Może zimny lut na body kompie
Może zimny lut na body kompie
Panowie padł mi centralny zamek w kluczyku. Otwieram z grota zamek. Baterie wymieniłem i nic. Co to może być ?
powiem ze zaparkowalem samochod przyhcodze i nic .
Ja mam tak samo, juz ok kilku miesiecy musze grotem otwierac, wczesniej dzialal 2 lata bez najmniejszych problemow, baterie nowe, aku OK, pewnie sie rozprogramowal, albo po prostu cudem sie zepsulto jest bardzo irytujace, szczegolnie jak chcesz zakupy wlozyc do bogaznika :/
a ja mysle ze cetralka jakas poszla badz czujnik. Jutro po powrocie z urlopu jade do eletryka.
Panowie, czy możecie podpowiedzieć jaka bateria jest do kluczyka w 159 (model/rodzaj), mam dwa kluczyki i objawy są takie jakby bateria była na wykończeniu w obu kluczykach ( belle kupiłem niedawno, a poprzedni właściciel raczej nie wymieniał) objawy to niekiedy nie chce się zamknąć z pewnej odległości, nie zawsze reaguje za pierwszym razem na przycisk, czy to zamknięcia czy otwarcia, po paru sekundach nie klikania, centralny reaguje.
Cr 2032 taka jak w komputerze stacjonarnym. koszt okolo 6 zł
Wymieniłeś baterie ?
Witam. Długo sie męczyłem z problemem braku możliwość otwarcia Alfy z pilota jak tylko temperatura spadła poniżej zera. Aż wkoncu okazało sie, że roczniki od 2007 mają nowszą stacyjkę (płytkę i oprogramowanie) a to właśnie stacyjka odpowiedzialna jest za odbieranie fal z pilota. Wymiana stacyjki na rocznik 2009, kodowanie i dziś rano przy -10 stopniach pilot działa bez problemu.
Pozdrawiam.
Poważnie? Jak to rozgryzles? Mam 2007r Mi też poniżej 0 zawsze nie reaguje z pilota muszę pierw otworzyc z grota a później jest wszystko ok.
Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
Szukałem schematów w Autodacie i tam jest informacja do jakiego vinu jest jest wadliwa stacyjka. Niestety autodate mam teraz zablokowaną wiec go nie podam, ale jeżeli masz możliwość wyciągnięcia stacyjki to jest na niej nalepka "versione: hardware rev. 5,2 software rev. 13,6" i to jest przed zmianowa stacyjka, nowsza ma hardware 5,4 software 13,7. Ja kupiłem tą nowszą za 100 zł i za kodowanie zapłaciłem drugie 100 zł. Dziś po całej nocy przy -13 stopniach nawet z mieszkania otwiera i zamyka z pilota![]()