Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Temat: brak ogrzewania ,całkowicie zimne powietrze z nawiewów 1,9 JTDm 150km

cybula
    Gość

Domyślnie

U mnie problem rozwiązany.Okazało się że jakiś "mechanik" ułamał złączkę od węża nagrzewnicy przy termostacie i założył tam kolanko ze zwykłego węża z króćcem i połączył z resztą przewodu.W króćcu była kólka która działała jak jednokierunkowy zawór i dlatego płyn nie przepływał przez nagrzewnice.Teraz poozostało tylko odpowietrzyć dokładnie układ.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa159 19 jdm 150 km

Domyślnie

witam. Jestem od paru dni posiadaczem alfy 159. Dziś rano pojawił się problem z ogrzewaniem niema ciepłego powietrza i zgasło podświetlanie regulacji temp. dla pasażerów, węże do nagrzewnicy gorące. macie jakieś pomysły?

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał logel Zobacz post
    witam. Jestem od paru dni posiadaczem alfy 159. Dziś rano pojawił się problem z ogrzewaniem niema ciepłego powietrza i zgasło podświetlanie regulacji temp. dla pasażerów, węże do nagrzewnicy gorące. macie jakieś pomysły?
    To wygląda na problem ze sterownikiem klimatyzacji/nawiewów. Przejrzyj wątki z ostatnich 2 tygodni, był omawiany taki problem. Z reguły pomaga odłączanie na dłużej akumulatora.

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa159 19 jdm 150 km

Domyślnie

odłączenie aku na ok 4min. niestety nic nie zmienło

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Zacząłbym od podłączenia się do komputera klimatyzacji i sprawdzenia błędów. Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale panel klimatyzacji jest martwy? Nic nie działa?

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa 159 1.9 8v

Domyślnie

podpinam się do tematu u mnie nie leci zimne powietrze z przodu u pasażera a ciepłe u kierowcy tryb mono nic nie zmienia co się popsuło kod błędu to B1801 i B1960

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfa159 19 jdm 150 km

Domyślnie

Witam.Problem rozwiązany,przyczyną była kostka nad nogami pasażera,przy okazji pozdrawiam i polecam chłopaków z serwisu auto bravo Wrocław

Użytkownik Embrion
    Auto
    alfaromeo

Domyślnie

jaka jest przyczyna ze nie działa ogrzewanie w alfie147 tylko zimne powietrze leci

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    alfa 159 2.4 jtdm 240 PS bez dpf

Domyślnie

witam troche póżno ale napiszę dla potomnych okazało się po kilku latach ( masakra poprostu ) że przyczyną małego lub całkowicie braku ogrzewania była nieszczelność zbiorniczka wyrównawczego otóż kupiłem auto z uszkodzoną już uszczelką głowicy i gość żeby auto nie gotowało obiżył ciśnienie w układzie wodnym poprzez nawiercenie bardzo małego praktycznie nie widocznego otworka w dolnej cześci gwinyu od korka wlewu płynu w zbiorniku wyrównawczym...efekt był taki że auto nie grzało sie nie wyrzucało też płynu ale nie było ciśnienia w obiegu które było potrzebne do wpompowania płynu do nagrzewnicy...jakies tam cisnienie było minimalne i czasem dmuchło ciepłym powietrzem...w zimie natomiast była masakra...szron od srodka na szybach...wymieniłem uszczelkę pod głowica...silnik zaczął gotowac i wyrzucać ową dziurką płyn mechanik kupił nowy zbiorniczek i alfa grzeje w srodku mega super ogrzewanie w każdym zakresie temperatur mogę ustawiać...przestał silnik gotować wszystko działa jak należy...strach pomyśleć ze jeżdziłem z uszkodzona uszczelka ( uszkodzona była on w miejscu dwoch kanałów chłodzenia zasilania i powrotu ) tak że przed kupnem alfy sprawdzajcie czy działa ogrzewanie w kabinie!!! może to i głupi pomysł ale jeśli bedzie marne to w najgorszym wypadku prócz termostatu pompy wody lub amej nagrzewnicy czy uszkodzonych tzw.klap na nagrzewnicy mozna sie spodziewać najgorszego...uszkodzonej uszczelki pod głowica...pozdrawiam.