ze skladaniem tylnej kanapy w Brerze to jestem zaskoczony tez![]()
ze skladaniem tylnej kanapy w Brerze to jestem zaskoczony tez![]()
Ale, w sumie miła niespodziankaPowiem szczerze, że kupując swoja 159 nawet nie sprawdziłem, czy składa się tylna kanapa (chociaż oczywiście nie miałoby to wpływu na decyzję o zakupie), bo było to dla mnie tak oczywiste, jak to, że samochód musi posiadać cztery koła, tym bardziej, że tylne zagłówki rozmieszczone są niesymetrycznie, co jednoznacznie wskazywało, że są dzielone i rozkładane... traf chciał, że zablokował się centralny, a wraz z nim zamek bagażnika, nie wiedziałem o tej lince do awaryjnego otwierania bagażnika... ile ja się nakląlem na barana, który to składanie zrobił w miejscu, którego nie można znaleźć, to tylko ja wiem... zadzwoniłem do znajomego, który ma 159 i dowiedziałem się, że są wersje, w których tylne kanapy się nie składają, to był dopiero szok
![]()
Ja na wymianę opon jadę na 2 auta, nie wiem gdzie Wy mieścicie 4 opony ? No można by to jakoś poupychać ale "usyfi się" tapicerkę.
Co do miejsca to ja mam 176 i za mną jest ok.10 cm odstępu pomiędzy fotelami. Dla dzieciaka (małolata) wystarczy (będzie siedział spokojniej). Sama kanapa tylna jest b. wygodna tylko jest nisko nad głową. Pasażerowie o wzroście ok. 165 powinni wg mnie podróżować wygodnie.
W SW wchodzą spokojnie 4 opony. Szukałem raczej sedana, trafiła się ko... znaczy sport wagon i w sumie nie żałuję - na wyglądzie odrobinę traci, ale zyskuje na praktyczności. Meble z IKEA da się przewieźć w każdym razie.
robimy offtop koledze w watku o Brerze, chociaz wymiana opon to powoli na czasie temat sie robi....![]()
Jeśli chodzi o wymiary brery - to cudów z forum internetowego się nikt nie dowie. Ot, po prostu pojechać, ustawić sobie fotel w odpowiedniej pozycji dla kierującego, bez przestawiania siąść do tyłu i wszystko jasne. Dla porównania - przymierzyć się jeszcze do 159 w podobny sposób i do dowolnego mieszczucha, co by mieć porównanie ile miejsca może być w samochodzie
W 159 miejsca z tyłu jest mniej niż w clio, a brera jest jeszcze ciaśniejsza z tego co mówicie, to na rodzinny wyjazd na wakacje się nie nadaje, na wożenie regularnie kogoś z tyłu również. I to pomijając całkowicie kwestię przeciskania się pasażera z tyłu przez przednie drzwi.
toyota yaris z 2009 r. ma wiecej miejsca z tylu niz 159 i Brera![]()
mam nr. VIN wszystkich trzech autek:
1. ZAR93900005009392, nr rej: KWA3LT1
2. ZAR93900005027086, imp. Włochy,
3. ZAR98900005003319, imp. Włochy, nr rej. DC122CE
Proszę o jakieś dane![]()