Kolego przestań siać panikę proszę Cię. To że Tobie przytrafiła się zła przygoda to współczuję, ale jest na prawdę dużo ludzi zadowolonych z tych silników...
PS: Temat, który podałeś akurat nie ma nic wspólnego z TS 16V ;p
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
Nigdy nie lej to TSa 15W50! Jedyny słuszny olej to 10W40 jakiś wysokosyntetyczny (np. Millers XSS, Motul lub drogi ale zalecany przez producenta Selenia 20K). Jak ma to być auto do upalania to można ewentualnie zalać jakiś dobry 10W60 (tu również podane przeze mnie marki). A co do panewek to osobiście sprawdziłbym wzrokowo przy wymianie oleju ich stan. Jeśli nie ma na panewkach śladów zużycia, to cieszyć się jazdą. W przeciwnym wypadku zmierzyć wał i jeśli jest jeszcze w tolerancjach wymienić. Nie trzeba do tego silnika demontować, można to zrobić jedynie po zdjęciu miski i rozkręceniu korbowodów. Mechanik na pewno nie policzy sobie za to 50 zł jak ktoś wcześniej powiedział, ale pewnie ze 300-400. Ja na Twoim miejscu bym to sam zrobił jeśli masz dostęp do kanału. Tylko zaopatrz się najpierw w długiego i cienkiego Torxa T40 (chyba). Ja musiałem zrobić przedłużkę i dodatkowo ją oszlifować, bo nie mieściła się na szerokość. Całość zajęła mi 10 godzin razem z czasem aby pojeździć po sklepach i dokupić narzędzia i pogłówkować co by tu zrobić aby się nie narobić. Dzisiaj bym to zrobił w 4-6 godzin. razem ze schnięciem silikonu. Pozdrawiam i życzę Ci nigdy nie usłyszeć stukania panewki. Serce wtedy bardzo boli.
Znaczy się ja też byłem bardzo zadowolony z tego silnika. Jak na takie maleństwo to szedł jak zły.Kolego przestań siać panikę proszę Cię. To że Tobie przytrafiła się zła przygoda to współczuję, ale jest na prawdę dużo ludzi zadowolonych z tych silników...
A co do olejów to jest chyba jeden jedyny właściwy taki wątek
A tak swoją drogą Lesiu dlaczego zmieniłeś na auto z 8V?
No a co do siania paniki to już przestaje![]()
Dzieki za wypowiedzi ale mam nastepne pytaniaCo z tym płynem do wspomagania ??? jaki mam zalac bo nie wiem jaki jest wlany a widze ze jest do wymiany na wczoraj!
i drugie pytanie ABS raz działa raz nie jakie moga byc ewentualne przyczyny tego no i płyn hamulcowy tez wymienie ale znowu nie wiem jaki?
Moglibyście mi odpowiedziec na kilka prostych dla was pytań??? Też się chce nacieszyć alfa i ja poznać wiec mam nadzieje ze udzielicie mi paru konkretnych wskazówek pozdr
Jeśli chodzi o TSA 16V ja lałbym tylko olej syntetyczny 5W40lub50 płyn hamulcowy DOT4 do wspomagania DEXTRONAII
Panewki narazie sobie daruj jesli było cos kombinowane z wałem i panewkami to i tak wyjdzie w praniu najczęściej po wymianie oleju, najlepiej od razu sprawdzic cisnienie oleju na manometrze.
Panewki padaja najczęściej od kiepskiego oleju 10W40
- - - Updated - - -
Z niebieskimi szybami nie ma wiekszego problemu, ja wymieniałem dwa razy i tylko za drugim razem troszkę czekałem
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 19-12-2012 o 23:15
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Ok dzieki w sobote wieczorem postaram sie wrzucic jakieś fotki dla zainteresowanychpozdr