Panowie podmieniłem moduł na ten stary to obroty przestały falować ale nie daje iskry na dwie świece a jak dałem ten dobry moduł to daje iskrę na te dwie świece ale znów obroty falują
a jednak dalej jest tak samo ;/
Panowie podmieniłem moduł na ten stary to obroty przestały falować ale nie daje iskry na dwie świece a jak dałem ten dobry moduł to daje iskrę na te dwie świece ale znów obroty falują
a jednak dalej jest tak samo ;/
Ostatnio edytowane przez dante ; 20-06-2012 o 22:12
rozwiązałem problem z falującymi obrotami, mianowicie krokowy podmieniłem było przez chwile ok mianowicie 2-3 dni i znów falują ;/
A co z przepływomierzem?wymieniałeś?stary założyłeś?
Alfa Romeo 155 1.8 T.S. 1992-pozostały piękne wspomnienia 03.09.2017
Alfa Romeo 155 2.5 V6 1992
Alfa Romeo 155 2.0 Q4 1992
I wszystkie są czerwone
przepływkę podmieniałem ale wsadzę ja może do innej alfy i zobaczę jak się zachowa muszę kogoś znaleźć
U mnie w kartonie leży przepływka, ale nie wiem w jakim ona jest stanie i czy w ogóle jest sprawna. Jeśli pokryjesz koszty przesyłki (wyjdzie około 10-11zł paczką ekonomiczną) to mogę Ci ją podesłać![]()
Jeszcze odnośnie strzałów. Niedawno nie dochodziła mi ciepła woda do reduktora i co jakiś czas zdarzało się, że zamarzał on i gasł silnik. Później ciężko było odpalić. Ale zauważyłem przy okazji, że przestało strzelać przy jeździe na gazie. Okazało się, że wystarczyło pokręcić i poprawić opaski na rurach od wody przy reduktorze i już jest on ciepły. Więc nasuwa się wniosek, że wszystkiemu winien jest reduktor (u mnie Lovato RGE 92). Będę stosował zestaw naprawczy (oryginalny) i jeśli po tym strzały całkowicie ustaną to napiszę o tym i będziesz miał rozwiązanie swojego (również mojego) problemu![]()
której generacji to jest instalacja??
jak tak namiętnie strzela to może
ma za bogatą mieszankę
zapierdzielony filtr powietrza
na pb auto chodzi normalnie??
Kolejna alfa kolejne problemy