fejm na mieście na pewno poprawią.
Chłopie rozbiłeś mnie ... wkładasz turbo i zostawiasz na dupie szczęki ...
Masz to skąd brałeś silnik ? pewnie FC.
Poczytaj forum i przerzuć zawias i hamulce z FC
fejm na mieście na pewno poprawią.
Chłopie rozbiłeś mnie ... wkładasz turbo i zostawiasz na dupie szczęki ...
Masz to skąd brałeś silnik ? pewnie FC.
Poczytaj forum i przerzuć zawias i hamulce z FC
147 powodów do zadowolenia
Najlepiej work piasku zeby zasypac rozlany olej jak silnik rozerwie.
Z drugiej strony ciekawi mnie jakim cudem wycisłeś z 1.4 TS 200 kucy pomnożyłeś x2 czy założyłeś końcówkę z Tesco za 20zł?
Ta druga dodaje TYLKO 50 km, a jeszcze rasowy storzek za 55 zł .
I Ty chcesz miec dobra trakcje w auce ktore ma ponad 200 koni wazy "nic" i ma wsadzone kola 14?Ja przechodzac z opon letnich 215/45 r17 na 195/55 r15 nie potrafie szybko po zakretach jezdzic bo czuje ze tyl ucieka wiec nie wyobrazam sobie tego u Ciebie... Jak chcesz jezdzic prosto to ok ale jak chcesz tym sie szybciej poruszac po cywilnych drogach to szukaj szerokich kol...
Jak masz pisac glupoty to nie pisz nic ... http://www.forum.alfaholicy.org/tuni...ml#post1060663
Bamboszek, przeczytaj o czym pisze autor wątku - problemem nie jest trakcja, a różnica przyczepności P/T. Jak założy wszystkie 4 szersze opony na większych felgach(co, pewnie prędzej czy później się stanie) to jak ma się zmienić przyczepność tyłu względem przodu? 200koni tu nie ma nic do rzeczy, bo to nie moc docisnęła przód, a masa. Równie dobrze silnik mógłby mieć tyle samo mocy co seria, a problem istniałby nadal.
Tzn co dokładnie jest problemem? Bez trochę dokładniejszej definicji tego braku przyczepności ciężko jest coś powiedzieć i doradzić.
Do czego służy auto?
Jakie koła i opony?
Jakie zawieszenie?
"... I guess it's just the way I'm wired."
Cóż, problem wydaje się być jasny i opisany w temacie - Magnett0 chce dociążyć tył i tyle. A zrobiło się z tego 4 strony pitolenia na temat jak to możliwe, że ma tyle a tyle mocy, albo dlaczego zostawił seryjne hamulce z tyłu.
A co do przyczyn dociążania to właściwie nie widzę nic w tym dziwnego. 145 jest ciężkim samochodem, ale tył ma króciutki(a właściwie to go nie ma), więc rozkład mas z założenia musi być beznadziejny już w serii. Jak kiedyś jeździłem 1.6 TS to wydawała mi się być nienajlepiej zbalansowana. Jak Magnett0 dołożył jej kg nad przednią osią, w postaci cięższego silnika z całym osprzętem, to musi być jeszcze gorzej. Rozwiązanie też wydaje się być względnie proste - statyczne dociążenie tyłu, czyli po prostu "worek ziemniaków" na pakę(albo przed kanapę) ale autor przeróbki chce widocznie tego uniknąć.
Hmm może dlatego, że przeszczep porządnego zawiasu na tył i porządnych hamulców tarczowych z porządnymi zaciskami - dociążył by odpowiednio tył to po primo a po sekundo - porządna guma w dobrym rozmiarze na tył i przód też zrobiłaby robote.
Boxery też były ciężkie i jakoś to auto jeździło ... fakt ze lepiej mi się zawsze śmigało z kompletem audio w bagażniku
147 powodów do zadowolenia
A od kiedy to szersze opony nie zredukuja roznicy P/T? Nigdzie nie napisalem ze calkowicie wyeliminuja problem... to jeden z wielu proponowanych krokow ktory poprawi calosc. Idac Twoim tokiem myslenia na tyle moze miec wsadzone 155/65 r14 a na przod wsadzi cos wiekszego i szerszego, no bo jak dociazy tyl to juz bedzie ok?
Proponuje umieścić silnik centralnie![]()