Taaa do Diesla to może można, ale gdzie kupisz benzynę? Zresztą bym nie ryzykował 20L a pewnie tylko połowa paliwa, reszta poświęcona.
Nigdzie wcześniej się nie spotkałem że po podniesieniu nalewaka mi cena startowa wyskakiwała 5.99 zł. U siebie już nie kupuje i nie polecam. Stacja w obrębie 15 km nie ma konkurencji, może i dlatego tak sobie pozwalają.
Zawsze tankuję na Orlenie w pobliskim mieście i nigdy się nie zawiodłem.
Upewniłem się, chyba nie masz mnie za głupca? Było 0 ale gdy pompa zaczęła ruszać a zanim włożyłem do wlewu i zanim nacisnąłem spust pistoletu było już 5.99 i 1L do przodu z samego ruszenia pompy, wiem bo zauważyłem gdy trzymałem jeszcze w powietrzu pistol a tu już mi liczydło nabiło. Taki myk na klienta. Ciekawe, bo zazwyczaj patrzymy na wlew a nie na licznik, zanim nie naciśniemy. Może na tym polega ich metoda, na nieświadomości ile się zalało. Więcej u nich nie tankowałem.
Wykonalne nie tylko w przypadku diesla. Do tego do diesla większy stres lać takie paliwko. A w warmińsko-mazurskim jest granica, to i benzyny całe mnóstwo można kupić.
Niby tak to i ja mam w linii prostej 70-80 do granicy z Białorusią, ale trzeba mieć dostawcę który nie dodaje swoich rozpuszczalników i grom wie czego do paliwa, wtedy można brać szmuglowane, kiedyś jak mój wuj woził to mi nawet do łba nie przychodziło tankować na stacjach, bo paliwo ze wschodu jest lepsze od naszego jak nic nikt nie doda i to zawsze było wiadomo. Niestety z 5 lat wstecz się przepisy zmieniły i interes upadł, teraz tankuję ON jak normalny przykładny obywatel. Sprawdziłem PB z takiego źródła miało 91 oktanów czyli dno to tak samo jak 95 która postała 3- 4 miesiące
Po za tym nie wiem jaki to interes jeżeli teraz chcą za szmuglowany ON 4,50- 4,60 i to jeszcze do tego grom wie z czym dolanym (co tydzień inny kolor) tyle to teraz bez Vatu wychodzi to lepiej z jakimś znajomkiem co ma firmę się dogadać niż grom wie co lać, to samo dotyczy PB.
Swoja droga ponoć w Białymstoku można kupić paliwo na kanistry od ruskich, ale to chyba dno
Ostatnio edytowane przez kylo1986 ; 04-06-2012 o 21:08
A najlepiej mieć prawie prosto spod dystrybutora![]()