Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Temat: Wymiana wahacza górnego

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Montuj po obu stronach takie same elementy, najlepiej parami....

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    Montuj po obu stronach takie same elementy, najlepiej parami....
    No toś mi odpowiedział. Pytałem o tuleje Boge. Czy wiesz gdzie można oryginalne kupić a Ty mi coraz to nowsze prawdy zapodajesz bez odpowiedzi na moje pytanie.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Panowie puotek, majster ---> proponuję zamiast filozofii trzymać się tematu
    Kto filozofuje ten filozofuje jak Ci już wczesniej napisałem zakupione wahacze były identyczne jak oryginały. miały jedynie zeszlifowaną czesc głównego numeru, a sworznie i tulejki identyczne jak fabryczne. Wiem, filozofuje

Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto

Domyślnie

Dla mnie jest po temacie - wnioski do indywidualnego rozpatrzenia.
    Biorąc pod uwagę ostatni wpis autora - interesuje go raczej rzemiosło, a takie rzeczy jak wymiany elementów parami, czy korekta zbieżności po wymianie w planach pewnie nie ma, bo po co, skoro element zastępujemy "takim samym"...

syfon
    Gość

Domyślnie

Kolego twardy.
    Nie wiem skąd u Ciebie ten poziom, niczym przeze mnie nie zasłużonej, agresji. Nawet nie mnie ale mojego mechanika starasz się za wszelką cenę obrazić. Znasz go? Wiesz jaką się cieszy opinią? Przecież to nie ja wymieniałem ten wahacz. A mechanik nawet by mnie z warsztatu bez sprawdzenia zbieżności nie wypuścił. Mało tego za tydzień jak wahacz się dopracuje, mam się na ponowne ustawienie zbieżności zgłosić. Zawieszenie jak i cały samochód przeszedł przegląd w środę. Dokładny bo im zawsze daję coś w plusie żeby się do sprawdzenia przyłożyli. I wszystko było O.K. poza wymienionym już skrzypiącym wahaczem. Stąd wymiana tylko z jednej strony. I to nie na żaden wynalazek tylko na oryginał. Nie wiem czym się zajmujesz, ale jakbyś mechanika którego starasz się obrazić poznał, to bardzo by Ci było wstyd. Więc na przyszłość albo nie odpowiadaj, jeśli nie chcesz pomóc tylko chcesz się wymądrzać, albo staraj się pomóc a nie obrażać dyskutantów.

Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto

Domyślnie

Źle to odebrałeś, pewnie przez to, że się nie widzimy. Po prostu wydało mi się oczywistym, że takie elementy jak wahacze, amortyzatory, opony itp. wymienia się parami i cały czas pod tym kątem starałem się dyskutować, aż nagle pytania o tuleje Boge, po tym jak wymieniłeś z drugiej strony na wahacz TRW. Nie traktuj tego jako atak, tylko jako czyjąś opinię. Zrobisz jak będziesz uważał. Zapytałeś, więc odpowiedziałem: ja bym założył 2 takie same wahacze po obu stronach - jeśli jeden masz nowy, to szanując czyjeś wydane pieniądze najrozsądniej kupić drugi taki sam zamiast tulei.

Peace

Yeti
    Gość

Domyślnie

Myślę, że to odpowiedni temat do zadania tego pytania:

Przeszukałem neta i to forum również i temat wahacza górnego od firm TRW do QAP mają skrajne opinie. A czy moge znaleźć gdzieś te tuleje Boge do wahacza górnego? I co są warte te tuleje poliuretanowe?
    pozdrawiam

syfon
    Gość

Domyślnie

Źle to odebrałeś, pewnie przez to, że się nie widzimy. Po prostu wydało mi się oczywistym, że takie elementy jak wahacze, amortyzatory, opony itp. wymienia się parami i cały czas pod tym kątem starałem się dyskutować, aż nagle pytania o tuleje Boge, po tym jak wymieniłeś z drugiej strony na wahacz TRW. Nie traktuj tego jako atak, tylko jako czyjąś opinię. Zrobisz jak będziesz uważał. Zapytałeś, więc odpowiedziałem: ja bym założył 2 takie same wahacze po obu stronach - jeśli jeden masz nowy, to szanując czyjeś wydane pieniądze najrozsądniej kupić drugi taki sam zamiast tulei.

Peace
    Cieszę się ze spuściłeś z tonu. Nie ja źle odebrałem tylko Ty źle się wyraziłeś. Przypomnę Twoje słowa:
    Biorąc pod uwagę ostatni wpis autora - interesuje go raczej rzemiosło, a takie rzeczy jak wymiany elementów parami, czy korekta zbieżności po wymianie w planach pewnie nie ma, bo po co, skoro element zastępujemy "takim samym"...
    Ale rozumiem że teraz już O.K.
    A wracając do pytania bo nie tylko mnie to interesuje. Czy ktoś wie gdzie można oryginalne tuleje Boge kupić. Mogę nawet ich numery podać:
    Boge 2 13-104121-01 Fiat 60651736
    I czy w tulejach innych producentów wewnątrz też są zatopione metalowe pierścienie tak jak w Boge czy to jest już tylko guma?

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

Rozeznam temat - odpowiedź jutro

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Atl^ntis
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD, ATV-300 mam bestię :)