Narazie psiknąłem takim sprayem kontakt i przetarłem benzyną te gniazdo żarówki kierunku i kostke ,nic nie dało
Narazie psiknąłem takim sprayem kontakt i przetarłem benzyną te gniazdo żarówki kierunku i kostke ,nic nie dało
Ale rozpinałeś kostkę i czyściłeś te 4 styki?
No
A jakie jeszcze kostki czyściłeś?
to tylko tą kostkę czyściłem. wyjąłem te 4 kable z białej kostki i w środku wyczyściłem powierzchnie które stykają się z pinami w drugiej części.
Były: Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V @175KM/374Nm tuned by weloo [galeria na Flickr] | Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V
u mnie od kilku dni nie ma tej kontrolki spalonej żarówki i 2xszybszego migania kontrolki kierunkowskazu, normalnie cuda![]()
StandardowoRaz problem jest, raz znika - trzeba wyczyścić styki konektorów.
Były: Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V @175KM/374Nm tuned by weloo [galeria na Flickr] | Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V
Odświeżam temat, u mnie po włożeniu kluczyka pojawia się komunikat o spalonych żarówkach, chyba o wszystkich jakie tylko sączy mam przeczyścić wszystkie styki czy jest może jakaś wspólna wiązka bo jakoś ciężko mi uwierzyć aby wszystkie styki zaśniedziały?
Brak logiki, wysiądź i sprawdź, która żarówka nie świeci.
Sprawdziłem, świecą wszystkie, choć nie wiem czy ma to znaczenie ale jako postojówki z przodu założone są diody LED i po wyłączeniu świateł lekko się żarzą przez ok 1min, nie miąłem czasu aby podmienić na zwykłe.