Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 66

Temat: Konkurs foto - poszerzenie składu jury

Użytkownik Alfa i Omega Avatar matber1
    Mieszka w
    Świdnica
    Auto
    Porsche Cayman 987.2

Domyślnie

widze, że powiało grozą w temacie spoko koledzy nerwy na wodzy. Jest możliwość poszerzenia składu Jury to poczekajcie spokojnie jak to się skończy. Naskakiwanie na siebie wzajemnie i tak niczego nie zmieni, lepiej poczekać i wspólnie opracować rozwiązanie, które będzie jakimś kompromisem i uspokojeniem społeczności forum biorącej udział w konkursach foto. pozdro tyle odemnie ja czekam na ciąg dalszy wydarzen

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Nie wiem po co takie pitolenie, zasady konkursu są jasne i kryteria dobierania fotek do konkursu również przedstawione.

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

Tylko, że nie zawsze zasady konkursu są przestrzegane, niestety. Są to znikome przypadki, ale jednak są. Jeżeli ktoś przewinie aktualny (2012 r.) kalendarz na grudzień to pewnie domyśli się o czym mówię

Poza tym moim skromnym zdaniem na naszym forum ostatnio zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Skaczemy sobie do gardeł, szykamy zaczepek i zwad. Wyluzujmy wszyscy, szanujmy swoje zdanie i po prostu czekajmy na wyniki konkursu. Damy radę chyba się nie pozabijać o to kto wygra,co?

- - - Updated - - -

Chociaż nie... nie mam racji z tą grudniową fotką. Pomyłka, sorry

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

a na jakiej podstawie będziecie wybierać tego szczęśliwca? w sensie, który z elementów o które prosiliście będzie decydujący w wyborze?

i p.s. Idą święta- wybaczajmy sobie i przestańmy skakać do gardeł

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    2015 Dodge Challenger R/T Plus

Domyślnie

to, co do tej pory od Was otrzymaliśmy dało nam pewny pogląd na to, jak postrzegacie fotografię i jaki poziom reprezentujecie. to przydatna informacja, ale na pewno najważniejsza będzie część zadaniowa. będzie się składać z 3 zadań, obecnie mogę zdradzić 2. w jednym będziecie wybierać kilka najlepszych i najgorszych zdjęć wraz z uzasadnieniem dlaczego. ten punkt będzie bardzo ważny, bo w zasadzie na tym opiera się praca jury i 'musicie nas przekonać' dlaczego Wasz wybór jest słuszny. my z saroo właśnie wymienialiśmy się przy ostatniej edycji opiniami i dość szybko doszliśmy do porozumienia. chodzi też o to, żeby to przebiegało sprawnie. drugie z trzech zadań to obróbka. często zdarza się, że w zdjęciach coś nie gra i wypadałoby to naprawić/poprawić. rzecz jasna nie wszystko da się naprawić... albo nie każdy ma na tyle duże umiejętności... i ostatnie: zdradzę tylko, że trzeci punkt będzie dotyczył czegoś, co jest związane z regulaminem konkursu. a jak wiadomo, wiele fajnych zdjęć leci właśnie przez regulamin. no niestety, regulaminu trzeba przestrzegać

PS. Dla konkursowiczów: Zdjęcia wraz z instrukcjami dostaniecie na maila. Najprawdopodobniej będzie to jeden mail od nas + mail ze strony https://wetransfer.com/ na której umieścimy zdjęcia, ponieważ różne skrzynki mają różne możliwości przesyłania załączników i różną wartość maksymalną, a chcielibyśmy, żeby w miarę możliwości wszyscy dostali to w miarę o tej samej porze.

To chyba wszystko, na pewno też po konkursie razem z ogłoszeniem wyników zrobię jakieś zestawienie, kto co i jak

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

pojszło

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

jest już 8.12, zatem listę zamykam. o ile dobrze policzyłem to mamy 9 zgłoszeń. oceniłem już wszystkich, za to, co otrzymałem. pozostaje konsultacja z saroo i przydzielenie wam zadań. jak wyślę je wszystkim, to poinformuję was również i tutaj

edit. wszyscy już powinni mieć swoje linki z wetransfer na mailu. sprawdźcie, czy nazwy plików .rar, które trzeba rozpakować zawierają wasze nicki. powinny
    plik .rar składa się z 3 folderów. każdy odpowiada numerowi zadania, także folder 1 to zadanie nr 1 itd. powinniście też dostać krótką instrukcję, którą zamierzam teraz omówić:
    Zadanie 1 - Selekcja zdjęć. Macie 20 zdjęć konkursowych (z ubiegłych edycji). Waszym zadaniem jest wybrać 3 najlepsze i 3 najgorsze. ale na tym nie koniec. wybór musicie uzasadnić. w sensie:
    3 najlepsze zdjęcia: zdjęcie x - komentarz, zdjęcie y - komentarz, zdjęcie z - komentarz. i tak samo z najgorszymi. tylko błagam, weźcie to na poważnie, a nie na zasadzie: zdjęcie 1 - bo jest fajne. za to będę obniżać ocenę!
    Zadanie 2 - Obróbka zdjęć. Tutaj jest podział na 2 części:
    a) jpg, którego obrabiają wszyscy. no chyba, że ktoś chce 0 punktów za ten element. z reguły w tym zdjęciu coś popsułem i wypadałoby to naprawić. do tego rzecz jasna wypadałoby, żeby było w miarę ładne. ogólnie to macie tutaj pole do popisu
    b) raw, który nie jest obowiązkowy. jak ktoś nie ogarnia tego tematu to go po prostu nie dotyka. tutaj działają głównie osoby, które wiedzą co się robi z takimi plikami i po co one są. nie ukrywam, że za zrobienie tego podpunktu są dodatkowe punkty. format docelowy to jpg, przy czym prosimy o zmniejszenie go do 1000 pikseli na dłuższym boku. jpga z podpkt a) nie zmniejszamy!
    Zadanie 3 - Odczytanie daty zdjęcia. Chodzi nam o datę zrobienia, nie o datę modyfikacji/ostatniej modyfikacji. Do tego służą odpowiednie narzędzia i trzeba się nimi posłużyć.

Jakby coś było niejasne - pisać. Jakby wam czegoś brakowało w przesyłce - też pisać. Jakby ktoś nie zauważył terminu, do którego trzeba odesłać nam zadania - 15.12.12 do godziny 12 w południe.
    To chyba wszystko, powodzenia

PS. Na chwilę obecną nie wiemy o ile osób poszerzymy skład jury, ani kiedy dokładnie będą wyniki. Mogę jedynie zapewnić, że skład na pewno zostanie poszerzony.
    Ostatnio edytowane przez Vaselinho ; 08-12-2012 o 02:01

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

(wątpliwości wyjaśnione)
    Ostatnio edytowane przez YonasH ; 08-12-2012 o 21:42

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

myślę, że pw, które ode mnie otrzymałeś rozjaśni Twoje wątpliwości...

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Byłaby szansa na otrzymanie jpgów z zepsutymi zdjęciami? Z czystej ciekawości chcę zobaczyć jak wygląda zadanie