Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 101

Temat: Wybór kolejnego auta spośród dłuuugiej liisty

Kamilek
    Gość

Domyślnie

ale tak jak wspominalem panowie - zero diesli, odpadają one na wstępie, przyznam sie ze alfa nie jezdzilem bo nigdzie ich nie ma w komisach, jedyne co to ogladalem na ulicy
    powiem wam tak, jesli auto odplaci mi sie bezawaryjnoscią i niskim kosztem utrzyamania, przeboleje jego osiągi...

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Kamilek Zobacz post
    oczekuję od auta "bezawaryjności" ; w miarę normalnych kosztow utrzymania ;
    To nie kupuj Alfy w benzynie. Nie rozumiem tego nastawienia, że "tylko auto benzynowe". Nowoczesne benzyniaki nie różnią się bardzo kosztami utrzymania od diesla - jeżeli chodzi o naprawy silnika, bo paliwa palą więcej. Tak samo mają wrażliwe na jakość paliwa wtryskiwacze, mocą nie powalają, a TBI posiada koło dwumasowe i turbosprężarkę - czyli potencjalnie koszty usunięcia awarii będą podobne. A spalanie przy benzynie - 40% wyższe, niż dla diesla.
    Ostatnio edytowane przez Tomek_KRK ; 26-01-2012 o 11:57
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Kamilek
    Gość

Domyślnie

mam diesla i nie chce jego ... i wiem co mowie i tego nikt nie zmieni

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lookas
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 1.9 JTDm 16V Distinctive

Domyślnie

czyli krótko mówiąc Alfa niestety odpada, jeżeli nie chcesz diesla. JTS-y niestety są awaryjne, a TBi ciężko znaleźć w tych pieniądzach w normalnym stanie.
    Jeśli nie chcesz diesla to nikt Cie nie będzie przecież namawiał - musisz szukać dalej.
    Ja na Twoim miejscu wybrałbym Hondę, zastanów się może jeszcze nad Renault Laguna III, można znaleźć w niezłych pieniądzach dobrze wyposażoną, auto wygodne, nie mam jedynie pojęcia jak z awaryjnością, po prostu podsuwam jeszcze jakiś pomysł.

Kamilek
    Gość

Domyślnie

właśnie chciałem pisac o tej legunie III, kolego więc alfa 159 w JTS jest awaryjna ??? na pewno odrzucic ???? tylk tak szczerze i dobitnie ;p

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał Kamilek Zobacz post
    właśnie chciałem pisac o tej legunie III, kolego więc alfa 159 w JTS jest awaryjna ??? na pewno odrzucic ???? tylk tak szczerze i dobitnie ;p
    chlopie nikt ci szczerze nie odpowie,to ma byc twoj wybór , a co do awaryjnosci, kazde auto ma cos w czym jest slabsze i taka licytacja nie ma sensu

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar lookas
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    159 1.9 JTDm 16V Distinctive

Domyślnie

nie powiem Ci czy jest awaryjna czy nie bo taką nie jeździłem i nie posiadam. Powołuje się jedynie na wcześniejsze wypowiedzi forumowiczów mających do czynienia z wieloma alfami z tym silnikiem i tego co sam tu wyczytałem, że dużo bardziej pewny w Alfie jest diesel a benzyna JTS to loteria i awarie pojawiają się częściej niż w dieslu. Poczytaj na forum np. ten temat tam jest dużo wypowiedzi użytkowników o tym silniku http://www.forum.alfaholicy.org/159_...swiadczen.html

Najwięcej i tak zależy od tego czy ktoś wcześniej dbał o auto i silnik. Diesel jest bardziej tolerancyjny niż JTS.

Kamilek
    Gość

Domyślnie

więc lepiej odpuszczę minę... dzięki wszystkim za pomoc powiem szczerze że forumowicze alf są bardzo przyjaźni, nie to co VW czy BMW , tam szkoda gadać, buraki i dno ;/
    jak ktoś ma jeszcze cos ciekwego do powiedzenia to zapraszam do dyskusji

---------- Post added at 14:18 ---------- Previous post was at 13:13 ----------

mmmmmmmmmmmmmm, poczytalem na temat JTS w tym linku co mi dałeś i wychodzi na to ze nie jest awaryjny silnik ??? jedyny mankament że paliwoholik ?

pabloss
    Gość

Domyślnie

mówicie ze JTS-y są awaryjne ale nie podajecie żadnych konkretów, na forum też nie było jakichś większych doniesień o awaryjności tych jednostek. Może niech się wypowiedzą w tym temacie użytkownicy JTS-ów bo jak na razie dieslowcy przekonują że JTS jest bee. Kamilek weź pod uwagę jednostkę 2.2 JTS ośiągi ma przyzwoite

Kamilek
    Gość

Domyślnie

wiem wiem pablos lecz nieciekawe spalanie, i to dość wyższe od 1.9