Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Temat: Zakup Alfy Romeo 156 SW 1.9jtd lub 2.4 jtd

sylwekrok28
    Gość

Domyślnie

Witam panowie co myslićie o tej sztuce::http://allegro.pl/show_item.php?item=2025529368 widzicie coś niepokojącego w tym aucie poza ceną bo wydaje mi się że jest troche przy tania ........

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArturK
    Mieszka w
    Jelenia Gora
    Auto
    [156 2,4 JTD SW 2005]

Domyślnie

Na zdjęciach niezgorsza, ma nakładki ze sportpacka na progach ale białe zegary i podniesiony zawias, czyli ktoś ją upiększył, to pewnie dobrze. Zmieniona jest też gałka biegów na Zendera aluminiową. Nawigacja jest a sterowania w kierownicy już brak, może ten kto kupował wiedział że się przyciski wycierają. Klima dwustrefowa, fajnie.
    Jedyne co mnie niepokoi to fakt że była holowana, brak jej zaślepki na zderzaku, blachy wydają się proste, na żywo może być gorzej. Felgi przetarte się wymieni jak będzie trzeba.
    Myślę że warto obejrzeć, bez jazdy i tak niczego pewnego nie będzie wiadomo.
    W razie oględzin można by się podpiąć np. FESem żeby zobaczyć błędy, może ten otwór w zderzaku oznacza coś poważniejszego...

---
    Zapomniałem dodać że przebieg może być prawdziwy, chociaż jak kupowałem z Niemiec 3latka z przebiegiem 113kkm jeszcze miałem podejrzenia, to auto jest idealne na duże przebiegi po autobahnach
    Ostatnio edytowane przez ArturK ; 02-01-2012 o 13:20

Użytkownik Maniak resoraków Avatar krzysztofzok
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 159 1,9 JTDm 16V Q-tronic Distinctive

Domyślnie

nie wiem czy to dziwne czy nie, ale zauważ, że zdjęcia są zrobione w ten sposób, że na żadnym nie widać lewej przedniej lampy i lewego łączenia błotnika ze zderzakiem...

Użytkownik Rowerzysta Avatar ArturK
    Mieszka w
    Jelenia Gora
    Auto
    [156 2,4 JTD SW 2005]

Domyślnie

Masz rację, to że autko jest w porządku wynikało mi z informacji w opisie o braku uszkodzeń. Sprzedawca nie wygląda też na handlarza, od 8 lat ma nieco ponad 100 komentarzy i wystawia tylko 1 autko, po prostu może mu się znudziła po tych 70kkm, ale czujność to podstawa żeby bezsensownie nie jechać.

Użytkownik Rowerzysta Avatar wito
    Mieszka w
    Piastów
    Auto
    156 2.4jtd/Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

O ile mi wiadomo zadbane 2.4 jtd w sportvagonie sprzedaje maciek2306-156 tylko cena trochę wykracza poza Twój budżet.

sylwekrok28
    Gość

Domyślnie

Witam panowie czy morze mi ktoś podpowiedzieć jak rozpoznac gdy koło dwumasowe jest uszkodzone prosze o podpowiedzi i dziękuje.........

sylwekrok28
    Gość

Domyślnie

Panowie podpowiedzcie jak rozpoznać padające koło dwumasowe............