Jak narazie nie było problemów, a aku wymieniony w październiku chyba. Przy następnym takowaniu doleję jakiegoś specyfiku dla świetego spokoju, sporo ludzi widzę używa tego sky dd.
Jak narazie nie było problemów, a aku wymieniony w październiku chyba. Przy następnym takowaniu doleję jakiegoś specyfiku dla świetego spokoju, sporo ludzi widzę używa tego sky dd.
Pozdrawiam serdecznie
Wczoraj -15 i zapalił... ale na chwile. Paliwo jakieś na nic, zrobiły się kluchy i zapchało filtr paliwa.
Wymieniony filtr i wszystko gra. Dolałem jeszcze jakiegoś specyfiku do paliwa. Dzisiaj o 4.30 zapalił -18.
Tylko wymiana trudna na takim mrozie, palce prawie odmarzły![]()
Z tym akumulatorem to różnie jest. pamiętam 7 lat temu jak były mrozy, które do -30 dochodziły mój akumulator sam się rożładował. Teraz moją bellę dwa razy podgrzewam i jest oki (słaby akumulator)... Ale też na początku silnik chodzi jak traktor.
w 147 od żony po dwóch dniach stania przy -19 aku padł. Chwilkę podładowałem i odpalił od strzału. Za to w mojej 156 nieco gorzej. Trzeba trzy razy zakręcić by załapał. Będę musiał dodać coś do paliwa bo nie chce podawać. Odpali i zgaśnie. Za drugim - trzecim razem jest ok. Na pewno aku od żony do wymiany bo nie trzyma prądu. Do 156 doleję preparatu i zobaczymy jak będzie![]()
Ja co tankowanie dolewam środka do paliwa bo nie wierze w jakość polskiej ropy. Leje na zmianę co koleś ma w sklepie ale przeważnie Liqui Moly i Castrol TDA(dobry jest)Dziś -15 i od strzała
Bielsko-Biała, dziś ok 5:30 było -21. Moja 147 JTD-m od pierwszego zapaliła. Polecam jednak jakiś dodatek do ropki przeciw żelowaniu
-20 bella odpaliła bez większych problemów,choć aku ledwo ledwo.Baterja 55ah czy aby nie zamała?
Moja Alfina na razie dawała radę... Zawsze do paliwa daje dodatków, więc najsłabszym ogniwem są świece i Aku... ale odpukać, oby tak dalej
Golfer dziś pojechał do mechanika, bo nie dawał rady.. Świece nowe, aku nowe, a poniżej zera chechłał ledwo co...
za mała jak na diesla .minimum 70 ah powinno być
Mi wczoraj w sklepie moto dali z katalogu- 67 ah.