Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Temat: Moduł Blue&Me

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kambizes55
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    159 JTDm 16V SW Q-T Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał lord8 Zobacz post
    Jak masz CN to nie masz B&M
    Oki, ale można jakoś doinstalować? B&M ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Wlacze sie do dyskusji. Co prawda nie mam pojecia czy w aucie mam b&m ale przyciski na kierownicy mam mam dolozony modul bluetooth z blaupunkta z wejsciem usb. Ktos tam pytal czy muza z tela gra no u mnie tak z tym modulem. Ale nie dzialaja mi te przyciski na kierownicy ale jeszcze tego nie rozbieralem bo to poprzedni wlasciciel zalozyl jest to wpiete pod zmieniarke niby i musze to przesledzic gdzie tam co jest. Mozliwe ze wtyczka od sterowania kier zostala odlaczona aby ten blu dzialal? Moze ktos takie cos dokladal kiedys?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar kambizes55
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    159 JTDm 16V SW Q-T Distinctive

Domyślnie

No właśnie czekamy na kogoś kto zakładał sobie B&M i jak to wszystko mu zadziałało...

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ryki67
    Mieszka w
    Spod Wawy
    Auto
    159 2.4 JTDM 210KM

Domyślnie

Loco podpowiedz cos jak to żestrajasz i jak ta muze z telefonu puszczasz?
    czy ktos ma doswiadczęnia z oryg. Blu Me i sluchaniem muzy z telefonu po bluetooth?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mat09
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Giulia Veloce Ti Trofeo White

Domyślnie

Z tego co wiem B&M nie obsługuje protokołu A2DP, co uniemożliwia słuchanie muzyki przez bluetooth.

michalp99
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał lord8 Zobacz post
    Jak masz CN to nie masz B&M
    Witam,
    jestem zielony w temacie B&M i mam następujące pytania: rozumiem, że jak ktoś ma Connect Nav to nie ma B&M, ale czy jest - występowała taka możliwość w fabryczny wyposażeniu, że jeśli ktoś ma Connect Nav to może łączyć się z telefonem przez bluetooth w inny sposób niż B&M. Oczywiście chodzi mi o to, czy była taka standardowa opcja, a nie jeśli sobie ktoś taki zestawa dodatkowo zamontował np. parrot. Drugie pytanie, czy ktoś się orientuje od którego roku jest możliwość mieć w AR 159 standardową nawigację wraz z bluetooth?
    Rozumiem, że dla niektórych może to byc banalne pytanie, ale proszę o informację.

Użytkownik Rowerzysta Avatar lord8
    Auto
    Giulia Ti

Domyślnie

Cytat Napisał michalp99 Zobacz post
    Witam,
    jestem zielony w temacie B&M i mam następujące pytania: rozumiem, że jak ktoś ma Connect Nav to nie ma B&M, ale czy jest - występowała taka możliwość w fabryczny wyposażeniu, że jeśli ktoś ma Connect Nav to może łączyć się z telefonem przez bluetooth w inny sposób niż B&M. Oczywiście chodzi mi o to, czy była taka standardowa opcja, a nie jeśli sobie ktoś taki zestawa dodatkowo zamontował np. parrot. Drugie pytanie, czy ktoś się orientuje od którego roku jest możliwość mieć w AR 159 standardową nawigację wraz z bluetooth?
    Rozumiem, że dla niektórych może to byc banalne pytanie, ale proszę o informację.
    2) nie ma różnicy który to rok, montujesz Instant nav (radionav) i masz B&M i nawigacje, oba urządzenia współpracują ze sobą.
    1)W Cn masz slot na karte sim- kupujesz kartę tandem i sprawa rozwiązania.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Czytam na stronie Alfy, że są dwie generacje Blue&Me. Pytanie- czy w 159 były montowane pierwszej, czy drugiej? A może albo ta, albo ta w zależności od rocznika auta?
    W naszych autach B&M były w opcji od początku produkcji, czy po facelifting'u?
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

n3lly
    Gość

Domyślnie

Raczej na pewno 1 generacja jest w 159, od początku produkcji były montowane. 2 generacja na pewno jest w Giulettach

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Wyciągnąłem radio i niestety nie mam wiązki (niebieskiej wtyczki).

- - - Updated - - -

Panowie, chcę rozgryźć temat dorzucenia Blue&Me, ale bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc z Waszej strony
    Czytam w necie sprzeczne informacje- jedni piszą, że Blue&Me nie zadziała jeśli się nie zmieni/zaprogramuje bodycomputer'a, a z drugiej strony doczytuję się, że całość będzie działać, ale zacznie mrugać licznik przebiegu ogólnego.

Pytanka na dziś:
    - gdzie mogę zdobyć okablowanie?
    - skąd wytrzasnąć mikrofon? (nie chcę zmieniać lampki w podsufitce, tylko dołożyć jakiś zewnętrzny mikrofon)
    - czy jest na forum ktoś, kto ma możliwość programowania bodycomputera, żeby wszystko działało jak należy? (albo czy ktoś kogoś zna co to potrafi)
    Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 23-02-2013 o 20:07
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond