Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Temat: [156] DZWON!!!!! Alfa vs tir - przeżyłem a więc czas na remo

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

Cytat Napisał rafal_n5
    To sa zdjecia z wypadku ktory zdarzyl sie w sobote koło rzeszowa.Alfa 156 poszła na czołówkę z citroenem dostawczym.Czesci z alfy porozrzucane po całej drodze ,silnik po drugiej stronie ulicy,wydarta podluznica z kielichem.Zobaczcie sami
    OOOO ja pierdzieleee ale masakra...przeciez ta Alfa przód ma urwany !!! Wiadomo z czyjej winy, przeciez to rozpierducha w ch...

Kierowca wyszedł cało z tego?
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Użytkownik Romeo Avatar rafal_n5
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR147 1.9jtd16v, AR 159 1.9jtdm 8v

Domyślnie

karetka zabrała ich zywych,a co dalej to niewiadomo,straz musiała wycinac drzwi kierowcy bo sie niedało go wyciagnąć.Niewiem czyja to wina,pogłoski chodziły ze busowi odpadło kolo,ale to nic pewnego,ten wypadek był poza terenem zabudowanym takze pewnie sobie grzali jak czesci byly porozrzucane w promieniu conajmniej 50m

malek3333
    Gość

Domyślnie

Patrząc na te zdjęcia wydaje mi sie że jestem szczęściarzem.

Fachowiec wycenił koszty roboty na ok 4tys. a do tego częściczęści

-maska
    -błotnik lewy
    -zderzak
    - cały przód jednym słowem
    -lampa
    -chłodnica
    -..............klimatyzacji
    -wiatrak
    -przekaźniki ? dużo elektryki w każdym razie
    -dolot powietrza
    -i jakieś drobnostki + to co wyjdzie

Podłużnica poważnie uszkodzona. wręcz złamana. ale czego nie da się zrobić, więc pytanie czy takie auto potem będzie bezpieczne.
    przynajmniej ślinik cały i zdrowy.
    prawdopodobnie na rozbiorę na części i sprzedam chyba że ktoś za rozsądną cenę całego weźnie. nie chce nic w niej robić bo sami wiecie jak jest potem ze sprzedażą. a jak ją naprawie najtańszym badziewiem to przyczynie się do złej opinii o alfie romeo. Potem taki jeleń biegam po mieście i płacze że alfa mu sie sypie. pozdrawiam. lada dzień się wyjaśni. pozdrawiam a co do badan przeprowadzę. Prawdopodobnie jeden z leków który zażywam wystąpił w jakąś interakcje.

Big Foot
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał malek3333
    Podłużnica poważnie uszkodzona. wręcz złamana. ale czego nie da się zrobić, więc pytanie czy takie auto potem będzie bezpieczne.
    Auto przy łatanej podłużnicy przy wypadku zachowuje się jak z papieru, wszystkie założenia konstrukcyjne leżą w gruzach, więc jazda takm autem nie jest zbyt bezpieczna.

malek3333
    Gość

Domyślnie

Dokładnie. w moim wypadku podłużnica poszła w duł pod naczepę ale co nie oznacza że jest dobrze ponieważ została oderwana od swojego pierwotnego miejsca w jakimś tam stopniu. ja wole tym nie jeździć

Daniel156SW
    Gość

Domyślnie

Mnie też sie wydaje że się nie opłaca naprawiać, to już nie będzie to samo, zawsze będzie coś wychodzić z tego...

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał malek3333
    Fachowiec wycenił koszty roboty na ok 4tys. a do tego częściczęści
    lepiej pojedz na wies i niech ktos ze stodoly wyceni... robota, razem z czesciami moze wyjsc taniej.

przekazniki to ja mam, to takie kwadratowe bezpieczniki. pewnie wypadly, bo watpie zeby sie polamaly...

podluznicy bym nie spawal, ale jakbys sie zdecydowal to najlepiej by bylo chyba znalezc anglika bitego w bok lub tyl.

adasco
    Gość

Domyślnie

albo szukac dobrej budy z padnietym silnikiem i przekladac. Moze anglika bez silnika? Klamoty z twojej, bude z tamtej i jazda.
    Angielsa z uwalonym silnikiem kupisz za grosze, a za te 4000 to juz na luzaku

Jar0
    Gość

Domyślnie

szkoda Niuni az sie serducho kraja

jak potrzeba czesci to moge posluzyc pomoca.. mam angola i sprzedaje w czesciach...

Artur_13
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał malek3333
    Siemka miałem dzwonka, wjechałem w tira na parkingu. jak na uderzenie czołowe lewym bokiem przy 80-70 hamulec 1m przed tirem naciskałem miałem szczęście. Zasłabłem i ocknołem sie gdy maska zaczynała sie zwijać a ja zastanawiałem co sie stało. Nic się na szczęście mi nie stało wielkiego ale alfe trzeba wynagrodzić za taki crash test w którym mogła być lipa dla mnie. Do rzeczy
    Współczucia... dobrze ze jestes caly ale z alfa jest jednak żle :/ zycze szczescia i powrotu alfy do normalnego stanu