Jeszcze jeden log z odłączonym wtykiem egr. 1%otwarcia. Oczekiwane powietrze i zmierzone bardzo rozbieżne.Czy to wskazuje na uszkodzoną przepływkę?
Jeszcze jeden log z odłączonym wtykiem egr. 1%otwarcia. Oczekiwane powietrze i zmierzone bardzo rozbieżne.Czy to wskazuje na uszkodzoną przepływkę?
jak zrobisz POPRAWNE LOGI to może ktoś Ci pomoże.
Witam,
Wrzucam log z czwartego biegu. Mam nadzieję,że już poprawnie.Bardzo proszę o analizę..
Nie sypie ci błędem po odpięciu EGR'a ?
Po pierwsze, ogarnij EGR. Wyczyść, zaślep ale ja bym wtyczki nie polecał odłączać.
Overboost do sprawdzenia koniecznie
Przepływomierz do czyszczenia, podmiany.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Cześć, jak odłączyłem EGR to wysypał błąd ale tylko w FES, niestety numerka nie pamiętam. Po ponownym podłączeniu i wykasowaniu ponownie się nie pojawił. Przepływka przeczyszczona, druciki były czarne jak smoła. Overbost , jeszcze nie czyszczony. Co zauważyłem to że sztanga od gruszki przy dodawaniu gazu dość ślamazarnie się porusza.
Może jeszcze zapieczone kierownice turbiny ?
Chciałbym mieć choć jednego pewniaka do wymiany
Aha EGR również czyszczony.
Przecież ci napisałem co masz robić.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
HEj,
Po ciężkim sprawdzeniu wszystkich wymienionych podzespołów,,znalazłem winowajcę, okazało się że Gruszka od turbo nie trzyma i przepuszcza.
-- po prostu podciśnienie OB nie dawało rady ruszać sztangą.
Teraz szukam odpowiedniej "gruszki", aczkolwiek widzę, że z tym słabo ?
W każdym warsztacie zajmującym się turbawkami jest
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)