Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Temat: [1.8 TS] Wariator

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 16V 120KM Distinctive 2001

Domyślnie

Witam, mam małe pytanko i jeśli nie macie nic przeciwko podczepię się tutaj, żeby już nie zakładać nowego tematu. Co prawda chodzi mi o wariator do 1.6 16v od 147, ale to chyba to samo. Jako, że jestem nowym właścicielem Belli czeka na mnie wymiana rozrządu i wariatora(słychać go przez chwilę na zimny i lekko przez cały czas) Moje pytanie brzmi następująco: czym różni się wariator z TEJ aukcji od takiego kupionego w ASO Fiata? Ten na allegro kosztuje 450 zł, za ten drugi życzą sobie prawie 800 zł. Z tego co jest napisane w aukcji ten tańszy też jest oryginalny i wzmocniony, nie rozumiem więc skąd taka różnica w cenie. Czy może mi to ktoś wyjaśnić? A może da się gdzieś taniej kupić taki wariator? Użycie zestawu naprawczego z tego co czytałem nie ma sensu, więc chyba już wolę kupić nowy i mieć spokój.

Użytkownik Znawca Avatar darek2116
    Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

Jest tylko jeden typ wariatora jezeli chodzi o ostatnie lata,poczatki TSow 16V byl jeszcze jedno zębatkowy ale ciężko spotkać już taki.
    Nie ma żadnego wzmocnionego a zestaw naprawczy to tylko zestaw pomocniczy
    Naprawiam wariatory i wiem co i jak akurat,można regenerować i nawet szkoda nie regenerować ale trzeba na początek ocenić jego stan.
    Jeżeli nie ma luzów to no problem w moim wykonaniu jakieś 85zł plus wysyłka i jest spokój
    Nie to kupić na aukcji bo i tak fiat ma monopol na wariator i nie ma alternatywy poza regeneracja

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 16V 120KM Distinctive 2001

Domyślnie

Wielkie dzięki za odpowiedź. Czyli mam rozumieć, że ten "wzmocniony" jest dokładnie taki sam jak te z z np. 2001 roku i ten jeżdżący w mojej Alfie? O co chodzi z "Nie to kupić na aukcji..."? To znaczy, że te kupione na aukcji będą dokładnie takie same jak te z ASO? Czyli najlepszym i zarazem najtańszym rozwiązaniem jest wyjęcie i ocenianie wariatora, jeśli nie ma luzów to skorzystanie z Twojej usługi, a jeśli są to kupno nowego z aukcji, czy tak?
    Ostatnio edytowane przez Sylwekster ; 29-08-2013 o 22:44

Użytkownik Znawca Avatar darek2116
    Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

Chodzi o to że producent jest tylko jeden i na allegro jest raczej najtaniej.Nie da się kupić podróbki ewentualnie regenerowany,
    Wzmocniony to marketing,pierwszej generacji już nie uświadczysz a druga jest ostatnia i usterka właśnie w niej występuje ale wcale nie aż tak od razu wg mitologii.
    Naprawa jest możliwa ale trzeba go ocenić niestety inaczej sie nie da