Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Temat: Alfą na miasto?

Użytkownik Świeżak Avatar BeBe
    Mieszka w
    SG
    Auto
    159SW 2008

Domyślnie

Cytat Napisał xmy Zobacz post
    ... Panowie, szczerze, to auto nie skręca. Kierownica chodzi ciężko, ale biegi są jeszcze gorsze...
    Bo to jest auto dla facetów oraz kobiet, a nie dla "cipek".

Klaustrofobia to lęk przed zamkniętymi pomieszczeniami. Na przykład gdy idę do monopolowego boję się, że będzie zamknięty.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    159

Domyślnie

Nie ma to jak dyskusja na argumenty :-)

janio
    Gość

Domyślnie

Nie ma to jak dyskusja na argumenty :-)
    Skoro nie odnosisz się do postów z argumentami...

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    159

Domyślnie

Z jakimi argumentami? Tymi podanymi przez BeBe? Może z tymi, że mam niesprawny samochód? Układ kierowniczy w moim aucie był całkiem niedawno sprawdzany, także nie musi się Kolega o niego martwić. Przed zakupem jeździłem kilkoma egzemplarzami. Taki już urok Alfy, że ma promień skrętu podobny do wspomnianego Rosomaka i zgodziłem się na to kupując to auto. Porównałem do meganki bo takie auto mam teraz dostępne. Co do trakcji, to, moim zdaniem, jednak da się ją porównać w codziennym użytkowaniu. Wszyscy przecież pokonujemy zakręty :-)
    Kolega tommi_alfa zapytał o użytkowanie auta w ruchu miejskim, więc opisałem swoje odczucia. Zresztą nie tylko swoje, bo moja żona po mieście nie chce jeździć Alfą. Mówi na nią Titanic.
    Szkoda, że wywołało to takie reakcje jak BeBe, ale w moim wieku od młodych już nawet kultury nie wymagam.

Tym akcentem kończę swój udział w tym temacie.

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

skoro ktoś twierdzi, że 159 ciężko jeździ się po mieście to polecam zasiąść do GTV miałem 159 i jeździlem sporo nią po mieście (Warszawie) nigdy nie miałem problemu z parkowaniem (fakt, że miałem czujniki z przodu i z tyłu) ani tym bardziej ze zmienianiem pasa

przesiadłem się do GTV i teraz zauważam jak łatwa w manewrowaniu była 159 w GTV nie widać nic do tyłu i do przodu, nie widać sygnalizatorów na skrzyżowaniu a promień skręty jest mniej więcej tak jak lotniskowca ale i tak uwielbiam swoją GTV i uwielbiałem 159 a spojrzenie ludzi na ulicy i głos dzieci "o ja jaka super alfa!!!" są bezcenne
    Born to be wild.

janio
    Gość

Domyślnie

Kolego, może warto by zacząć od określenia Twoich oczekiwań, bo nie za bardzo rozumiem, jakich różnic w normalnej jeździe spodziewałeś się pomiędzy 159, a jakimkolwiek innym samochodem, Polskiego Fiata 126P, nie wyłączając.
    Skoro napisałeś, że Twoja 159 "nie skręca", to są dwie możliwości, albo piszesz bzdury, albo masz niesprawny układ kierowniczy, innej możliwości po prostu nie ma - piszę to jako użytkownik 159. Promień skrętu, faktycznie nie powala i w porównaniu do Mercedesa, czy Opla jest dużo słabszy.
    Nie gniewaj się, ale nawet gdyby Twoja żona określiła 159 jako "Knock Nevis", to trudno uznać to za obiektywną ocenę, skoro porównuje go z Meganą, która jest o 30 cm krótsza.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    159SW 1.8MPi+LPG

Domyślnie

Ja używam 159SW od 3 m-cy i juz musze powiedzieć że to auto to wogóle nie ma bagażnika bo nie wchodzą w całości płyty kartonowo gipsowe, a do transita wchodziły. Poza tym auto jest za niskie bo na 40 cm krawężniki nie da się wjechać, a nissanem terrano się da. No i oczywiście kwestie parkowania, nowa panda z systemem city parkuje dużo lepiej bo wspomaganie lepiej chodzi i auto ma lepszy promień skrętu, miejsca w środku tez jest za mało bo w A8 w wersji przedłużonej z tyłu mogłem rozciągnąć nogi a tu się nie da ......

ps. jakby ktoś nie zatrybił to:

janio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Danielos80 Zobacz post
    Ja używam 159SW od 3 m-cy i juz musze powiedzieć że to auto to wogóle nie ma bagażnika bo nie wchodzą w całości płyty kartonowo gipsowe, a do transita wchodziły. Poza tym auto jest za niskie bo na 40 cm krawężniki nie da się wjechać, a nissanem terrano się da. No i oczywiście kwestie parkowania, nowa panda z systemem city parkuje dużo lepiej bo wspomaganie lepiej chodzi i auto ma lepszy promień skrętu, miejsca w środku tez jest za mało bo w A8 w wersji przedłużonej z tyłu mogłem rozciągnąć nogi a tu się nie da ......

ps. jakby ktoś nie zatrybił to:
    No i nie da śmignąć Marszałkowską 250 km/h, a takim Prosiaczkiem, Fujarką lub jakimś Lambo to się da

Anka Cyganka
    Gość

Domyślnie

szczerze, to auto nie skręca. Kierownica chodzi ciężko, ale biegi są jeszcze gorsze. .
    Nie skreca hahahahha
    A kierwonica nie chodzi ciezko tylko w sam raz.
    Biego owszem twardo i to wlasnie jets super i mi sie podoba.
    Nie lubie gdy dzwignia biegow lata luźno jak chochla w garnku z zupą

Użytkownik Maniak resoraków Avatar prymie
    Mieszka w
    kraków
    Auto
    AR 156 2,4 JTD '00 AR 159 2,4 JTD '06 AR Giulia Veloce Q4 2,0 '17

Domyślnie

Taki urok aut z delikatnym sportowym pazurkiem. Kierownica ma chodzić ciut ciężej, bo to pozwala na pewniejsze prowadzenie, promień skrętu też jest taki a nie inny z tego względu... Alfa to marka ze sportową tradycją i w taki sposób projektują/produkują auta. Może nie jest to super wygodne w czasie zajmowania miejscówki na parkingu pod hipermarketem, ale nie ma jeszcze przymusu kupowania aut ze znaczkiem AR.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '00 - sprzedana
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm '06 - sprzedana
    Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 '17