Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Temat: pytania ogólne :)

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Szczecin/IRL- KE
    Auto
    AR 159 2.4 JTDM & 156 1.9 M-jet

Domyślnie

To i ja wtrące swoje trzy grosze odnośnie 159 vs. A4 B8. 159 jeżdżę prywatne natomiast A4 użytkuję w firmie. A4 ma przejechane lekko ponad 100k (prawie wyłącznie w trasie) silnik działa ok (2.0TDI) natomiast już od paru tys. dość głośno szumi łożysko wyciskowe sprzęgła. Jakość materiałów wnętrza moim zdaniem jest gorsza od tego co mam w 159. Przykład: ze srebrnego plastiku na tunelu środkowym wytarła się farba w okolicy pstryczka od hamulca ręcznego, kolejny srebrny plastki ten wokół zegarów lekko trzeszczy, notabene oba wyglądają dosyć tanio, z fotela kierowcy schodzi farba ze skóry. In plus w audi więcej miejsca na tylnej kanapie oraz większy bagażnik. Właściwości jezdne i układ kierowniczy lepsze w 159. A4 to bardzo poprawne auto ale nie zostało stworzone z pasją i nigdy nie da tyle frajdy i radości z posiadania i prowadzenia co 159.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar FISHA159JTDM
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v 150KM Lusso 2008 UK

Domyślnie

Cytat Napisał por.Jaszczuk Zobacz post
    Mam te same odczucia co do jakości montażu i jakości użytych materiałów ... a w szczególności widać to na podłokietniku w AR159 kontra A4.
    Musze skomentowac
    130 tys i zero sladow zuzycia w srodku, nawet fotele rewelacja i wspomniany podlokietnik / nowka
    takze zalezy od traktowania.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Coś auto z tematu strasznie odpicowane w Photoshopie. I cena podejrzanie niska jak na 2008 rocznik i wyposażenie. Sporo się naoglądałem tak komputerowo stuningowanych 159-tek, żeby potem ich na żywo nawet na parkingu nie poznać... Ale cóż. Powodzenia i udanego zakupu

Użytkownik Alfa i Omega Avatar FISHA159JTDM
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v 150KM Lusso 2008 UK

Domyślnie

Kobiety tez sie maluja przed sesja :-)
    sorry

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mklimko
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Volvo XC60; była Alfa 159 SW

Domyślnie

Witam!Dorzucę się do dyskusji.Na wstępie zaznaczę, że mam ponad dwa metry wzrostu i szukałem samochodu, w którym z tyłu byłoby mi w miarę wygodnie przy założeniu, że ktoś taki jak ja siedzi z przodu.W alfie jest mi ciasno ale...nie jeżdżę z tyłu więc ten problem odpadł.Następnie bagażnik.Miałem Mondeo więc szafa spokojnie wchodziła.W alfie...Sami wiecie.No ale przecież są firmy przewozowe.Kolejny argument przeciw upadł.Ale co będzie jak rodzina się powiększy i treba będzie jednak więcej bagażu zabrać.No cóż do takiego samochodu jestem gotów założyć boks dachowy, którego nie znoszę.I w ten oto sposób usprawiedliwiłem i zracjonalizowałem kupno 159 a nie Vectry, Mondeo, Passata czy Audi lub BMW albo Mercedesa.I mimo, że samochód ma pewne niedostatki to widok z okna...bezcenne Pzdr.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał mklimko Zobacz post
    Witam!Dorzucę się do dyskusji.Na wstępie zaznaczę, że mam ponad dwa metry wzrostu i szukałem samochodu, w którym z tyłu byłoby mi w miarę wygodnie przy założeniu, że ktoś taki jak ja siedzi z przodu.W alfie jest mi ciasno ale...nie jeżdżę z tyłu więc ten problem odpadł.Następnie bagażnik.Miałem Mondeo więc szafa spokojnie wchodziła.W alfie...Sami wiecie.No ale przecież są firmy przewozowe.Kolejny argument przeciw upadł.Ale co będzie jak rodzina się powiększy i treba będzie jednak więcej bagażu zabrać.No cóż do takiego samochodu jestem gotów założyć boks dachowy, którego nie znoszę.I w ten oto sposób usprawiedliwiłem i zracjonalizowałem kupno 159 a nie Vectry, Mondeo, Passata czy Audi lub BMW albo Mercedesa.I mimo, że samochód ma pewne niedostatki to widok z okna...bezcenne Pzdr.
    prawidlowa odpowiedz

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Wuoh
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTS Distinctive, Blu Oltremare, 17". 07.2008 Lifting

Domyślnie

Uaa! Gdzie jest "Lubię to"?

Użytkownik Rowerzysta Avatar por.Jaszczuk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW JTDm 2007 & VW Passat 2018 2.0TDI

Domyślnie

... Ale co będzie jak rodzina się powiększy i treba będzie jednak więcej bagażu zabrać.No cóż do takiego samochodu jestem gotów założyć boks dachowy, którego nie znoszę.I w ten oto sposób usprawiedliwiłem i zracjonalizowałem kupno 159 a nie Vectry, Mondeo, Passata czy Audi lub BMW albo Mercedesa.I mimo, że samochód ma pewne niedostatki to widok z okna...bezcenne Pzdr.
    Nic dodać nic ująć - kwintesencja bycia właścicielem AR159