Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Temat: Black Magic V – edycja Jack Daniels - temat na długi zimowy wieczór

Robert_159
    Gość

Domyślnie

Jak to przy każdej przeróbce pracy było nie mało za co szacun. Co do pomysłu to uważam, że styl klubowo-cygarowy bardziej idzie w parze z Lancią a do Alfy widzę połączenie klubu i jointa więc bardziej wesoło i mniej ciężko. Kolor skór kojarzy się z tzw. meblami holenderskimi. Może to moje zboczenie zawodowe ale zbyt długo obcuję z nowościami obiciowymi i mam już wypaczony gust

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

obcujesz z nowościami obiciowymi?)? jak należy to rozumieć))
    ja, z reguły, obcuję raczej NA nowościach obiciowych.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Robert_159
    Gość

Domyślnie

W sensie wzrokowym...

Użytkownik Romeo Avatar DamianS
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Lancia Thesis Centenario, Lancia Phedra Platino

Domyślnie

Tak jak wcześniej wspominałem kolor plastików na moich zdjęciach jes tmocno przekłamany ze względu na złe ustawienia aparatu i pracę na lampie błyskowej. Mam jedno zdjęcie Marcinas737 (na tym forum chyba ma taki sam nick) robione lepszym sprzętem przy naturalnym oświetleniu.
    Wykorzystany kolor to "liquid cooper" - kolor polerowanej miedzi rzadko wykorzystywany w motoryzacji ale moim zdaniem bardzo ciekawy. Zastosowanie go do tego projektu było ryzykowne. Faktyczny efekt można ocenić tylko na żywo.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	12165272.jpg
Wyświetleń:	93
Rozmiar:	123.6 KB
ID:	43832

Zależałomi na utrzymaniu ciepłego i jednolitego wnętrza. Aluminium burzyłoby tą koncepcję. Jedyne co mogło by pasować z serii to ciemne panele z TI.
    Z tego co wiem cały czas jest w użytkowaniu jednegoz forumowiczów z Wrocławia. Może będzie okazja ocenić efekt podczas jakiegoś spotu. Na żywo wnętrze prezentuje się zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach.

Przypomnę , zebardzo zbliżoną kolorystykę wnętrza zastosowano w prototypie AlfaRomeo Brera w 2002 roku. Pamiętam, że prototyp zwalił mnie nakolana. Zewnętrznie wersja produkcyjna prawie nie różni się odprototypu. Środek został jak wiemy przejęty z AR159. Kolorystyka idesign wnętrza prototypu nie trafił jako opcja do wersji produkcyjnej - moim zdaniem wielka szkoda.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	concept3.jpg
Wyświetleń:	109
Rozmiar:	89.7 KB
ID:	43833 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	concept1.jpg
Wyświetleń:	149
Rozmiar:	44.4 KB
ID:	43834 Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	concept2.jpg
Wyświetleń:	137
Rozmiar:	36.2 KB
ID:	43835

Rozumiem, że kolega BURATINO powiesiłby samego Giugiaro na suchej gałęzi za wsadzenie Ludwika któregoś tam do prototypu Alfa Romeo Brera.
    Projekt jest kontrowersyjny - taki miał być. Jednym się podoba , innym nie - szanuje wszystkie opinie i bardzo za nie dziękuje.
    Jednak wprowadzanie do dyskusji argumentu typu "Rabat na klamoty- murowany" uważam za zwyczajne prostactwo.
    Ostatnio edytowane przez DamianS ; 09-01-2012 o 14:52

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Mnie osobiście ten zamysł urządzenia wnętrza nie przekonuje. jestem zwolennikiem tonacji srebrno czarnej w tym samochodzie. To jest moja subiektywna opinia. Natomiast obiektywnie wyrażam szacunek dla włożonej przez Damiana pracy. Mimo, iż mnie się to osobiście nie podoba to muszę przyznać, że zostało to zrobione po pierwsze bardzo dokładnie i skrupulatnie a przy tym gustownie. Bez zbędnych fajerwerków i udziwnień.

Robert_159
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał DamianS Zobacz post
    Zależałomi na utrzymaniu ciepłego i jednolitego wnętrza. Aluminium burzyłoby tą koncepcję. Jedyne co mogło by pasować z serii to ciemne panele z TI.
    Na pewno lepiej by się harmonizowało z całością, ale jak dla mnie zwolennika jasnych wnętrz było by bardzo ponuro.
    A tak na osłodę to jak zapali się cygarko to kolorów w obłąkach dymu nie będzie widać

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

Mega przytulnie, aż chce się wsiadać

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

odstawiles wnetrze mega godnie - na pewno lepiej niz seria, ktora miales ze smakiem zdecydowanie
    ..... powered by www.cinsoft.pl

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Ja Ci szczerze powiem, że mi się ten projekt też średnio podoba. O ile fotele jeszcze bym jakoś strawił - to czerwono-bordowa konsola + kierownica po prostu jest dla mnie nie do przełknięcia. No i generalnie spokojnie - chyba nie ma obowiązku chwalenia każdego projektu, tak? Każdy mówi to co myśli - projektant wyciągnie wnioski, albo i nie
    a widzisz w moich postach zachwyt lub odraze , kazdy robi jak uwaza ,kolega zrobil auto dla siebie a nie dla nas i to jemu w pierwszej kolejnosci powinno sie podobac, drazni mnie tylko to ,ze nie wielu z nas ma takie zdolnosci a jeszcze sa za to wieszani

Robert_159
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Cubus00 Zobacz post
    a widzisz w moich postach zachwyt lub odraze , kazdy robi jak uwaza ,kolega zrobil auto dla siebie a nie dla nas i to jemu w pierwszej kolejnosci powinno sie podobac, drazni mnie tylko to ,ze nie wielu z nas ma takie zdolnosci a jeszcze sa za to wieszani
    Zdaje się, że Damian wrzucił ten temat do dyskusji i oceny jak sam napisał. Więc nie rozumiem Twojego oburzenia... Raczej możemy wyrażać własne opinie (no może Buratino pojechał zbyt ostro) i chyba nie polega ta rozmowa tylko na słodzeniu...