałbym kupić używany czujnik na podmiankę żeby sprawdzić czy on jest winny ale w aucie siedzi czujnik o oznaczeniu 55199543 a takiej używki nie znalazłem ale jest sporo używek 55199541, orientuje się ktoś czy te czujniki są zamienne? Druga sprawa czy jest szansa (oprócz rozbitków) dokupić gniazdo do wtyczki tego czujnika żeby przywrócić wtyczki tak jak to było fabrycznie?
Czy może ktoś potwierdzić czy znalazłem dobry czujnik i tak ma wyglądać http://e-katalog.intercars.com.pl/#/...cr_dItems.html a wtyczka w 2.0 JTDm znajduje się nad wiatrakiem?
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.
I mnie dopadlo, Gdzie w 2.0 jtdm jest ten czujnik?
Dzieki kobe za naprowadzenie, problem rozwiazany, z czujnikiem i wtyczką wszystko jest ok, tylko gryzon przegryzl kabel !
Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka