To i sosna szwajcarska.... ;-)
To i sosna szwajcarska.... ;-)
Kupiłem koncentrat do mycia i preparat do impregnacji dachów Sonaxa oraz zgodnie z Waszymi radami szczotkę z miękkim koński włosiem od Araba z Janowa, tego co poszedł za bańkę euro. Stąd cena szczotki...
lato za pasem więc postanowiłem wreszcie ogarnąć problem z otwieraniem/zamykaniem dachu. Typowa usterka - przycinanie się silniczka. Już mam rozpracowane - może wystarczy tylko odwrócić kółko, może trzeba kupić nowe na ebay (sprawdzone od użytkownika escy) a może nawet kupić nowy silniczek (które wbrew powszechnej opinii dostępne są z dnia na dzień w ASO).
Ale najpierw muszę wyjąć stary. I tu się pojawia pytanie - jak go wyjąć żeby potem włożyć?Odkręciłem śruby mocujące silniczek do karoserii, ale nie wiem jak odczepić te 2 stalowe linki żeby nie narobić zamieszania... z góry dzięki za pomoc.
EDIT: umieściłem podobny post w bardziej pasującym temacie więc proszę na mnie nie krzyczeć tylko skasować ten![]()
Ostatnio edytowane przez bakerski ; 29-03-2016 o 22:16
Mam dach składany ręcznie. Nie mogę wyregulować tych bolców, które fiksują tył dachu w tych otworach. Albo wogóle się nie zatrzaskują w zamkach albo jak się zatrzasną to nie da się później ich odblokować. K..., dramat. Próbuję regulować jak się da ale na razie kupa. Miał tak ktoś kiedyś?
też tak mamtrochę pomaga jak najpierw mocuję te bolce a dopiero pózniej przód i wykręciłem te bolce na max ile się dało
Spróbuję najpierw tył...
Wyregulowałem to !!!!....ale masakra!!
I ja też swój naprawiłem - teraz tylko czekać na pogodę![]()
witam panów,
podpowiedzcie proszę, czy fachowe określenie elementu odblokowującego/blokującego bolce dachu to elektrozamek? gdzie się mieści i czy wasze przy uruchomieniu cyklu ( głownie otwierania) wydaja takie nieprzyjemne dźwięki jakby za chwile miało się coś rozlecieć?
m