Raczej cf3 w końcu to 2002r a objaw to terkotanie na jałowym biegu im cieplejszy tym bardziej terkocze jak puszka śrubek ale niknie po wciśnięciu sprzęgła
Raczej cf3 w końcu to 2002r a objaw to terkotanie na jałowym biegu im cieplejszy tym bardziej terkocze jak puszka śrubek ale niknie po wciśnięciu sprzęgła
no to prawdopodobnie coś z łożyskiem oporowym jest nie tak.
może być i dwumasa i może być łozysko oporowe a możę i też zaczął odzywac sie łańcuszek pompy oleju choć niby w cf3 nie powinien ciężko stwierdzić nie slysząc belli
ten stukot przy uruchamianiu napewno nie pochodzi ani od sprzęgła i jego osprzętu obstawiam na ślizgający się pasek a sam dźwięk stukania może pochodzić od szarpanego sprzęgielka alternatora bądź napinacza
napinacz to bardziej popiskuje i terkota no ale jego łatwo zlokalizowac i zawsze mozna auto odpalić bez paska przecież
znaczy wcześniej może wyjaśniłem sie może trochę mało jasno. terkocze mi dwumas to słychać z okolic łączenia silnika i skrzyni, a stukot i pisk pochodzi od napędu paska i zlokalizować mi to będzie dosyć ciężko, gdyż trwa to dosłownie 3-5 sek. dziwi mnie to, ponieważ praktycznie cały napęd jest nowy
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 10-01-2013 o 18:30