Przy wymianie wahaczy z przodu jedna śruba mi się ukręciła ta co jest w aluminium wkręcona, wysłałem mamę do serwisu fiat DG ale oni nie mają nie wiedzą ciemni strasznie wysłali mamę do Katowic do serwisu AR tam pan mówi że takich śrub nie mają mogą zamówić ale w paczce jest 5 szt. i muszę 5 kupić 10 zł sztuka a chciałem wymienić 8 śrub z dolnych wahaczy to trochę by mnie szarpnęło, Pan powiedział że na serwisie zawsze się wykręca i ponownie montują stare.
Kolego co "rozrząd" wymieniłeś za 226zł. O ile ja się orientuję to rozrząd obejmuje więcej części?
P.S też mam opiekuna technicznego![]()
a jakich np ? bo komplet rozrzadu to pasek rolka i napinacz . pompa wody to element dodatkowy (ja nie wymienialem teraz dopiero przy nastpneje wymianie) to pewnie o jakies 10 zł bedzie wiecej bo to 3 srubki tak samo wariator nie jest elementem objetym planowanymi wymiananmi (jest chu... ale nie stanowi czesci kompletu rozrzadu) i jak na razie dzialal dobrze wiec wymianan nie byla konieczna ale pytalem to 250zł by wyszlo z reszta ,,,
Masz racje w sumie to komplet ja marudzę bo wymieniłem od razu pompę a nawet wariator gdzie przy tym ostatnim najwięcej roboty jestDałem 400zł u opiekuna technicznego a cześci były od kolegi z forum - osobisty dostawca - i serdecznie go polecam
![]()
wychodzi na to ze alfa to marka concierge kazdy ma swojegoja chce miesc swojego opiejuna dostawce i platnika :d